Krémleves... hogy is készül? (beszélgetős fórum)
jaj a kukoricakrémlevest imádom
jajjjjjjjjjjjj de szeretem
Szia!
A gombát vékonyra szeletelve vajon lepírítom,megszórom sóval, borssal, petrezselyemmel, pici liszttel, és felöntöm húslével. Leturmixolom.ha felforrt tejszínnel még kiforralom, vajat dobálok még bele. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem. A legjobb csiperke gombából, én a vegyes/barna-fehér/csomagból szoktam.
nem muszáj összemixelni
akkor a lényeg, hogy össze kell törni a fokhagymát és reszelni a vöröshagymát
a krumpli meg szétfő
:D köszönöm :D
fokhagymakrém levest már én is készítettem és nagy sikere volt :D
sajtkrém levest készítettetek már? Hogy kell csinálni?
Egy krumplit is kockázok az alapanyag közé, s ez sűríti. Jó a spenótkrém leves, abba viszont két körtét kockázok. Citromkrémleves is jó, lehéjazva teszem fel főni a citromkarikákat,de ezeket nem turmixolom bele.
Ha szép csokor újhagymát sikerül venni, a szárát felkarikázom, s fokhagymával megfőzöm. Turmix, rántás,tejfeles habarás, cukor, ecet, só.
van valakinek dombakrémleves recije
amit kirpóbált már?
ja és én snidlinget is szoktam beletenni
tálaláskor a tányérra
nem akarom feleslegesen terhelni a hoxát
hihihihi
ha érdekel ide is leírhatom
csak gondoltam nem mindenkit érdekel
akkor:
Hagymát kevés olajon megdínsztelem, beleteszem 2 fej megtisztított fokhagymát a 3 fej megtisztított felkarikázott krumplit és felöltöm vízzel, vagy zöldséglével, (én azért szoktam vízzel mert a barátaink nem esznek semmit amive ilyen kocka van és lusta voltam most zöldségeket is összefőtni)
mehet bele a só
ha megfő akkor összeturmixolom, visszateszem
ha felforr akkor hozzáöntöm a 6 dl tejszínt
mehet bele a római vagy rendes kömény, koriander vagy akármi, ízlés szerint bele
reszelt parmezánnal vagy pirítósra olvasztott camambertel tálalom
Szia!
Fokhagyma, zeller, brokkoli, sajt, zöldség, sütőtök, igazából bármiből lehet krémlevest készíteni. A lényege az hogy legyen egy jó botmixered, vagy jól szét kell főzni az lapanyagot és utána át passzírozni.
Krémlevesről akkor beszélünk, ha a pürésített levest legírozzuk/tejszín+tojássárga/, és montírozzuk/vajat hozzáadni/.
Ha ezek nincsenek benne, akkor csak püré leves.
Kérdezzetek bátran, szakács vagyok! Bármiben tudok segíteni!!!
Én pl. a paradicsomlevest is meg szoktam loccsintani tejszínnel, vagy tejszínnel és narancslével. Gnoccival tálalom, nagyon finom!!!!
Nálunk bármelyik krémleves menő.
Én így csinálom: olivaolajon párolok póréhagymát és fokhagymát, aztán beledobom a zöldségeket (mindegy hogy mirelit vagy friss) megsózom, felöntöm vízzel és puhára főzöm. Ha megfőtt, összeturmixolom, keverek bele tejszínt (ha nagyon híg lenne, akkor a tejszínben kevés kisztet is keverek), összefőzöm, ízesítem( ez a zöldségtől függ, általában bors, szerecsendió, de lehet oregánó, bazsalikom, amit szeretsz és illik a zöldséghez), a végén dobok bele egy kis vajat.
Én minden féle krémlevest szoktam csinálni, hagyma, zöldborsó, brokkoli stb.
nagyon egyszerű, meg kell főzni a hozzávalókat kis ételízesítővel, majd turmixolni és tejföllel v tejszínnel habarni
fokhagymakrémlevest szoktam csinálni
nagyon sikeres
ha érdekel megy a reci priviben
Sziasztok...
Kíváncsi lennék,hogy Ti hogy és milyen krémleveseket készítetek és mi a nagy kedvenc a családban?
További ajánlott fórumok:
- Utálom a krémlevest, bármiféle legyen, utálom!
- Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben?
- Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:)
- Ha rozscipókban tálalom a krémlevest, akkor azokat előtte forrósítsam át sütőben? Ha igen, előtte vagy utána vájjam ki a belsejét?
- Sütőtök krémleves receptek
- Ki, hogy csinálja a hideg őszibarack krémlevest vagy bármilyen krémlevest?