Krémes kerék recept

Elkészítési idő 50 perc

A Krémes kerék hozzávalói:
Massza:
6 tojásfehérje
250gr cukor
250gr darált dió

krém:
6 tojássárgája
200 gr cukor
2 evőkanál kakaó
2 kiskanál nescafe
1 db rama margarin


A Krémes kerék elkészítési módja:
1 db rama margarin 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk 250 gr cukorral, mikor jó kemény, lassan hozzáadjuk a darált diót, ügyelve, hogy ne törjük meg a habot. A sütőt megzsírozzuk, kiskanállal kis puszerliket formálunk. Meleg sütőben sütjük. Mikor megsült két puszerlit (amik nem nagyon magasak ne ijedj meg, hogy nem sikerült) krémmel jó bőven megkenünk, úgy hogy a szélei is jó krémesek legyenek, majd a szeleit cukros-dióba forgatjuk. KRÉM ELKÉSZÍTÉSE 6 tojás sárgáját 200 gr cukorral(a cukrot lassan adod hozza) gőz fölött keményre főzzük, majd hozzáadjuk a kakaót, nescafét. Mikor kihűlt, a margarinnal jó habos krémmé kavarjuk.

A puszerliket ne tedd tul közel egymáshoz, ne süsd erős tűznél.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes kerék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook