Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kocsonya borsodi módra recept

Kocsonya borsodi módra recept

Elkészítési idő 420 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Kocsonya borsodi módra hozzávalói:
1 db sertés csülök
6 db köröm
60 dkg bőr
1 evőkanál fekete egész bors
3 evőkanál só
2 evőkanál delikát
2 fej fokhagyma gerezdekre szedve
2 szál sárgarépa
2 szál zöldség
1 csípős paprika
10 l víz
2 dkg étkezési zselatin


A Kocsonya borsodi módra elkészítési módja:
Odatesszük a sertéshúsokat és a bőrt főni, annyi vízbe hogy ellepje. Mikor felforrt, leöntjük a vizet róla és ezt még egyszer megismételjük. Azért, hogy a kifőtt vér és a hab ne legyen a kocsonyánkba. A harmadik víz ha felforrt, abba beletesszük a borsot, foghagymát, delikátot és a paprikát. Az utolsó órába tesszük hozzá a sót a répát és a zöldséget. 5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Az utolsó öt percbe tesszük bele a zselatint. Két deci lébe elkeverjük és beleöntjük a fazékba. Mikor kész, tányérokba kiadagoljuk a húst csont nélkül és a bőrt (a körmöt lehet csonttal is), rámerjük a levet szűrőn keresztül és hagyjuk megdermedni. Két óra múlva bepakoljuk a hűtőbe. Másnap fogyasztjuk :-)

Díszítésnek a tányérokba teszünk két karika répát, ami belefőtt a kocsonyába.
Főtt tojáskarikát is tehetünk :-)

A tányérok tetejét meglehet szórni pirospaprikával.
Citromkarikát kínálunk hozzá és kenyeret.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kocsonya borsodi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook