Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki? fórum

Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2008. máj. 21. 20:40
AKÁR MILYEN SAJTOT LEHET KIRÁNTANI, DE ÉN DUPLÁN PANÍROZOM, AKKOR BIZTOS, HOGY NEM FOLYIKKI!
37. K.né
2008. máj. 9. 09:26
Én is dupla panírban szoktam és nem szokott kifolyni.
2008. máj. 9. 07:41
Dupla panírban, vastagabbra szeletelve,forró olajbam gyorsan megpirítani:)Nekem eddig mindíg bevált:)
35. 4c35511f0b (válaszként erre: 34. - Katic)
2008. máj. 9. 00:01
Akkor "bármilyen" sajt jó?
34. katic
2008. máj. 8. 23:28
Nálunk is a duplapanír bevált.
2008. ápr. 16. 23:12

1 tojást és

15dkg reszelt sajtot összekeverni;

zsemlemorzsába forgatni, úgy sütni.

Frissen finom, kicsit más, mint az igazi, de legalább nem folyik ki. majonézzel fincsi.

Ne sózd, mert sós lesz!!!

32. VIKI01
2008. ápr. 16. 22:39
dupla panír
31. Magdi8
2008. ápr. 16. 22:33
Duplán panírozd be, utána tedd be 1-2 órára a hűtőbe, majd forró, nem túl sok olajban süsd rövid ideig. Egyébként a rántani való sajt nekem is bejött, igaz nem teljesen olyan az íze, mint a trappistának.
2008. ápr. 5. 18:20
Nekem is a dupla panír vállt be!
29. NOA
2008. ápr. 5. 18:08

Forró olajban hirtelen rövid ideig sütni.

Nekem a Camember izlik.

2008. ápr. 5. 17:33
Én is kétszer szoktam panírozni, különösen ügyelve a sajtokra. Ez bevált!
2008. ápr. 5. 15:49
Én sajtmániás vagyok:), de nem tudom melyik a legjobb rántott sajtként?! Tapasztalat?
26. teri77
2008. ápr. 5. 15:47
Dupla bundába kell panírozni, ami amnyit jelent, hogy - liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa
2008. jan. 11. 20:00

liszt,tojás prézli,tojás prézli

soha nem folyik ki és nagyon fini,és forro legyen az olaj

2008. jan. 11. 18:13
Ez ugye nem fogyókurás bunda?
23. bobcsi2 (válaszként erre: 22. - Peppytta)
2008. jan. 9. 21:45
Írj majd hogy sikerült-e?!
22. peppytta (válaszként erre: 21. - Bobcsi2)
2008. jan. 9. 21:11

Hú, ez egy jó ötlet!

Nagyon utálok rántott sajtott csinálni, tán az életbe' nem is csinálnám, de ez a fiam kedvence, úgyhogy muszáj. Viszont legalább 1 mindig kifolyik.

Tehát összegzem az általam eddig még nem ismert praktikákat:

- vízbemártani

- egyesével sütni

2008. jan. 9. 15:36
Én étteremben dolgoztam ,ott úgy csinálták hogy a leszeletelt sajtot belemártották vízbe hogy a liszt mindenhol ráragadjon.Utánna liszt,tojás megint liszt, tojás és úgy a zsemlemorzsa.Forró olajban kevés ideig sütni.Lapátkanállal fordítani és kivenni.Azóta énis így csinálom.
2008. jan. 9. 12:21
Szia...en nem panirozom duplan..egyszeruen osszekavarom a tojast a lisztal s a fuszerekkel..a vegen beleforgatom a zsemlemorzsaba de nem mindig...forro olajban es keveset kell sutni..szerintem ez a titka. Amugy kemeny sajtot hasznalok...soha nem folyt szet:-))
19. zselé
2008. jan. 8. 20:52
Dupla bunda!
2008. jan. 5. 23:36

Liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa a panírozás sorrendje.A második morzsát kézzel rá is nyomom kissé. Bő forró olajban rövid ideig kell sütni. Sem panírozáskor, sem a sütéskor nem szabad megbökni villával. Tortacsipeszt /olyan ollószerű/ használok sütéskor.


Van egy jól bevált módszerem is. Egy egész trappista sajtot 4 részre vágok, a negyedeket felszeletelem /háromszögeket kapok/, bepanírozom őket.Ha kész, az összeset újra csak morzsába forgatom és kézzel jól rányomom a panírt. Torta szerűen rárakom egy -két lapostányérra úgy,hogy az egymást követő sorok mindig elcsússzanak, tehát a két sajt közötti résre rakom a felette lévő sorban lévőt./Igy könnyen le tudom szedni egymás tetejéről/. Az egészet lefagyasztom, majd a tányérról leszedve zacskóba teszem és visszakerűl a mélyhűtőbe. Forró olajban, fagyott állapotban gyorsan, rövid ideig kell sütni.A lényeg valóban, mint Mumu49 írja, hogy ne hüljön le az olaj és nem szabad megbökni.

Ismerőseim is átvették a mirelit módszert, szerintük így finomabb a sajt. A fiaim szerint is.Nem mellékes, hogy nem kell mindig maszatolni, takarékos, mert annyit sütük, amennyi pillanatnyilag kell és akár éjjel kettőkor is 5 perc alatt kész. Próbáljátok ki, nálunk nagyon bevált és a baráti körünkben is osztatlan a sikere. Jóétvágyat mindenkinek!

2008. jan. 5. 18:23
Nyugodtan próbáld ki,csak egy kicsit olajpocsékolós,de nagyon finom,egy szem sem folyik ki nekem soha.Majd meglátod!
16. peppytta (válaszként erre: 15. - 533bb4d1fe)
2008. jan. 5. 17:47
Igencsak neked lehet igazad abban, hogy nem szabad az olajnak lehűlni. Gyanítottam, hogy a sütéssel kell vigyázni.
2008. jan. 5. 08:26
Elég szimplán panirozni,bő,forró olajban sütni egyenként,hogy ne hűtse le az olajat,és közben locsolgatni.Így meg sem kell fordítani,bármilyem vékony,egyáltalán nem folyik ki.Trappista sajtot így szoktam.Azon van a hangsúly,hogy egyenként.
2008. jan. 4. 18:57
Én 3X panírozom, és gyorsan sütöm, de néha még így is kifolyik, kivéve a füstölt sajtból készült, csak azt nem szereti mindenki.
13. daroki
2008. jan. 4. 18:56
Nemrég csináltam.Először liszt,tojás,zsemlemorzsa,aztán megint tojás és zsemlemorzsa.Olajsütőben sütöttem,nem sokáig,jól felpúposodott,de nem folyt ki a sajt:)
2008. jan. 4. 18:38
Na, nekem még a mirelit sajt is "kifolyt", pedig azt már biztosan szakszerűen panírozták. Nyilván kétszeresen kell bepanírozni, de biztos, hogy a sütésnek is van valami fortélya.
2007. dec. 23. 08:04
liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa....Ebben a formában nekem még semmilyen sajt nem folyt ki.
10. LoLiNa
2007. dec. 23. 06:17
dupla panír, igaz így is lehet baleset...:)
2007. dec. 22. 20:56
trappistát vagy keményebb sajtot használj és liszt tojás 3x utánna morzsába forgasd
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook