Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ételek kombinációi, amit te fedeztél fel, hogy jó együtt enni fórum

Ételek kombinációi, amit te fedeztél fel, hogy jó együtt enni (beszélgetős fórum)


1 2 3
56. MelisUK (válaszként erre: 55. - 36a26f5226)
2012. júl. 30. 15:02
Bolognaiként nekem is bejön, Si pont azt készített tegnap.
55. 36a26f5226 (válaszként erre: 54. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:59
A marhahusit én imádom, akár bolognaiként, akár grillezve, akár vadasmártásban...
54. MelisUK (válaszként erre: 53. - 9d7907a17a)
2012. júl. 30. 14:58

Még sosem ettem kecskét. :)

Én a marha hússal vagyok úgy, mint te a birkával. Van néhány mód, ahogy megeszem, de nem sok.

53. 9d7907a17a (válaszként erre: 51. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:51
Nevelőapám állítólag isteni birkapörkölteket szokott készíteni, sorban állás volt mindig a bográcsnál, nekem nem jön be a hús íze. Akkor már inkább a kecske.
52. 9d7907a17a (válaszként erre: 48. - Krisz38)
2012. júl. 30. 14:49
Erről eszembe jutott, hogy marha vagy vadhúst szoktam grapefruitlében pácolni, majd tejfölös ragunak megcsinálni.
51. MelisUK (válaszként erre: 46. - 9d7907a17a)
2012. júl. 30. 14:49

A birkát tudni kell jól elkészíteni, nagyon finom tud lenni. De ha nem szedjük le a faggyút tisztességgel a birkáról, meg nem áztatjuk egy ideig ecetes vízben, akkor én sem tudom megenni. :)


Amit minap készített a párom, az is isteni volt, olyan, hogy addig eszi az ember, amíg fér bele. :)

Sütőtöknek a tetejét, mint egy kalap levágta, az alsó résznek a belsejét, a magjait kikaparta.

Vanom karikákra vágott póréhagymát megpirított, só, bors, angol mustár, tejföl, reszelt sajt, ezeket még kicsit összemelegítette, majd beletöltötte a sütőtökbe, a tetejére rozmaringot tett, majd lezárta a tök kalapjával és így megsütötte a sütőben. Isteni finom volt! :)

50. krisz38 (válaszként erre: 49. - 36a26f5226)
2012. júl. 30. 14:48
Az se rossz:-)
49. 36a26f5226 (válaszként erre: 48. - Krisz38)
2012. júl. 30. 14:44
Én a csirkét vagy paprikásan szeretem, vagy ha grillezem, csak ananásszal... hawaii-isan...
2012. júl. 30. 14:43
Csirkecombokat lebőrözöm,(nem feltétlenül szükséges), kicsit sózom, vagy fűszerkeverék, lisztbe forgatom, elősütöm serpenyőben. Tejfölbe facsarok citromot, rengeteg fokhagymát, sót , borsot teszek bele, és ezzel öntöm le a csirkét, úgy sütöm késszé tepsiben. Egyszerre savanyú, sós. Nagyon fini. Jó sok citrom kell bele, és sok tejföllel finom, úgy, hogy ellepje.:-)
47. b7f7648620 (válaszként erre: 42. - 1f54aa1f71)
2012. júl. 30. 14:40
Szivesen. Itt sokan találhatunk olyan ötletet amivel újíthatnak, akár megszokott ételeken is, vagy teljesen újakat fedezhetünk fel.
46. 9d7907a17a (válaszként erre: 44. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:39
A hurkát sem szeretem. A haggis amihez szeencsénk volt birka belsőségből készült és én a birka húst sem preferálom.
45. MelisUK (válaszként erre: 40. - 36a26f5226)
2012. júl. 30. 14:39
Megéri kipróbálni, azóta ezt enném minden nap. :) Ma is ez volt a reggelim.
44. MelisUK (válaszként erre: 43. - 9d7907a17a)
2012. júl. 30. 14:38
A haggis ugyanaz, mint a májas hurka, csak rizs helyett zab van benne és nem bélbe van töltve, hanem gyomorba, nameg nem megsütni kell a sütőben, hanem kifőzni vízben. :)
43. 9d7907a17a (válaszként erre: 39. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:36
A haggis is ízlett? Nem tudtott rávenni a párom, hogy megkóstoljam, szerinte nagyon finom.
42. 1f54aa1f71 (válaszként erre: 31. - 9d7907a17a)
2012. júl. 30. 14:34

Ez is mekkora ötlet.


Köszi a fórumindítónak ezt a fórumot!

41. 1f54aa1f71 (válaszként erre: 27. - C1e9612cd3)
2012. júl. 30. 14:32
Jó ötlet, kipróbálom!
40. 36a26f5226 (válaszként erre: 30. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:32
Ja!!- a földimogyorót még megehetem, csak a nutella mogyorót nem... ki fogom próbálni...
39. MelisUK (válaszként erre: 30. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:31
Annyit hozzáfűznék, hogy skót párom van, rengeteg számomra furcsa ételt tesz az asztalra. :) És eddig még minden nagyon ízlett. :)
38. 36a26f5226 (válaszként erre: 36. - 9c8432d068)
2012. júl. 30. 14:31
Ez tuti, hisz én is sokszor savanyú helyett egy savanyú almát, vagy narancsot eszem köretekhez, stb...
37. 36a26f5226 (válaszként erre: 30. - MelisUK)
2012. júl. 30. 14:31
Ezt biztosan nagyon, nagyon finom, de sajnos nem ehetek mogyorót, mert szinte mindenre allergiám van már, a keresztallergia miatt... alig van már pár zöldség, és gyümölcs, amit megehetek...
2012. júl. 30. 14:30
Savanyúság helyett befőtt minden sós húsféleséghez.
35. 36a26f5226 (válaszként erre: 31. - 9d7907a17a)
2012. júl. 30. 14:29
Imádom az olasz konyhát, ki fogom próbálni, mert gondolom, a paradicsomot kicsit megédesíti a répa... köszi, biztos nagyon finom...
2012. júl. 30. 14:29
Natúr/rántott halszelet hagymás-tejszínes sütőtökpürével.
2012. júl. 30. 14:29
Köszi, írjatok minél többet. Szeretem az ilyeneket kipróbálni.
2012. júl. 30. 14:29

Az én kisfiam nagy kedvence az a rakott karfiol, aminek én találtam ki az összetevőit...


A karfiolt meg kell főzni, félig, mellé kb. 10 tojásból, tejfölből, gombából, és kevés olajban felolvasztott májkrémből összekeverve egy nagyon finom tojásos omlettel öntözöm meg...


A tojást felverem a tejföllel, és ebbe belekeverem a felolvasztott májkrémet, a gombát, ebbe kevés vegetát, hogy ízletes legyen, és ezzel leöntöm a karfiolt, majd mehet a sütőbe...


Némi levet is ereszt, de attól finomabb, nem szárad ki...

31. 9d7907a17a (válaszként erre: 26. - 36a26f5226)
2012. júl. 30. 14:28
A bolognait már jó ideje úgy csinálom, hogy sárgarépát is darálok a húshoz. Egyszer kicsit keveseltem a húst és répával turbóztam fel, annyira ízlett a családnak, hogy azóta így maradt.
2012. júl. 30. 14:27

A párom találmánya, nekem jelenleg ez a sláger. Pirítóst megkenni darabos földimogyoró krémmel, ez pörkölt földimogyoróból készül, sós. Erre banánkarikák, villával belenyomogatni a pirítósba és megenni. Isteni finom. Szinte minden nap földimogyorós pirítóst eszik, egyszer nem volt nagyon ideje enni és egybe nyomta be a pirítóst és a banánt, akkor jött rá, hogy milyen jó ízkombináció.

Amikor nekem csinált ilyet először, gusztustalannak tartottam, de az első falat megváltoztatta a véleményem. :) Imádom. :)

2012. júl. 30. 14:26
májkrémből kevert krém: májkrém, kecsap, vaj
28. 36a26f5226 (válaszként erre: 24. - 1f54aa1f71)
2012. júl. 30. 14:25
Én nem, már kipróbáltam a májkrémet felmelegítve, és nagyon jóóó... Szerintem csak az mondja, hogy nem jó, aki nem próbálta...
27. c1e9612cd3 (válaszként erre: 24. - 1f54aa1f71)
2012. júl. 30. 14:25
húúú, pedig az jó! Felénk meleg szedvics krémet csinálnak májkrémből (abból a mezei arany konzervdobozosból) 1 kis margarin, mustár, só, bors hozzáadásával! Sajttal megszórva, mesütve, vmi isteni!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook