Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy tudok túrógombócot csinalni? fórum

Hogy tudok túrógombócot csinalni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2009. jan. 31. 21:54

valaki írta, hogy 5-6 órát is áll a massza.

én csak 30-40 percet szoktam pihentetni, de legközelebb megpróbálom jó sokáig. Bár eddig sem volt panasz a túrógombócomra!

32. syria (válaszként erre: 20. - 3afdbd21b7)
2009. jan. 31. 21:52

Igen, az fontos, hogy álljon a cucc, hogy a dara meg tudja szívni magát nedvességgel.

Én addig szoktam főzni – miután a lobogó vízbe tettem – amíg fel nem jönnek.

2009. jan. 31. 21:49
én mindig különválasztom a tojások fehérjét-sárgáját és a fehérjét felverem jó keményre és úgy forgatom bele a túrós-darás-tojássárgájás-vaníliáscukros-citromhéjas masszába
30. pintyőke72 (válaszként erre: 29. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 31. 21:49
Helyes! Én is. Az a tuti. :)
29. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 27. - Pintyőke72)
2009. jan. 31. 21:39

"Amikor a víz felszínére fekjön a gombóc szürőkanállal kiemelem és pirított zsemlemorzsába forgatom."


De ezt írták. Én sose percekig főzök valamit pláne ha kóstolni is lehet.Mindíg megnézem meg főtt e.

28. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 26. - 15defe00af)
2009. jan. 31. 21:36
Hogy kerül a fahéj a túrógombóc közelébe? Azt pirított prézlivel és tejföllel kell tálalni. Fahéjas porcukrot a prézlis szilvásgombócra kell tenni.
27. pintyőke72 (válaszként erre: 25. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 31. 21:31
nem, kicsire veszed a lángot és kb. még 10 percig főzöd.
26. 15defe00af (válaszként erre: 21. - Grany60.)
2009. jan. 31. 18:45

Bocs, de ezt az egy evőkanál fahéjat elírtad, ez iszonyatosan sok. Nem egy mokkáskanálnyi akart lenni?

Én nem szoktam beletenni, de sütibe, kompótba igen. Abba is csak kicsi kell.

Egyébként a gombócot hasonlóan csinálom, annyi a különbség, hogy a fehérjét kemény habbá verve óvatosan keverem bele, és kb fél órát állni hagyom mielőtt gombócolom és főzöm.

25. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 21. - Grany60.)
2009. jan. 31. 18:36
És az hogy feljön az már meg is van főve?
24. e87e4cce43 (válaszként erre: 23. - 52fd553855)
2009. jan. 31. 18:21
Az 1 túró az 25 dkg-ot jelent?
2009. jan. 31. 16:59

2 tojás , 6 evőkanál dara ,3 evőkanál liszt ,

1 túró ,só

összedolgozod,forrásban levő vizben megfőződ.

22. jolie (válaszként erre: 21. - Grany60.)
2009. jan. 31. 16:57
Dettó ugyanígy csinálom, csak a tetejére simán porcukrot szórok.
2009. jan. 31. 16:50
Turógombócot a következőképpen csinálom: 25 dkg turót 2 egész tojással,csipet sóval elkeverem,hozzáadok 5 evőkanál buzadarát.Vizes kézzel gombócot formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm /a viz forrjon,de ne zubogjon/,fakanállal egyhén megkavarom,hogy ne ragadjon az edény aljára.Amikor a víz felszínére fekjön a gombóc szürőkanállal kiemelem és pirított zsemlemorzsába forgatom.1dcl tejfölt,1 evőkanál cukrot,1 evőkanál fahéjat összekeverem és tálaláskor mindenki ebből szed a gombóc tetejére.
2009. jan. 31. 16:27
50 dkg. túró, 3 tojás, 2 dl búzadara, só. Reggel összekavarom és délután vagy este kifőzöm. Még idáig mindig sikerült és nem lett kemény...
19. moncsicsi83 (válaszként erre: 18. - Bea0824)
2009. jan. 31. 16:10
köszi :)
18. bea0824 (válaszként erre: 17. - Moncsicsi83)
2009. jan. 31. 16:10
A 12. hozzászólásra
17. moncsicsi83 (válaszként erre: 15. - Bea0824)
2009. jan. 31. 16:08
Az az így szoktad csinálni, az melyikre vonatkozik?
16. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 8. - Ármin Márk Anyu)
2009. jan. 31. 15:59
Hát ha nem előfőzött darából csinálod akkor nem a feljövésig kell főzni hanem addig amig a közepe nem puha.
2009. jan. 31. 15:56
Én is így szoktam csinálni annyi különbséggel, hogy a nagymamám javaslatára mindig teszek bele 1-2 ek lisztet és 1-2 kanál zsemlemorzsát. Ettől nem keményedik meg.
14. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 12. - Krinya5)
2009. jan. 31. 15:53
Kb haromszorra szoktam kifozni.. mindig zarjam el alatta gazt? vagy csak vegyem le es hagyjam ugy?
13. Dócy
2009. jan. 31. 15:51

1dlgríz

25dkgtúró

2db tojás

csipet só

Fél napig állni hagyom, vizes kézzel formázom.

2009. jan. 31. 15:51
Főzés után ne szedd ki azonnal, hagyd kicsit hűlni a vízben, ettől kissé meg is nő, mert a búzadara megdagad.
2009. jan. 31. 15:51
Na,ez egy kicsit sokszor elment :)))))))))
2009. jan. 31. 15:50

Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.



Megjegyzés:


A receptet Tamás küldte! Köszönjük!



Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró


2 db tojás


1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,


akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)


só,


Ízesétéshez:


kevés olaj,


zsemlemorzsa,


porcukor,


tejföl



Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.

9. blueberry (válaszként erre: 5. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 31. 15:49
ha egeszsegesebb valtozatra vagyna vki - sok benne a rost, viszont nem erzed az izeben - ugynaolyan, mint a daraval keszult!
8. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 5. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 31. 15:48
Ugyanigy csinalom en is, semmi extra.. megis olyan lesz, mint a ko, ha gombocot csinalok.
7. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 3. - Blueberry)
2009. jan. 31. 15:47
Elozo este keverem be :-(( szerintem all eleget
6. Ármin Márk Anyu (válaszként erre: 4. - 9c8432d068)
2009. jan. 31. 15:47
De jo, ezt kiprobalom legkozelebb!!!! Koszonom szepen
5. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 3. - Blueberry)
2009. jan. 31. 15:46
De minek kell elszúrni korpával? Búzadara tojás és túró összedolgozva.
2009. jan. 31. 15:46

Gyors és laza túrógombóc

Hozzávalók:


1 l tej


kb. 20-25 dkg búzadara


5 dkg cukor


2 csomag vaníliás cukor


1 citrom reszelt héja


1 kg túró


pirított zsemlemorzsa


cukor


fahéj



Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.


Jó étvágyat!!


Megjegyzés:

Ezt a receptet saját kifőzdéjében fejlesztette ki a hugom, lerövidítve ezzel az elkészítési időt és a mosogatnivalót. (Amelyik fazékban főtt a gríz, abban keverem hozzá a túrót .) A vevők hetente követelik! :)) Fiaim (8, 11 évesek) is megcsinálják teljesen egyedül.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook