Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Halászlé készítés fórum

Halászlé készítés (beszélgetős fórum)


1 2
20. davider (válaszként erre: 17. - Peti0061)
2008. nov. 13. 10:52
Köszi :))
19. d@nu (válaszként erre: 15. - Davider)
2008. nov. 13. 10:52

Jajj ne, sohasem végzel vele! :)


Én először nagyobb lyukú szűrőn szoktam átpasszírozni, utána vagy kisebb lyukún, vagy a már korábban emlegetett paradicsom passzírozón.

18. e584b61b26 (válaszként erre: 15. - Davider)
2008. nov. 13. 10:52
nem a szálka azon átmegy!!olyan szürövel amivel pl husilevest szoktad szürni!nagyon apró lyuku!
17. Peti0061 (válaszként erre: 2. - Davider)
2008. nov. 13. 10:50

Ha finom halászlevet akarunk készíteni, minél többféle halból főzzük.

Íme egy recept:

Halászlé 4 személyre

1 kg vegyes hal (törpeharcsa, keszeg, ponty, hal aprólék is lehet, fej, farok), haltej és ikra, 8 nagy szelet ponty, 3 fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál pirospaprika, 1-1 paradicsom és zöldpaprika, csípős paprika.

A megtisztított halat és aprólékot a karikára vágott hagymával rétegezve egy vastag falú lábasba rakjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Felforraljuk, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, és hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot meg paprikát. Fedő alatt, kis lángon, 2 órán át pároljuk. Az egészet áttörjük. Vízzel 1,5 liternyire hígítjuk, az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Beledobjuk a csípős paprikát, ha szükséges sózzuk, majd a halszeleteket, a megtisztított haltejet és ikrát beletéve, 10 percig lassú tűzön főzzük.

Sok sikert!

16. davider (válaszként erre: 13. - Mmanoka)
2008. nov. 13. 10:49
Kiprobálom legfeljebb a tányérba csepegtetek:))
15. davider (válaszként erre: 10. - Mmanoka)
2008. nov. 13. 10:49
Köszi krumpli nyomon át mehet??
2008. nov. 13. 10:49
Én ugy a tárkonyos ragut szoktam,a halászlevet még uyg nem próbáltam de jól hangzik!!Kipróbálom legközelebb!:)
2008. nov. 13. 10:47
Párom a végén egy kis citrom levét is bele szokta tenni. Én nagyon szeretem korhelyes jellege van.
2008. nov. 13. 10:46
Átmegy igen!Ha rendesen megfött még a hal feje is átmegy mert porcos az kell is bele!!Attól finom!;)
11. davider (válaszként erre: 6. - Anbene)
2008. nov. 13. 10:45
És akkor ezek szerint a ha husa átmegy a lyukakon?
2008. nov. 13. 10:44
Apróhalból pl kárász keszeg és pontyfejből alaplevet csinálsz hagyma egy karika paprika társaságában és persze a fűszerek só bors pirospaprika amikor szétfő a hal utána átszűrjük és közben préseljük ki belőle a levet (a szürőben nyomkodom a halhusit) a lét ismét felteszem főni és beletesszük a halszeleteket és készre főzzük.
9. davider (válaszként erre: 5. - E584b61b26)
2008. nov. 13. 10:44

Nem tudom ...én eddig megföztem oszt kész:P


De ettem nem rég egy étterembe ilyen paszirozost reszelt sajttal és izlett amugy nem szeretem a halat...:(

8. davider (válaszként erre: 6. - Anbene)
2008. nov. 13. 10:43
Köszi beszerzem:)
7. anbene (válaszként erre: 4. - Davider)
2008. nov. 13. 10:43
Addig kell főzni, amíg a halcsontról az összes hús leválik.
6. anbene (válaszként erre: 2. - Davider)
2008. nov. 13. 10:42
Legfinomabb, ha vegyes halból készíted, ponty, a fejét is belefőzheted, meg keszeg. Vegyél paradicsompaszírozót, fazékra tehetőt, tekerőset.
2008. nov. 13. 10:42
Szegeden éltem 22 évig és ez a hires szegedi halászlé!vegyes halból kell (busa,ponty,harcsa stb)!Megfözöd az alaplében ezeket,fogsz egy kis lyuku szüröt elöször leszüröd a levet és utána ami benne van haldarabok szépen kanállal átpaszirozod a szürön,ami szálka a szüröben marad azt kidobod!Utána pontyot kifilézed szálkamentesre (ha nem tudod hogyan kell azt is leirom) és kockákra belefözöd az izesitést pedig bármelyik receptben megtalálod vagy izlés szerint!:)
4. davider (válaszként erre: 3. - 8da8a563b7)
2008. nov. 13. 10:40

Hogy kell átpaszirotni mivel????


És megfözöm a halászlét és utána passzirozok?

3. 8da8a563b7 (válaszként erre: 2. - Davider)
2008. nov. 13. 10:37
ha átpasszírozod, alapból nem lesz benne szálka :)
2008. nov. 13. 10:36
Hogyan tuodk olyan halászlét csinálni amit át kell préselni ,milyen halbol és hogyan kell préselni,hogy ne legyen benne szálka????
2008. nov. 13. 10:35
Halászlé?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook