Hogyan kell a zsirszalonnát kisütni? (tudásbázis kérdés)
Szia. Mi "nagyban" szoktuk csinálni, kint szabad tűzön, üstben, mert úgy az igazi. :-)
Szóval leírom, mi hogyan készítjük:
Egyenletes kockákra kell vágni, kis vizet aláöntve az üstben folyamatosan kevergetve addig sütni, amíg majd' minden zsír kisül belőle. Mielőtt készen lenne, a nagyja zsírt leszedjük, majd kb 1-2 dl sima (bármilyen) tejet rá kell önteni és 1-2 kavarás után máris kiszedni, hogy ne égjen meg. A tejtől szép piros lesz és fincsi ropogós. Lábasban is lehet bent készíteni, de figyelni kell arra, nehogy lekapjon.
Igen.
Akkor lesz kész és jó, ha a tepertő fent van a zsír tetején, és ha megkopogtatod egy kanállal hallod, hogy kopog. Valamint a szine is olyan átsült aranybarna. Ekkor szürőbe kell tenni és egy fakanállal kicsit megnyomkodni.
És nem kis lángon kell sütni.
További ajánlott fórumok:
- Ti meddig pároljátok a felkockázott zsírszalonnát, mikor kezditek víz nélkül sütni?
- Mikor szabad felvágni a bejglit? Én majd most fogom kisütni, ha a család megkívánja, lehet belõle vágni?
- Mézeskalácsból szeretném a díszeket karácsonyra. Hogyan tudnám, minél kevesebb alapanyagból kisütni?
- Le lehet fagyasztani a kacsahájat?Sokat leszedtem a húsról, de most nincs kedvem kisütni.
- Gyrosnak a csirkemell csíkokat milyen vastagra kell vágni, és kb. hány percig kell az olajban kisütni?
- Miért nem dermed meg a zsírszalonnából sütött zsír?