Felhőkenyérke recept


Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Felhőkenyérke hozzávalói:
3 tojás
80g mascarpone vagy krémsajt
csipet só


Felhőkenyérke

A Felhőkenyérke elkészítési módja:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét a csipet sóval egy gépi habverővel verjük fel! Egy másik tálban a tojássárgájához adjuk hozzá a krémsajtot szintén habosítsuk fel! A felvert tojásfehérjéhez óvatosan adagoljuk a krémsajtos cuccot, majd gyengéd mozdulatokkal dolgozzuk össze! Ha szeretnéd, rakhatsz bele fűszereket is. A sütőt melegítsük elő 150 fokra, ha légkeveréses, 160-ra, ha sima. Egy sütőpapírral borított tepsire adagoljunk a masszából, szép korong alakúra szétterülnek. 25-30 percig kell sütni. Fogyasztás előtt hagyd kihűlni!

Alkalmas a kenyér kiváltására, két darabból szendvics is készíthető. Ha ketchuppal, sajttal, felvágottal még kicsit rásütsz, akkor meg pizza lesz belőle. Elég sokoldalú, és gyorsan megvan.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A felhőkenyérke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook