Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgombóc-húsgombóc recept

Májgombóc-húsgombóc recept

A Májgombóc-húsgombóc hozzávalói:
50 dkg sertésmáj vagy darált hús
4 tojás

1 db vöröshagyma bors
zsemlemorzsa


A Májgombóc-húsgombóc elkészítési módja:
A májat darabolom, és a vöröshagymát is,bele teszem az aprító gépbe, és péppé zúzom,majd egy nagyobb tálba rakom, a tojásokat sót borsot hozzá adom, jó elkavarom, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá,hogy könnyen össze álljon, majd kis kanállal kiveszek belőle és gombócokat formálok. De lehet hosszú nudlikat készíteni és azt el darabolni és gombócát formálni. Ezután egy tálcára teszem szorosan egymás mellé ami be fér a mélyhűtőbe. Igy hagyom 24 óráig. Másnap egy dobozban vagy zacskóba teszem. majd vissza teszem a mélyhűtőbe. A darált hússal a fenti módon járok el. A hagymát lereszelem.

Azért van erre szükség mert fagyottan már nem ragadnak össze. Nagyon sokáig el tartható és mindig kilehet venni belőle.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgombóc-húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook