Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Jégbe hűtött almaleves recept

Jégbe hűtött almaleves recept

A Jégbe hűtött almaleves hozzávalói:
- 1 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj
- 1 ek. currypor
- 1 1 l zsírtalan csirkehúsleves
- 3 hámozott, kimagozott reszelt alma
- 1 ek. citromlé
- 1 csipet porcukor
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 2 dl jól lehűtött tejszín
- korianderlevél vagy petrezselyem


A Jégbe hűtött almaleves elkészítési módja:
Tegyük az olajat tűzálló edénybe. Melegítsük meg. Tegyük bele a curryport. Pirítsuk 2-3 percig. Öntsük hozzá a meleg levesből egy pohárnyit. Főzzük 10 percig. Ezután rakjuk hozzá az almát és a megmaradt levest. Pároljuk puhára az almát. Vegyük le a tűzről, jól hűtsük le. Tálalás előtt keverjük simára a keverőgépben a citromlével, a sóval, a cukorral és a caxenne-i borssal. Fakanállal keverjük bele a tejszínt, ízlés szerint még fűszerezzük. Öntsük hűtött levescsészékbe és díszítsük a korianderlevéllel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A jégbe hűtött almaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook