Fogyassza valaki a kaukázusi kefirgombát?Mik a tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Na, de majd a kefírgombától......
ügyes , okos, és még szép is leszek...:-))
no...és persze egészséges....
itt kimaradt a "nem"...:-)
gépelésben meg egyenesen csapnivaló vagyok...:-)
...-DDDDD
Én vagyok ilyen ügyes..:-))) burkolt kérdés ügyben sem...:-)))
Ügyes vagy...:_-)))
Ezek után ma este sokkal jobb kedvvel álok neki a műveleteknek...:-))
Régebben avízalapú gombát is csináltuk ,avvl tényleg volt macera ,cukor,mazsola stb,de a tejalapúval semmi macera nincs.Egy káváfőzés,szervírozás 2 vendégnek sokkal több munka.
Megmértem pontosan 1 perc 48 másodpercig tartott a szűrés ,mosás tejráöntés lefedés,és még az öblítővízet is elvittük a fűrdőszobáig.
Olvastam....:-))
Tapasztalatom még nincsen benne, mert még csak én iszom...és még én is csak 2 napja.
Ilyen intim kérdést nem tennék fel nyilvánosan...:-DDD
szerintem is nagyon finom....
finomabb mint a bolti kefir
és olcsóbb is....-)))
csak egy kicsit macerás, mindenig szűrni , mosni, aztán az edényeket elmosni.....
van vele egy kis pancs..:-)
:-DDDDD
Na de azért előbb bekellett mennie...:-DDDD
Hoi alleman!
Akinek magas a kandida szintje annak elengedhetetlen.Egészségfarm.Nézzetek be hozzájuk.Érdemes.A kandida egy nagyon gonosz gomba,ha elszaporodott a szervezetben.
Mi kb. fél éve csináljuk és isszuk.
Én csak azért fogyasztom mert elhiszem amit olvastam róla.
De a feleségemnél határozottan helyreállította az "fotelrekedéses" problémáit.
Remélem ezzel nem ártottam a szemilyiségi jogainak!))
Napi 2-3 dl csinálunk csak.A felesleges gombaszaporulatot sajnos kidobáljuk,mert megúntam a kínálgatást.
Én is ilyeneket hallottam róla, hogy normalizálja a vérnyomást és a koleszterin szintet. És a bélflórát is rendben tartja.
És Ti is így fogyasztjátok ,hogy 20napig és utána 10 nap szünet?
Neked nem ment tönkre a hűtőben?
Ha szünetet tartasz akkor ne tejjel hanem vizzel öntsd fel és úgy rakd be a hűtőbe.Így nem is szaporodik addig.
A párommal már 1 éve fogyasszuk és azóta fél adag vérnyomás csökkentőt szed mint előtte és a vérképe is tökéletes lett.
sziasztok!
Nekünk is van kefírgombánk, már jó régóta fogyasztjuk a kefírt.
Amikor nem akarunk új adagat csinálni, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, és a hűtőben napokig eláll. Ha elég hideg van a hűtőben, akkor egy hétig is. Így azért nem költséges a "pihentetése".
Olvastam róla én is a neten (bár sok mindent nem találtam)
De engem a konkrét tapasztalatok érdekelnének.
És egy kérdés is felmerült bennem.
Az utasításban azt olvasom: 20 napos kúrát kell tartani és utána 10 nap szünet. Addig mit csináljak a gombával?
További ajánlott fórumok:
- Hallottatok a tejalapú kefirgombáról? Mik a tapasztalatok?
- A kaukázusi kristálygomba tényleg gyógyító hatású?
- Túl sok a kefírgombám..kidobni sajnálom, mihez kezdjek vele?
- Mit fogyasszak, ha este rámtör az éhség? (Amitől garantáltan nem maradok éhes, és persze nem rakódik le.)
- Tibeti vagy kaukázusi kefírgombám van? Hogy tudom megkülönböztetni?
- Baj, ha a kaukázusi kefírgombára friss, nem pasztőrözött tejet öntöttem, és így tároltam egy napig?