Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell a zsirszalonnát kisütni? fórum

Hogyan kell a zsirszalonnát kisütni? (tudásbázis kérdés)


1 2
13. dragon77 (válaszként erre: 10. - C42a13b98c)
2009. febr. 2. 20:58
:DDD
2009. febr. 2. 20:57

Szia. Mi "nagyban" szoktuk csinálni, kint szabad tűzön, üstben, mert úgy az igazi. :-)

Szóval leírom, mi hogyan készítjük:

Egyenletes kockákra kell vágni, kis vizet aláöntve az üstben folyamatosan kevergetve addig sütni, amíg majd' minden zsír kisül belőle. Mielőtt készen lenne, a nagyja zsírt leszedjük, majd kb 1-2 dl sima (bármilyen) tejet rá kell önteni és 1-2 kavarás után máris kiszedni, hogy ne égjen meg. A tejtől szép piros lesz és fincsi ropogós. Lábasban is lehet bent készíteni, de figyelni kell arra, nehogy lekapjon.

11. dragon77 (válaszként erre: 7. - Mugli)
2009. febr. 2. 20:57
A boltban vett zsírszalonnát, ha nagy lángon sütöd ki, akkor gumis lesz
10. c42a13b98c (válaszként erre: 7. - Mugli)
2009. febr. 2. 20:57
és ha a forró zsírra tejet öntesz, akkor lesz nagy meglepetés:-)
2009. febr. 2. 20:57
És vörösbarnára pirítva lesz a legjobb íze.
8. dragon77 (válaszként erre: 3. - PUMECEDLI)
2009. febr. 2. 20:55
Ahogy az előttem szóló mondta! Annyi kiegészítéssel, hogy amíg nem ereszt zsírt, addig sokat kell kevergetni. Ja és nem szabad sütni hirtelen sem, mert akkor gumis lesz!! Akkor jó a kisütés, ha a töpörtyű, kinyomás után lapos marad.
7. mugli (válaszként erre: 4. - 03755e6896)
2009. febr. 2. 20:55

Igen.

Akkor lesz kész és jó, ha a tepertő fent van a zsír tetején, és ha megkopogtatod egy kanállal hallod, hogy kopog. Valamint a szine is olyan átsült aranybarna. Ekkor szürőbe kell tenni és egy fakanállal kicsit megnyomkodni.

És nem kis lángon kell sütni.

2009. febr. 2. 20:54
Fel kell kockázni és megfelelő nagyságú lábasban kell sütni. Ha tepertőt akarsz lehetőleg kövér szalonnát kell venni mert a sovány nagyon rágós lesz. Nem gyorsan kell sütni és kevés tejet lehet hozzá tenni a sütés elején.
2009. febr. 2. 20:54
Én is így szoktam.
2009. febr. 2. 20:50
Felteszed egy lábosba és egy nagyon pici vizet öntesz alá.A legvégén pedig egy kis tejet,mert így omlósabb lesz a tepertő :)
2009. febr. 2. 20:50
Szeretném ha jó tippeket adnátok, hogyan kell a zsirszalonnát kisütni, és házi finom tepertőt késziteni?A párom nagyon szereti, és neki szeretnék kedveskedni vele, de én még sohanem sütöttem. Ha valaki részéetesen leirná mit hogyan kell, hogy jól sikerüljön, megköszönném.
2009. febr. 2. 20:50
Sztem lassú tüzön, h ne égjen meg.
2009. febr. 2. 20:49
Hogyan kell a zsirszalonnát kisütni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook