Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi mindenre jó a szódabikarbóna? fórum

Mi mindenre jó a szódabikarbóna? (tudásbázis kérdés)


1 2
22. ea9bff1b44 (válaszként erre: 15. - F4086168de)
2009. máj. 8. 21:03

Csak óvatosan vele, mert a fogzománcnak viszont ebben a formában sokat használva nem tesz túl jót.

Viszont ha bablevest főzök, mindíg teszek egy picit a főzővízbe, gyorsabban megpuhul tőle a szemesbab.

2009. máj. 8. 20:24
Én a hűtőbe teszem egy kis tálkába és szagtalan lesz tőle!
2009. máj. 8. 20:23
ecettel keverve vizkőoldó, hűtőbe pohárba téve szagtalanitó, fürdővízbe keverve méregtelenitő
2009. máj. 8. 20:02

Lúgosítani.

Szagtalanítani, tisztítani.

2009. máj. 8. 19:50
Állítólag elsózott ételbe is jó, de még nem próbáltam
2009. máj. 8. 19:49
Zöld zöldségek (pl brokkoli) fözővizébe téve megörzi a zölség a színét.
2009. máj. 8. 19:41

Én az ezüst ékszereimet tisztítom vele és utána olyan, mintha új lenne.

A fogfehérítő hatásáról is hallottam.

Fehér függöny mosásakor a mosószerhez adva szép fehérré varázsolja a függönyöket.

Gyomorpanaszokra is kiváló.

2009. máj. 8. 19:30
fogmosáskor a fogkefére tenni,mert ápolja a fogakat..:)
2009. máj. 8. 19:23

az arcodat is átdörzsölheted vele és az elhalt hámsejteket leszedni, nagyon szép lesz a bőröd!!

Nagyon puha csemcséjű, akár minden nap használható!


A barátnőm mint surolószernek használja! :) Állitólag nagyon jól , én is kifogom próbálni!!

13. aniani63 (válaszként erre: 11. - K.tünde78)
2009. máj. 8. 19:19

;DDD

ugyanarra gondoltunk,írtunk csak megelőztél,lassú a gépem!

2009. máj. 8. 19:18

Süteménybe lehet fele-fele arányban sütőporral.

Ha nehezen puhul a hús--pl.csülök--főzéséhez lehet picit szórni,hogy hamarabb elkészüljön.

2009. máj. 8. 19:15

sütőpor helyett lehet használni.

ha a hús nem akar főzés közben megpuhulni,szintén kell tenni az ételbe és gyorsan megpuhítja.

ha bab levesbe tesszük fővés közben,nem lesz puffasztó ill.gyorsabban megfő.

10. Martian (válaszként erre: 8. - Klarika5)
2009. máj. 8. 19:09
libafröccsnek hívják :)
2009. máj. 8. 19:08
A fiuk férfiak lábvizébe tenni egy kiskanállal.Jó az izzadás ellen:)
8. klarika5 (válaszként erre: 6. - Erikpipi)
2009. máj. 8. 19:00
Én is gondoltam, hogy jó-e, de ezt a módszert örököltem a szüleimtől. Mondjuk inkább igyekszem annyit enni, hogy ne kerüljön rá sor, de vannak időszakok, mikor mégis ég, és akkor segít.:)
2009. máj. 8. 18:57
Fogfehérítésre
6. erikpipi (válaszként erre: 5. - Klarika5)
2009. máj. 8. 18:57
anyukámnak, és 2 testvérének ettől lett a gyomra beteg.:(
2009. máj. 8. 18:55

Ha ég a gyomrom, akkor egy pohár vízbe öntök ecetet, annyit, hogy meg tudjam inni,és akkor a mosogató fölött belekeverek egy mokkás kanál szódabikart, s miközben pezseg-fut gyorsan megiszom. A vég sz.r, de a gyomorégés elmúlik.

Van, aki szódavíz helyett a palacsintatésztába is ezt kever.

2009. máj. 8. 18:55
gyomor égésre,takarításban pohár szép fényes lesz
2009. máj. 8. 18:54
Gyomor égés ellen.
2009. máj. 8. 18:43
pl.Törökmézet csinálni :)
2009. máj. 8. 18:41
Mi mindenre jó a szódabikarbóna?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook