Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Karfiolos burgonyakrémleves recept

Karfiolos burgonyakrémleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Karfiolos burgonyakrémleves hozzávalói:
40 dkg karfiol
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1,5 l húsalaplé
2 dl tejföl
1 ek. étkezési keményítő
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna


A Karfiolos burgonyakrémleves elkészítési módja:
A hagymát összevágtam, a karfiolt rózsákra szedtem, a burgonyát meghámoztam, felkockáztam és a húsalaplében, ízlés szerint fűszerezve, feltettem főni. Mikor megfőtt, botmixerrel pépesítettem, majd belekevertem 1 kis doboz tejfölt és hozzáadtam 1 ek. vízben feloldott étkezési keményítőt. Néhány félretett főtt karfiolrózsával és fokhagymás pirítóssal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A karfiolos burgonyakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook