Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni? (tudásbázis kérdés)
28. 1bd96d04b9
2009. ápr. 15. 08:25
Én simán konyharuhába teszem és húsklopfolóval összetöröm jó alaposan...
27. mandulaszem
2009. febr. 26. 22:35
Én turmixgépbe teszem:)
26. vénboszi
2009. febr. 26. 22:26
Le szoktam reszelni egyszerűen. :D
25. gaby70
2009. febr. 21. 09:07
a tupperware-nak van egy malom nevezetű terméke,én azzal szoktam,és még átszitálni sem kell.Száraz kenyéren kivűl lehet még diót,sajtot,csokit darálni vele.Pont ezért szeretem,mert több funkciós.
24. csutika100
2009. febr. 21. 06:44
Húsdarálon darálom és utánna tésztaszűrön átszitálom a nagyobb szemcséktől.
23. ebcfbfbb78
2009. febr. 20. 22:06
én diódarálóval szoktam... nagyon szépen és egyenletes darálja le a száraz zsemlét...
22. aaa82
2009. jan. 4. 16:30
mi húsdarálóval szoktuk
21. cirmesitompika
2009. jan. 4. 16:12
Én is diódarálón szoktam.
20. 5529fc88b4
2008. dec. 11. 14:35
húsdarálóval szoktuk mi
19. ALLICS (válaszként erre: 17. - _kleo_)
2008. dec. 11. 14:32
:)
18. tinendo
2008. dec. 11. 13:41
Diódarálón is le lehet darálni, vagy reszelőn lereszelni, vagy mozsárban sodrófával összetörni.
Mindegyik alkalmazás után szűrön átszitálni.
Sokáig eláll.
17. _kleo_
2008. dec. 11. 13:31
Reszelő? Hű, de nagy ötlet, az van itthon. Ki is próbálom!
16. lossoka
2008. dec. 11. 12:42
Ha a robotgépnek van diódarálója azon kell a szárított dolgokat ledarálni.
15. b9662b68b3
2008. dec. 11. 11:00
Sziasztok!Száraz kenyeret reszelőn ahogy ALLICS modta. Meg is van a zsemlemorzsa:)
14. ALLICS
2008. dec. 11. 10:32
Nagymamám a szárított kenyeret,zsömlét,kiflit leszokta reszelni egyszerű reszelőn.
13. hotdog68
2008. dec. 10. 23:33
én a műanyag diódarálóval darálom a száraz zsemle, kifli maradékot. Nagyon jó. Eddig anyósom darálta de mióta kirepült belőle a molylepke, inkább megcsinálom magamnak. Nagyon hamar kész van. Kézi daráló. Lehet cserélni benne a daráló részt. (dió, káposzta)
12. _kleo_
2008. dec. 10. 20:52
Aprítógépem sajnos nincs. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a segítséget.
11. 7abb7adbf0
2008. dec. 10. 20:50
Ha van robotgéped, az ún. aprítórészén (amivel húst, sajtot, diót, magokat, jeget, krémet, habot, bármit lehet 'darálni') ledarálod.
10. méregkeverő
2008. dec. 10. 20:48
húsdarálon, diódarálon is le lehet darálni
9. _kleo_
2008. dec. 10. 20:47
Köszönöm, akkor diódaráló kell hozzá? Nekem csak mákdarálóm van, az biztosan nem jó, ugye? Esetleg botmixer? Nagyoon vad ötlet? Nem próbálta még valaki?
8. krozika
2008. dec. 10. 20:47
Ha jó száraz a kenyér, akkor diódarálón remekül le lehet darálni. Én így csinálom.
7. Afrodita (válaszként erre: 2. - _kleo_)
2008. dec. 10. 20:44
Ruhaanyagból varrt szellőző kis zsákba kell tárolni, hetekig felhasználható marad.
6. a7a90ace89
2008. dec. 10. 20:43
Szia!
Ilyenkor könnyebb szárítani. Mi a radiátoron szárítjuk meg a kockára vágott kenyeret (amit már nem akarunk megenni, de nem nyúlt hozzá senki). Utána diódarálón daráljuk le. Ezután egy nagyobb lyukú szintán átszitáljuk, majd egy kisebben is. Ami fennakad, azt is fel szoktuk használni. A finomabb része a zsemlemorzsa.
5. 471d5eded8 (válaszként erre: 2. - _kleo_)
2008. dec. 10. 20:43
Ha teljesen száraz eláll sokáig...csak nézni kell, hogy ne avasodjon meg.
4. 471d5eded8
2008. dec. 10. 20:42
Én húsdarálóval csináltam....kenyér, zsemle, minden mehet....és lehet csak teljeskiörlésű is.
3. Afrodita
2008. dec. 10. 20:42
Megszárítod a szeletekre vágott kenyeret, zsemlét, és diódarálón ledarálod.
2. _kleo_
2008. dec. 10. 20:42
Az is érdekelne, hogy mennyire áll el. Én magam sütöm a kenyerünket, általában félbarna magvas kenyeret. Sokszor egész szeletek maradnak meg, sajnálom apósom kutyáinak adni. Zsemlemorzsának biztosan jó lenne megszárítva.
1. _kleo_
2008. dec. 10. 20:41
Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Hogyan kell templomi/áldoztató ostyát készíteni házilag?
- Hogyan lehet házilag bio szappant, mosóport készíteni?