Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Finom burgonyás pogácsa recept

Finom burgonyás pogácsa recept

A Finom burgonyás pogácsa hozzávalói:
50 dkg burgonya
70 dkg liszt
40 dkg vaj
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
2 db tojássárgája
1 db tojás (kenéshez)


A Finom burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágva megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük a vizet, és a burgonyát összetörjük. Melegen hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a sót , jól összekeverjük, legutoljára az élesztőt belemorzsoljuk. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre legalább pár órára. 15 percenként 3x hajtogatjuk, de nem kötelező. Ezután gyúrjuk át, kinyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, majd kiszúrjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük tojással, és kelesztjük kb. 30 percig Előmelegített sütőben 190 fokon 18-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A finom burgonyás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook