Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás tarhonyaleves bográcsban recept

Gombás tarhonyaleves bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Gombás tarhonyaleves bográcsban hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
1 fakanál sertészsír (vagy 3-4 evőkanál napraforgó olaj)
10-15 dkg tarhonya
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

2 liter alaplé (húsleves kockából is jó)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
3 közepes szem burgonya
10 dkg füstölt kolbász
25 dkg fehér csiperke gomba (vagy mezei szegfűgomba, erdei csiperke, sárga rókagomba, stb.)
1 pohár (200 gr) tejföl vagy friss föl
1 csokor petrezselyemzöld.


A Gombás tarhonyaleves bográcsban elkészítési módja:
Készítésekor a bográcsban kevés zsiradékon először piítani kezdjük a karikára vágott kolbászt és amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a tisztított és szeletelt gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük és a tűzről levéve kikakalazzuk egy tálkába A visszamaradó zsiradékot szükség szerint kiegészítjük és megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd alaplével felöntjük és a tűzre visszatesszük, majd 10-15 perc elteltével beletesszük a zöldséget és a burgonyát. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és tovább főzzük még kb 8 percig, de már csak kis lángon. A tejföllel behabarjuk, felrottyantjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás tarhonyaleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook