Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell rántott virslit csinálni? Liszt-tojás-prézli vagy liszt-tojás? fórum

Hogyan kell rántott virslit csinálni? Liszt-tojás-prézli vagy liszt-tojás? (tudásbázis kérdés)


2010. jan. 22. 21:14

Kenyértésztát csinálok: élesztő felfuttatva, liszt, víz, pici só. Kelesztem. Kinyújtom, virslit bele, sütöm olajban.

nagyon finom.

ja, virsliket félbe vágom.

2010. jan. 22. 21:00
Köszi nektek.Megcsináltam..kinyújtottam,tojással megkentem a tetejét+tettem rá szezámmagot.Nagyon fincsi lett:D Kettőt ettem és még a hasam is begörcsölt.:S:))
22. jolie
2010. jan. 22. 19:24
Szerintem ki kell nyújtani a leveles tésztát. A virslit ne főzd meg. Át fog sülni.
21. 480a1bea09 (válaszként erre: 20. - Bucóka20)
2010. jan. 22. 19:24
nem kell előfőzni, mert megsül a sütőben és úgy is nagyon finom, ezt a verziót mi is szoktuk csinálni , és pillanatok alatt lefogy :)
2010. jan. 22. 19:04

Kitaláltam,hogy leveles tésztába tekert virslit csinálok.:)

De nem tudom,hogy elötte meg kell e főzni a virslit vagy jó simán is?

És még annyi,hogy a levelestásztát ki kell-e nyújtani vagy úgy jó ahogy van?

Meg a maradék leveles tésztából szezánmagos sütit akarok,hogy ahoz ki kell e nyújtani v sem?

Örünék,ha valaki írna,mert elveszettnek érzem magam most a konyhába.:D

19. tapsifül (válaszként erre: 14. - Hkati2)
2010. jan. 22. 18:42
Én is a gombát így szoktam panírozni.
2010. jan. 22. 18:38

Liszt, tojas, darabolt petrezselyemzold es pici sor is mehet bele, de ez nem szukseges es persze so.

A lenyeg, hogy a massza suru legyen. Egyebkent en ebben inkabb zoldsegeket sutok, brokkolit, karfiolt stb.

17. jolie (válaszként erre: 10. - 480a1bea09)
2010. jan. 22. 18:34
Akkor már inkább párizsit!Haladósabb!:-)
16. g1977g (válaszként erre: 14. - Hkati2)
2010. jan. 22. 16:58
Ez micsoda szuper ötlet! Zacskóban panírozni! Így a kicsi gombákkal is gondolom hamar végez az ember!
15. Bucóka20 (válaszként erre: 12. - 673567bc24)
2010. jan. 22. 16:13
Erre nem is gondoltam.
14. hkati2
2010. jan. 22. 16:12
De van ám!én szinte mindent úgy panírozok,hogy a liszt és a morzsa zacskóba,abba csak beledobálom és kész a tojás ami kicsit macerássabb,de ha a piciket kell forgatni akkor azt lehetőleg keskeny , magas edénykébe teszem/nem egyessével/.Nekem ez nagyon bejön ,így viszonylag gyorsan tudok nagy mennyiséget is bepanírozni.
13. megryan (válaszként erre: 2. - Bucóka20)
2010. jan. 22. 16:11
Én hosszában kettévágom, utána liszt-tojás-prézli
2010. jan. 22. 16:11

nem árt kicsit beirdalni a virslit,hogy ne durranjon szét sütés közeben!


amúgy egészben kell,liszt,tojás,zsemlemorzsa...

11. Bucóka20 (válaszként erre: 10. - 480a1bea09)
2010. jan. 22. 16:04
Ezt én is láttam lelki szemeim előtt...:D Gondolom van rá vmi gyors módszer?!!
10. 480a1bea09 (válaszként erre: 5. - F06aab7466)
2010. jan. 22. 16:03
Felkarikázva??? Te jó ég, le a kalappal, aki kipanírozza kis karikánként :)
9. Bucóka20 (válaszként erre: 7. - Tumpika)
2010. jan. 22. 16:03
Ez nagyon jónak tűnik.:))) Kicsit már kacifántosabb mint az előzőek.:)
8. Bucóka20 (válaszként erre: 5. - F06aab7466)
2010. jan. 22. 15:59
Ha lenne itthon búzacsíra... :o))
7. Tumpika (válaszként erre: 2. - Bucóka20)
2010. jan. 22. 15:59

Épp ma hallottam egy receptet, a kolleganőm azt hozott ebédre, én vasárnap megcsinálom.

Palacsinta tésztát megkenni mustárral, beletekerni a virslit, azt bepanírozni és kisütni.

Már alig várom, hogy kipróbálhassam.

6. Bucóka20 (válaszként erre: 3. - Mimmo33)
2010. jan. 22. 15:59

Ilyesmire gondoltam,hogy ne legyen olyan egyszerű.:))

Gondolom sós palacsinta tészta?Tojás-tej-liszt-olaj??

2010. jan. 22. 15:57
Én így ismerem: Bőre le, liszt, tojás, prézli. Egyben, vagy akár karikázva. De pl.: Prézli helyett forgathatod búzacsírába is. :) Tök jó íze van. :)
2010. jan. 22. 15:56
Rántott virslit még nem csináltam, de szerintem liszt-tojás-prézli.
3. mimmo33 (válaszként erre: 2. - Bucóka20)
2010. jan. 22. 15:56
Én palacsintatésztába szoktam mártani, és úgy sütöm meg;)
2010. jan. 22. 15:53
Vagy van esetleg valami más megoldás?
2010. jan. 22. 15:53
Hogyan kell rántott virslit csinálni?Liszt-tojás-prézli?v. Liszt-tojás?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook