Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni? fórum

Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. ápr. 15. 08:25
Én simán konyharuhába teszem és húsklopfolóval összetöröm jó alaposan...
2009. febr. 26. 22:35
Én turmixgépbe teszem:)
2009. febr. 26. 22:26
Le szoktam reszelni egyszerűen. :D
25. gaby70
2009. febr. 21. 09:07
a tupperware-nak van egy malom nevezetű terméke,én azzal szoktam,és még átszitálni sem kell.Száraz kenyéren kivűl lehet még diót,sajtot,csokit darálni vele.Pont ezért szeretem,mert több funkciós.
2009. febr. 21. 06:44
Húsdarálon darálom és utánna tésztaszűrön átszitálom a nagyobb szemcséktől.
2009. febr. 20. 22:06
én diódarálóval szoktam... nagyon szépen és egyenletes darálja le a száraz zsemlét...
22. aaa82
2009. jan. 4. 16:30
mi húsdarálóval szoktuk
2009. jan. 4. 16:12
Én is diódarálón szoktam.
2008. dec. 11. 14:35
húsdarálóval szoktuk mi
19. ALLICS (válaszként erre: 17. - _kleo_)
2008. dec. 11. 14:32
:)
2008. dec. 11. 13:41

Diódarálón is le lehet darálni, vagy reszelőn lereszelni, vagy mozsárban sodrófával összetörni.

Mindegyik alkalmazás után szűrön átszitálni.

Sokáig eláll.

17. _kleo_
2008. dec. 11. 13:31
Reszelő? Hű, de nagy ötlet, az van itthon. Ki is próbálom!
2008. dec. 11. 12:42
Ha a robotgépnek van diódarálója azon kell a szárított dolgokat ledarálni.
2008. dec. 11. 11:00
Sziasztok!Száraz kenyeret reszelőn ahogy ALLICS modta. Meg is van a zsemlemorzsa:)
14. ALLICS
2008. dec. 11. 10:32
Nagymamám a szárított kenyeret,zsömlét,kiflit leszokta reszelni egyszerű reszelőn.
2008. dec. 10. 23:33
én a műanyag diódarálóval darálom a száraz zsemle, kifli maradékot. Nagyon jó. Eddig anyósom darálta de mióta kirepült belőle a molylepke, inkább megcsinálom magamnak. Nagyon hamar kész van. Kézi daráló. Lehet cserélni benne a daráló részt. (dió, káposzta)
12. _kleo_
2008. dec. 10. 20:52
Aprítógépem sajnos nincs. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a segítséget.
2008. dec. 10. 20:50
Ha van robotgéped, az ún. aprítórészén (amivel húst, sajtot, diót, magokat, jeget, krémet, habot, bármit lehet 'darálni') ledarálod.
2008. dec. 10. 20:48
húsdarálon, diódarálon is le lehet darálni
2008. dec. 10. 20:47
Köszönöm, akkor diódaráló kell hozzá? Nekem csak mákdarálóm van, az biztosan nem jó, ugye? Esetleg botmixer? Nagyoon vad ötlet? Nem próbálta még valaki?
2008. dec. 10. 20:47
Ha jó száraz a kenyér, akkor diódarálón remekül le lehet darálni. Én így csinálom.
7. Afrodita (válaszként erre: 2. - _kleo_)
2008. dec. 10. 20:44
Ruhaanyagból varrt szellőző kis zsákba kell tárolni, hetekig felhasználható marad.
2008. dec. 10. 20:43

Szia!


Ilyenkor könnyebb szárítani. Mi a radiátoron szárítjuk meg a kockára vágott kenyeret (amit már nem akarunk megenni, de nem nyúlt hozzá senki). Utána diódarálón daráljuk le. Ezután egy nagyobb lyukú szintán átszitáljuk, majd egy kisebben is. Ami fennakad, azt is fel szoktuk használni. A finomabb része a zsemlemorzsa.

5. 471d5eded8 (válaszként erre: 2. - _kleo_)
2008. dec. 10. 20:43
Ha teljesen száraz eláll sokáig...csak nézni kell, hogy ne avasodjon meg.
2008. dec. 10. 20:42
Én húsdarálóval csináltam....kenyér, zsemle, minden mehet....és lehet csak teljeskiörlésű is.
2008. dec. 10. 20:42
Megszárítod a szeletekre vágott kenyeret, zsemlét, és diódarálón ledarálod.
2008. dec. 10. 20:42
Az is érdekelne, hogy mennyire áll el. Én magam sütöm a kenyerünket, általában félbarna magvas kenyeret. Sokszor egész szeletek maradnak meg, sajnálom apósom kutyáinak adni. Zsemlemorzsának biztosan jó lenne megszárítva.
2008. dec. 10. 20:41
Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook