Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Foszlós kakaós kalács recept

Foszlós kakaós kalács recept

A Foszlós kakaós kalács hozzávalói:
50 dkg sima liszt,
4 dkg cukor,
5 dkg vaj vagy margarin,
4 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 csipet só,
3 evőkanál kakaópor,
6 evőkanál cukor,


A Foszlós kakaós kalács elkészítési módja:
Az élesztőből 1 dl langyos tejjel, 1 kávéskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel kovászt készítünk és langyos helyre tesszük. A maradék langyos tejben feloldjuk a cukrot és a sót. A megszitált lisztet a kovásszal, a tejjel és a megolvasztott margarinnal jól összedolgozzuk és kb. 20 percig dagasztjuk. A tésztát a tálból kiemeljük, a tál oldalát és alját meglisztezzük, majd a visszahelyezett tészta tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük, míg háromszorosára nő. Lisztezett deszkára borítva három egyforma nagyságú részre vágjuk és kb. 15 cm széles és 50 cm hosszú téglalapokká nyújtjuk ki az egyes darabokat. A töltelékhez a kakaóport a cukorral elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető, de nem túl folyékony masszát kapjunk. Az egyes téglalapok közepét megkenjük a kakaós masszával. Széleiket megkenjük olvasztott margarinnal, és lazán összetekerjük a tésztacsíkokat. Ügyeljünk arra, hogy a széleket jól nyomkodjuk össze, különben a kakaó sütés közben kifolyik. A három tekercset tegyük egymás mellé és lazán fonjuk össze az ágait. Kivajazott sütőlapon még fél órát kelesztjük. A tetejét megkenjük kevés porcukorral összekevert tojással, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A foszlós kakaós kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook