Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos kakaós szelet recept

Habos kakaós szelet recept

A Habos kakaós szelet hozzávalói:
A tésztához

60 dkg finomliszt
18 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1 dl tej (vagy 2 ek tejföl)

A krémhez

2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 ek sárgabaracklekvár

A tetejére

4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor


A Habos kakaós szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd tortaspaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul. Vizes késsel szépen szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos kakaós szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook