Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kelt hájas süti recept

Kelt hájas süti recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kelt hájas süti hozzávalói:
25 dkg hártyázott, átdarált sertésháj
65 dkg liszt
1 tojás
2 tk só
1 ek cukor
2,5-3 dl tej
3 dkg élesztő
szilva- vagy baracklekvár
porcukor a szóráshoz


A Kelt hájas süti elkészítési módja:
A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen! A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle. Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliáscukorral ízesített porcukorban


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kelt hájas süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook