Almás lepény recept

Az Almás lepény hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
1-2 kanál cukor vagy 2 cs, vaníliáscukor
1 csipetsó
1 cs. sütőpor
1 kiskupatejföl
1 db tojás

kb.12- 15 db alma
fahéjas cukor
1 citrom


Az Almás lepény elkészítési módja:
Az almát, megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és megdinszteljük. hozzáteszünk ízlés szerint fahéjas cukrot és a citrom héjából is reszelünk hozzá, majd a levét is hozzácsurgatom. (A magok ne menjenek bele). Szűrőben lecsepegtetem. Tészta: A liszthez hozzáteszem a sót, cukrot és a sütőport, majd a margarinnal elmorzsolom. A tojást elkeverem a tejföllel és ezzel összedolgozom a tésztát. A hűtőbe tesszük pár órára. Kétrészre osztjuk. A nagyobbat a kivajazott tepsi aljába tesszük, hogy a szélekhez is jusson. Ha a fölső tésztát kinyújtottuk csak akkor tesszük az almát az alsó tészta tetejére, hogy addig ne áztassa. Ha rátettük a fölsőt, a széleket összenyomkodjuk. Lekenjük fahéjas tojással, majd villával megszurkáljuk, hogy a gőz kitudjon jönni. Előmelegített sütőben megsütjük.

Az alma pár napig a hűtőben eláll, így azt előre is el lehet készíteni.

Ez a tészta sok töltelékhez jó.
Csak a fantáziátok lehet akadály.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook