Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Krémleves... hogy is készül? fórum

Krémleves... hogy is készül? (beszélgetős fórum)


1 2
21. 0d717b184a (válaszként erre: 20. - Cippora)
2011. jan. 7. 12:11

jaj a kukoricakrémlevest imádom

jajjjjjjjjjjjj de szeretem

2011. jan. 7. 12:10
Nálunk a burgonykrémleves,sárgarépakrémleves,kukoricakrémleves a nyerő :)
2011. jan. 7. 12:06

Szia!


A gombát vékonyra szeletelve vajon lepírítom,megszórom sóval, borssal, petrezselyemmel, pici liszttel, és felöntöm húslével. Leturmixolom.ha felforrt tejszínnel még kiforralom, vajat dobálok még bele. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem. A legjobb csiperke gombából, én a vegyes/barna-fehér/csomagból szoktam.

18. 0d717b184a (válaszként erre: 15. - 04e95f637a)
2011. jan. 7. 12:05

nem muszáj összemixelni

akkor a lényeg, hogy össze kell törni a fokhagymát és reszelni a vöröshagymát

a krumpli meg szétfő

2011. jan. 7. 12:04

:D köszönöm :D

fokhagymakrém levest már én is készítettem és nagy sikere volt :D

sajtkrém levest készítettetek már? Hogy kell csinálni?

2011. jan. 7. 12:04

Egy krumplit is kockázok az alapanyag közé, s ez sűríti. Jó a spenótkrém leves, abba viszont két körtét kockázok. Citromkrémleves is jó, lehéjazva teszem fel főni a citromkarikákat,de ezeket nem turmixolom bele.

Ha szép csokor újhagymát sikerül venni, a szárát felkarikázom, s fokhagymával megfőzöm. Turmix, rántás,tejfeles habarás, cukor, ecet, só.

15. 04e95f637a (válaszként erre: 10. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 12:01
áhh nem terheled vele,elfér!Hűűű,botmixer,turmixgép--én nem használom egyiket sem(basszus,nekem nincs is :D)!Én hagyományos úton csinálok mindent,nekem az gyorsabb!Jó a reci amúgy,guszta! :)))
2011. jan. 7. 12:00
gomba
2011. jan. 7. 12:00

van valakinek dombakrémleves recije

amit kirpóbált már?

12. 8625c5bd9b (válaszként erre: 5. - 81e5170311)
2011. jan. 7. 11:59
A sütőtökkrémleves mennyei, nem is gondoltam volna amíg nem kóstoltam. Ajánlom mindenkinek, mert sok benne a vitamin is.
11. 0d717b184a (válaszként erre: 10. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 11:56

ja és én snidlinget is szoktam beletenni

tálaláskor a tányérra

10. 0d717b184a (válaszként erre: 4. - 04e95f637a)
2011. jan. 7. 11:54

nem akarom feleslegesen terhelni a hoxát

hihihihi

ha érdekel ide is leírhatom

csak gondoltam nem mindenkit érdekel

akkor:

Hagymát kevés olajon megdínsztelem, beleteszem 2 fej megtisztított fokhagymát a 3 fej megtisztított felkarikázott krumplit és felöltöm vízzel, vagy zöldséglével, (én azért szoktam vízzel mert a barátaink nem esznek semmit amive ilyen kocka van és lusta voltam most zöldségeket is összefőtni)

mehet bele a só

ha megfő akkor összeturmixolom, visszateszem

ha felforr akkor hozzáöntöm a 6 dl tejszínt

mehet bele a római vagy rendes kömény, koriander vagy akármi, ízlés szerint bele

reszelt parmezánnal vagy pirítósra olvasztott camambertel tálalom

2011. jan. 7. 11:51

Szia!

Fokhagyma, zeller, brokkoli, sajt, zöldség, sütőtök, igazából bármiből lehet krémlevest készíteni. A lényege az hogy legyen egy jó botmixered, vagy jól szét kell főzni az lapanyagot és utána át passzírozni.

Krémlevesről akkor beszélünk, ha a pürésített levest legírozzuk/tejszín+tojássárga/, és montírozzuk/vajat hozzáadni/.


Ha ezek nincsenek benne, akkor csak püré leves.

Kérdezzetek bátran, szakács vagyok! Bármiben tudok segíteni!!!


Én pl. a paradicsomlevest is meg szoktam loccsintani tejszínnel, vagy tejszínnel és narancslével. Gnoccival tálalom, nagyon finom!!!!

8. 04e95f637a (válaszként erre: 7. - Mia87)
2011. jan. 7. 11:49
Na pont én is így szoktam,csak a botmixert kihagyom!:))
2011. jan. 7. 11:48
fokhagyma krém leves a kedvenc.. egy fej vöröshagymát egy fej fokhagymával összepréselek/lereszelek vajon megfonnyasztom.. csirke alapléel (kockából is jó) felöntöm, kb 1 literrel.. főzöm, nem öntöm fel újra.. fehérborssal és sóval ízesítem, ha darabos átkeverem botmixerrel, tejszinnel (2,5dl) meg egy kis lisztel sűrítem. sajtos pirított kiflikarikával tálalom.. :)
6. doxikri (válaszként erre: 1. - 96b0d6b01f)
2011. jan. 7. 11:48

Nálunk bármelyik krémleves menő.

Én így csinálom: olivaolajon párolok póréhagymát és fokhagymát, aztán beledobom a zöldségeket (mindegy hogy mirelit vagy friss) megsózom, felöntöm vízzel és puhára főzöm. Ha megfőtt, összeturmixolom, keverek bele tejszínt (ha nagyon híg lenne, akkor a tejszínben kevés kisztet is keverek), összefőzöm, ízesítem( ez a zöldségtől függ, általában bors, szerecsendió, de lehet oregánó, bazsalikom, amit szeretsz és illik a zöldséghez), a végén dobok bele egy kis vajat.

2011. jan. 7. 11:48
Lehet késziteni karfiolból,brokkoliból,sütõtökbõl stb. és azt lehet mondani,hogy mindenféle zöldségekbõl.
4. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 11:47
Miért priviben zsivi?Mi van ha más is ki szeretné próbálni?Oszd meg velünk is! :))))
2011. jan. 7. 11:47

Én minden féle krémlevest szoktam csinálni, hagyma, zöldborsó, brokkoli stb.

nagyon egyszerű, meg kell főzni a hozzávalókat kis ételízesítővel, majd turmixolni és tejföllel v tejszínnel habarni

2011. jan. 7. 11:45

fokhagymakrémlevest szoktam csinálni

nagyon sikeres

ha érdekel megy a reci priviben

2011. jan. 7. 11:44

Sziasztok...

Kíváncsi lennék,hogy Ti hogy és milyen krémleveseket készítetek és mi a nagy kedvenc a családban?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook