Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök? (tudásbázis kérdés)
egyébként pont ugyanezeket írja a könyv is, mint a "tudós barátod" :))
az a baj az ilyen nagyokos kritikusokkal, hogy olvasnak három kiragadott mondatot, de fingjuk sincs, hogy miről van szó valójában, mert az derogál, hogy legalább elolvassa a könyvet, mielőtt okoskodni kezd róla:))
hát mert van akinek nehezen veszi be a gyomra már magát a gondolatot is, hogy "lúgosítás" :))
persze egyrészről megértem, nekem is vannak gondjaim azzal, hogy mit higgyek el és mit nem (úgy általában). de ezt többnyire megtanácskozom magammal, és nem írok tele vele minden létező fórumot:)
Komolyan hihetetlen, hogy még ebben a topicban a természetgyógyászat ellen folyik a keresztesháború :))
Mi köze van ennek ahhoz, hogy melyek a lúgosító gyümölcsök és zöldségek?
A savasodás egyszerre lehet ok és következmény is. Legelsősorban szerintem következmény, azután ok. Nagyon fontosnak tartom, hogy erre válaszoljak, ezért nem hagyom szó nélkül, csak sajnos most éppen Ipari gázkészülékszerelő által emlegetett dokumentáció formai követelményeiben vagyok benne...
(ígérem, rendesen megtanulom, hogy ez a vád már ne érhessen, s utána így is fogom csinálni:)
ugyanezt a "hagyományos" orvosokról is el lehet mondani... sőt...
sajnos, teszem hozzá.
Béky honlapjáról:
"Tisztelt Béky László Úr!
Tanácsát szeretném kérni. Remélem Ön tud nekem segíteni. A problémám a következő: már gyerekkorom óta székrekedéssel küszködöm. Az idő haladtával egyre rosszabb lett (most 28 éves vagyok) és most már csak erős hashajtó tea segítségével van székletem. Az orvosok kivizsgáltak és szervi bajt nem találtak. Ezután voltam talpmasszázson, akupunktúrán, homeopata orvosnál és elkezdtem a candida diétát, de sajnos egyik sem segített. A diétás étkezés mellett sokat mozgok, sportolok és sok folyadékot fogyasztok (szénsavmentes ásványvíz). Kérem szíves tanácsát."
Sokszor éri vád a természetgyógyászokat hogy szelektíven dokumentálják az eseteket. Vagy egyáltalán nem dokumentálják.
Megvan hol lehet találni negatív tapasztalatokat.
A MÁSIK alternatív gyógyásznál.
Teljesen egyetértek veled. Százan próbálták már bebizonyítani nekem - többek között Béky professzor - hogy a testkontroll mennyire nem működik. Sőt kifejezetten veszélyesnek minősítette, neki is hiába érveltem, hogy én viszont jól érzem magam tőle, s nem léphet fel hiányállapot, hiszen mindent eszem ami egészséges, csak éppen megfelelően társítom. Váltig állította, hogy Domján Laci is beismerte már, mekkora butaság. Nem voltam rest, megkérdeztem Lacit, aki jót mosolygott ezen.
Norbi módszere sem működik mint tudjuk, csak az emberek fogynak :)
engem speciel nem igazán izgat, ha tudományosan nem tudják levezetni képletekkel, nekem teljesen elég az is, ha csak úgy egyszerűen működik:))))
teljesen felesleges szerintem ezen vitatkozni.
aki nem hisz benne, az ne higgyen, aki szerint pedig van benne valami, az próbálkozzon vele, ha úgy tartja jónak.
egyébként senki sem fogja a másikat meggyőzni itt, sőt, szerintem még kételyeket sem ébreszt, úgyhogy tök felesleges ez az egymás mellett elbeszélés, vagy az "én okosabb vagyok" bizonygatása, bármelyik fél részéről.
Szia, Zsuka!
Ok, nézz utána, aztán visszatérünk rá:-)
"Vagyis, minden betegségnél megjelenik a savasodás a szervezetben..." - miért jelenne meg? Miből gondolod/mi utal rá/mi bizonyítja?
A savasodás nincs is korrektül definiálva (savasodás alatt nem az kórélettanban is leírt acidosist értem, tehát nem azt, amikor az artériás vér pH-ja mérhetően lecsökken). Így kb. bármire rá lehet fogni, hogy savasodás.
A leírtak ("ha a betegség okát megszüntetjük, visszaáll a rend, a szervezet öngyógyító képessége helyreáll, akkor megszűnik a savasodás") alapján akkor te a savasodást inkább mint következményt említed, nem pedig kiváltó okot. Ez ellentétes azzal, amit állítanak, kifejtenéd, hogy érted?
Na jó, most elmegyek egy tök jó nótaestre, mert a tanulástól már dagad a fejem, meg szülinap is van, de engem nagyon érdekelnek ezek a dolgok, úgyhogy, ha már nem kell tanulnom, utánanézek, miről is szól ez.
Ettől függetlenül mit szólsz Dr. Lády Szabolcs munkásságához?
És ettől is függetlenül azért én úgy gondolom, ha minden hülyeséget kivonunk ebből a sok dumából, a kiindulópont az valós. Vagyis, minden betegségnél megjelenik a savasodás a szervezetben, s ha a betegség okát megszüntetjük, visszaáll a rend, a szervezet öngyógyító képessége helyreáll, akkor megszűnik a savasodás ezen a szinten- vagyis lúgosítottunk.
Hmmm??? Vagy nem?
A Békyvel szerintem jobb óvatosnak lenni, pl.: ő olyan vizet ajánlj, amiben - szerinte - többtíz oxigénatomot tartalmazó oxigénmolekulák vannak...
Aki csupa hülyeséget akar olvasni a rákról, Young tollából, annak itt van ez: [link]
Itt Young egyébként HAZUDIK egy nagyot, Otto Warburg NEM ezért kapta a Nobel-díjat.
Ill. bővebben: [link]
Warburg írása SEHOL sem említi a rákot, a rákos sejteket. Warburgnak NINCS rákkal kapcsolatos kutatása (legalábbis a PubMed nem tartalmazza).
(Ezt szerintem megírom a honlap üzemeltetőjének, Berkó Zsófiának is.)
Ha a következő tünetek közül legalább egy fennáll, ön el van savasodva: fáradtság, rosszkedv, emésztési panaszok, fáradékonyság, feszültség, túl fehér bőr, túl sötét bőr, ingerlékenység, fejfájás, elhízás/súlytöbblet stb. stb. stb. (Ezek között olyanok is vannak, amik én - viccből - raktam be.)
Ehhez hozzájön a rák, allergia stb.
Minden rá van fogva az elsavasodásra.
Még az is valószínűleg el van savasodva, akinek semmi baja:-)
Milyen az az "olyan"? De most komolyan!
Szeretném tudni, hogy mire is gondolsz pontosan.
Egyébként Béky és társai Dr. Oláh Andortól tanultak, aki sajnos azóta már meghalt, de neki köszönhető, hogy Magyarországon a természetgyógyászat egyre elfogadottabb. Igaz, nem ide kellene írnom ezt, hanem a másik fórumba, de ha már itt tartunk, azért ajánlom figyelmetekbe, hogy mielőtt bárkit is kritizáltok (Pirosalma bocs, hogy pont neked írom, ami nem rád vonatkozik, azt ne olvasd magadénak:), szóval, mielőtt bárkit kritizáltok, érdemes lenne megtudni, hogy kicsoda is valójában. A tgy-i módszerek nem légből kapottak. Nagyon sok orvos dolgozott azon, hogy az információk minél elfogadhatóbbak legyenek.
www.eletero-haz.hu/component/content/article/1-
eleter-haz/17-dr-olah-andoroneletrajz
Javaslom, hogy nézzétek meg, az egész cím természetesen egyben van, csak nem akartam, hogy emiatt megbolonduljon a rendszer...:)
Bocs, megvan, dr. Tihanyi Lászlóról van szó.
Tihanyi András ezzel foglalkozó cikkét itt találod: [link]
A hatásmechanizmus sokféle lehet, pl. a kéntartalmú aminosavak (metionin és cisztein, a húsokban viszonylag sok van) lebontásából kénsav, purinbázisokból húgysav keletkezik stb.
A citromsav viszont elhasználódik, elég, ez nem jelent NETTÓ savterhelést (erre találták ki a PRAL-t: Potential Renal Acid Load).
Ki az a Dr. Tihanyi? Ugye nem Tihanyi Andrásra - ő dietetikus - gondolsz?
A lúgosítás olyan szempontból nem kitaláció, hogy a vizelet pH-ját lehet befolyásolni, de mai ismereteink szerint a testnedvek kémhatása nem tolódik el olyan mértékben, hogy az káros legyen.
A gyomorsav termelése hat a vér pH-jára, a gyomrot elhagyó vénás vér relatíve lúgos (ez a savszekréció mechanizmusa miatt van így).
Szia!
Tényleg lúgosít, ami azt jelenti, hogy a vizelet pH-ját emeli.
Az, hogy valami lúgosít vagy savasít nem egyértelműen a nedvének (vagy oldatának) a pH-értékétől függ, hanem attól, hogy milyen anyagok (szervesek és szervetlenek) vannak benne.
További ajánlott fórumok:
- Írjunk gyümölcsöket, zöldségeket szóláncban
- Jön a nyár és jönnek a gyümölcsök és persze a zöldségek. Mit szerettek?
- Észrevettem, hogy szinte csak zöldségeket, magvakat, gyümölcsöt eszem 2-3 hónapja. Friss vegetáriánusok ide!
- Milyen zöldségeket és gyümölcsöket lehet grillezni?
- Hogyan kell a zöldségeket és gyümölcsöket megfelelően vegyszermentessé tenni?
- Szerintetek a gyümölcsök, zöldségek megőrzik kalóriatartalmukat turmixolás után is?