Kakaós csigába a tölteléket hogy "készíted"? (beszélgetős fórum)
És szerintem annál finomabbat, hogy a felvert tojásfehérjében cukor, vagy kakaópor van, vagy akár kókusz...
Nyami...
Köszi!
Magas,vagy lapos csigát süt?
Felvert tojásfehérje összekeverve kakaóval-, dúsan, és cukorral, én személy szerint nem csináltam, de a Sógornőm így szokta csinálni...
A másik variációját, a kókuszosat szintén ugyanígy, csak kakaópor helyett kókuszreszelékkel keveri össze a felvert tojásfehérjét...
Alá zsírpapírt tesz, könnyebb elmosni a tepsit a sütés után...
Lehet, hogy valamennyi kifolyik, de mennyeien-, vagy fenségesen finom...
Ki kell próbálni...
De olyan csigát is csinált, ami nem édes,hanem meg kell kenni pizzakrémmel, arra mexikói zöldségkeveréket kell egyenletesen szétoszlatni, (zöldborsó-, sárgarépa-, és kukorica) feltekerni,
és csigákra szeletelni...
Mindhárom nagyon finom...
De véleményem szerint a felvert tojáshabot mással is össze lehet keverni, ki amit szeret, pl. fahéjjal, vagy cappuccino-porral...
Így is kifolyik a kakaó?
Milyen cukrot raksz bele?
Sziasztok!Én a kisodort tésztát tejföllel kenem meg és arra szórom a cukros kakaót.
Érdekelnének más variációk is!
További ajánlott fórumok:
- Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába?
- A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba?
- A bejglibe ki hogyan csinálja a töltelékeket?
- Tud-e vki a mézeskrémesen kívül olyan süteményt, aminek a tölteléke tejbegríz?
- Minden esetben tesztek a töltelékekbe (töltött paprika ,töltött káposzta stb....) tojást?
- Az update kakaós csigában mennyi kalória van?