Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) recept

Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) recept

A Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) hozzávalói:
25 dkg kukoricaliszt
20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
5 dkg olvasztott margarin
3 tojás
200 ml víz
1 csomag sütőpor
1 citrom héja (kimaradhat)
meggy ízlés szerint


Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes)

A Kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral kicsit felverem, belecsorgatom közben az olvasztott margarint, majd a meggy kivételével a többi hozzávalót is belerakom és egyenletesre keverem. Tepsibe vagy formákba öntöm, ezután kerül a tetjére a meggy. A tészta hígnak fog tűnni, de így a jó.

Magasabb szélű, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy akár szilikon formákban is lehet sütni.

A meggy lehet befőtt vagy fagyasztott, de ha az utóbbi, akkor cukorral, fahéjjal nyakonöntve hagyd kiolvadni.

Készülhet vajjal, búzaliszttel és tejjel is, ha nem kell, hogy mentes legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kevert mákos-meggyes (glutén és tejmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook