Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hungária-szelet recept

Hungária-szelet recept

A Hungária-szelet hozzávalói:
5 tojás
30dkg porcukor
10 evökanál meleg viz
20dkg liszt
1 csomag sütöpor
10 dkg darált dió

krém:
2,5 dl tej
2 kanál liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
rum
5 dkg darált dió
a diszitéshez darált csokoládé


A Hungária-szelet elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet amibe belekeverjük a sütöport és végül a tojások kemény habját.kettévesszük,az egyik felébe belekeverjük a darált diót.Közepes tepsit kivajazunk,kilisztezünk,ráöntjük a diós,majd a sima tésztát.Közepes lángon sütjük. A krémhez a 2,5 dl tejböl és 2 kanál lisztböl besamelt fözünk.10 dkg vajat,10 dkg porcukrot kikeverünk,egy pici rum is mehet bele.Ha a besamel kihült,a kettöt összekeverjük,5 dkg darált diót teszünk bele.A hideg tészta tetejére kenjük a krémet,reszelt csokoládéval diszitjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hungária-szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook