Főoldal » Klubok » Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok

Főzőcske klub - Receptek, ötletek, tippek, fortélyok (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

2010. ápr. 19. 15:59

Mindenki kedvence:-)és otthon,gyorsan,olcsón,megtudjátok csinálni.Bátorság,fogjatok hozzá.


Túró Rudi


Hozzávalók:Túró Rudi

½ kg túró

2 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál cukor

1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)

2 dl tejföl

1 tábla tortabevonó (pl. Katica)

"extrák": lekvár vagy mazsola


Elkészítés:

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.

Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.

Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)

Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat.


"Extrák": A masszába keverhetünk mazsolát, vagy egy másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerinc formába, kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradék túróval.


Örülök,hogy itt lehetek közöttetek,próbálok,minden hasznosat megosztani veletek,mint háromgyerekes anyuka-sok-sok tapasztalattal.....és szívesen olvasom mások fincsi receptjeit,ötleteit.

Mindig tanul az ember.

33. Mia87 (válaszként erre: 32. - 66cec28b76)
2010. ápr. 19. 15:57
van elektromos grill is , meg olyan serpenyő aminek az alja recés. mint a grill rács.
32. 66cec28b76 (válaszként erre: 12. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 15:56
Nem én bent gondolom a házba ezt. Olvastam reggel hogy valahol hogy rostoncsirkét főz a csaj ma. Hát gondolom nem az udvaron csinálta. Ezért kérdezem,hogy min lehet azt benn?
31. Mia87 (válaszként erre: 28. - 8fe4afaa5f)
2010. ápr. 19. 15:56

egy jó fokhagyma leves ahogy én készítem. :)

És a hagyma és fokhagyma egészséges. :)


Egy fej fokhagymát és egy nagy fej vöröshagymát lereszelünk,

kevés vajon megfonnyasztunk,

kis lisztet rászórunk hogy sűrűbb legyen. Majd csirke alaplével felöntjük, úgy 1 literrel, mert úgy is elpárolog belőle. De a csirke alaplevet helyettesítheted vegeta levessel, vag kockával is.

hagyod rotyogni, közben sót és fehérborsot teszek bele izlés szerint.

MAjd 2,5 dl. főzőtejszínt öntök hozzá, összeforr és kész.

Én karikára vágott piritott sajtos kiflikarikával tálalom, de ez izlés kérdése.


Ja ha darabos lesz a hagymától akkor botmixerrel átkeverem.

30. 8fe4afaa5f (válaszként erre: 29. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 15:35
Nagyon jol hangzik, van is otthon kelbimbom, a heten megcsinalom. Koszi szepen:)
29. Pné Veronika (válaszként erre: 28. - 8fe4afaa5f)
2010. ápr. 19. 15:31

Szia. Üdv nálunk. Hoztam neked is egy finomságot:


Pirított kelbimbó


Hozzávalók 1 személyre:


25 dkg kelbimbó

1 gerezd fokhagyma

fél pohár tejföl

1 teáskanál dijoni mustár

pár csepp citromlé

pár csepp folyékony édesítő (vagy porcukor)

bors

wok fűszerkeverék

olaj

vaj


Elkészítés:


A kelbimbókat elfelezzük, és alaposan megmossuk. 1 teáskanál olajat és 1 teáskanál vajat felhevítünk, és fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Picit dinszteljük, majd mielőtt színt kapna, beletesszük a kelbimbót. Picit pirítjuk, majd sózzuk, csavarunk rá pár csepp citromlevet, öntünk hozzá egy pici vizet, és megpároljuk.


Mikor már majdnem puha a kelbimbó (kb. 10 perc), levesszük a fedőt, megszórjuk a wok fűszerkeverékkel, és lepirítjuk. Az öntetet is elkészítjük: a tejfölt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal, citromlével és édesítővel ízesítjük.


A kelbimbót tányérra szedjük, meglocsoljuk az öntettel. Ehetjük köretnek, vagy önmagában, könnyű vacsiként.

2010. ápr. 19. 15:14

Sziasztok! Uj vagyok itt, de mar sokat tanultam a hozaszolasaitokbol.

Szeretek probalkozni, sajna csak maganak, mert ferjem nem mindig hajlando megkostolni amiket kotyfasztok. Probalok egeszesesen elni, sok zoldseget eszek es keresek erdekes zoldsegrecepteket, hogy ne egyem mindig ugyanazat ugyanugy:)

27. Pné Veronika (válaszként erre: 26. - Mia87)
2010. ápr. 19. 15:09

Akkor itt van még egy finomság. Garantált siker és jó sokat lehet belőle csinálni. Mondjuk én alapból 2x mennyiséggel kezdek, mert eteti magát:


Gesztenyés csók

Hozzávalók:


7,5 dkg vaj

7,5 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 narancs héja

1 cs. Gesztenyepüré

3 dkg liszt


Elkészítés:


A puha vajat habosra keverni a porcukorral, bele a többi hozzávaló, majd sütőpapíros tepsibe 2cm-re kis halmokat rakni és megsütni.

26. Mia87 (válaszként erre: 25. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 15:06
lehet hogy valamelyik nap ki is próbálom a tesóm csemetéi jönnek hozzánk a hétvégén. ők a legjobb "teszterek"
2010. ápr. 19. 15:01

Hoztam nektek egy finomságot:


Házi ropi

Hozzávalók:

20 dkg liszt

1/2 tk só

5dkg reszelt sajt

10 dkg hideg vaj

1 tojás

4 evk hideg víz

szezámmag/reszelt sajt

A lisztet, sót, sajtot összekeverem, majd a vajat pici mennyiségekben rákockázom. Robotgéppel fél perc alatt morzsássá dolgozom, hozzáadom a tojás sárgáját és a hideg vizet, majd összegyúrom a tésztát, lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá nyújtom és szintén fél cm vastagságú hasábokat vágok. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem a rudakat, majd kissé felvert tojásfehérjével megkenem és megszórom a szezámmaggal. 12-14 perc alatt megsütöm őket.

2010. ápr. 19. 14:31
Sziasztok. Köszöntöm az új tagokat. :-) Mindenkinek szép napot kívánok.
23. Mia87 (válaszként erre: 7. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 12:07
Nálunk is vevő a család az újdonságokra, de vannak örök és elmaradhatatlan kedvencek. Pl. Fokhagyma krémleves, Tejszínes gombaleves, Tejszines gombás csirke, pacal pörkölt. :) :)
2010. ápr. 19. 11:51
Mennem kell a gyerekekért, írjatok, ha van kedvetek. Délután jövök. Addig is szép napot mindenkinek.
21. Pné Veronika (válaszként erre: 20. - Erika_darts)
2010. ápr. 19. 11:48
Szia. Üdv közöttünk. :-) Örülök, hogy egy "régi ismeretlen ismerőst" köszönthetek. :-)
2010. ápr. 19. 11:47

Sziasztok, tetszik ez a klub.

Vera én mindig olvasom a naplóidat, és sok mindent kipróbáltam már. Jók a grilles ötletek, egy kettőt én is hasznosítok belőle.

19. Pné Veronika (válaszként erre: 18. - Mia87)
2010. ápr. 19. 11:47
A sült paprika és a hagyma is szuper, meg az alma, kukorica...... Na tényleg nem jó ez így. :-)))Szakad az eső, mi meg itt álmodozunk. Na de majd a hétvégén!!!! :-)))
18. Mia87 (válaszként erre: 17. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 11:43
az ananászt még sosem próbáltam. :) De kifogom ... :), répa karikát és padlizsán karikát, és cukkini karikát szoktam. :)
17. Pné Veronika (válaszként erre: 16. - Mia87)
2010. ápr. 19. 11:34
Próbáld majd ki a grillezett ananászt. Az is szuper, nekem meg a gyerekeim egyszerűen oda vannak érte. Meg ugye a húsok mellé a vajlingnyi saláta... Hmmmm.... De éhes lettem... :-))))
16. Mia87
2010. ápr. 19. 11:31

Én füstölt szalonnával szoktam át dörzsölni a sütőrácsot. :)


És azzal az füszeres olajjal kenegetem, amiben a hús voltpácolva.


Mellé szoktam csinálni parázsban sült krumplit. cikkekre vágom a krumplit, megkenem vajjal, meg vegetázom, ráteszek egy szerelet hagymát, alufóliába csomagolom, és úgy a parázsba. Ez is Isteni..


Hmmm de várom már a nyarat. :) :)

2010. ápr. 19. 11:26

A parázs akkor jó a roston sütéshez, ha már nem lángol, nem füstöl.


Fontos, hogy a hússzeletek egyenletes vastagságúak legyenek.


A roston készülő húsokat sosem szurkáljuk, ehelyett nyomkodással, vagy a színük alapján állapítjuk meg a szükséges sütési időt.


A húsok minidig ízletesebbek és gyorsabban megsülnek, ha előtte bepácoljuk őket.

2010. ápr. 19. 11:24

A sütésre előkészített pácolt, fűszerezett húsok mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, így a kéreg bezárja a hús nedveit.


A szeletelt hús mindkét oldalát sózzuk be, de csak az egyik oldalát fűszerezzük, mert amikor a rostrácsra tesszük az ízesített résznek felülre kell kerülnie, így nem hullik a parázsba az értékes fűszer.


A sütővasat érdemes előre leolajozni, hogy kevésbé tapadjon hozzá a hús.


A sülő húsokat kenegessük fűszeres olajjal: a legjobb "kenőtoll" egy csokor rozmaring.

13. Mia87
2010. ápr. 19. 11:20
A saláta öntetekhez a cukrot a citromlében vagy ecetben oldom fel először, mert a savtól hamarabb oldódik és utána jöhet rá a víz.
12. Pné Veronika (válaszként erre: 9. - 66cec28b76)
2010. ápr. 19. 11:20
Szia! Miért nevetnénk? Kérdezz, mit szeretnél tudni róla? Mi általában faszén parázson grillezünk kint, de van, hogy az elektromos "cuccot" használom bent. Meg van egy öntvény szögletes serpenyőm, azt is nagyon szeretem. Van jó pár "szabály" amit érdemes megfogadni grillezésnél, leírom majd, oké?
11. Mia87
2010. ápr. 19. 11:19
A májat sem szabad sózni sütés közben mert megkeményedik.
10. Mia87 (válaszként erre: 9. - 66cec28b76)
2010. ápr. 19. 11:19
kerti grillen szeretnél? Mi azt hívjuk roston húsnak. De ahány ház annyi szokás. Én a husit előző nap sok mustárral, fokhagymávsl, sóval és borsal, meg kis olajjal bepácolom, lezárom és irány a hűtő. Másnap a kerti grillen megsütöm. Isteni. De lehet venni már grill serpenyőket is.
2010. ápr. 19. 11:15
Sziasztok! Köszi hogy itt lehetek: Meg is kérdezném hogy lehet otthon rostonsütni.és mi az egyáltalán, Ne nevessetek ki jó?
2010. ápr. 19. 10:59
A zöldségeket és főzelékféléket csak a főzés legvégén ecetezzük, mert a sav nem engedi megpuhulni őket.
7. Pné Veronika (válaszként erre: 6. - Mia87)
2010. ápr. 19. 10:57

Igen, szeretek... :-)

Ezt most ugye nem komolyan kérdezed? :-)))) MINDEN! :-))) Szeretek új dolgokat kipróbálni, a családom meg szerencsére vevő mindenre. Mondjuk egyetlen dolgot nem csináltam még, a tengeri herkenytűk nem igazán hoznak lázba. Nem tudnám megfőzni sem, megenni meg még kevésbé... :-O Viszont a rákocskát a gyerekeim nagyon szeretik, azzal elvagyok, megfőzöm, mondjuk enni azt sem eszem. :-P

6. Mia87 (válaszként erre: 4. - Pné Veronika)
2010. ápr. 19. 10:40
Látom tényleg szeretsz főzni. :) belekukucskáltam a naplóidba. :) Én épp a minap kaptam meg e-mail utján az összes Stahl szakácskönyvet. :) de még nem volt időm főzni belőle. Nálatok mi a kedvenc étel?
2010. ápr. 19. 10:37
A paradicsomot mindíg úgy hámozom, hogy az aljára vágok egy x-et és pár másodpercre forrásban lévő vízbe rakom. Egy-az egyben lejön a héja. :)

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook