Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Étcsokis aszalt szilva recept

Étcsokis aszalt szilva recept

Elkészítési idő 15 perc

Az Étcsokis aszalt szilva hozzávalói:
15 dkg aszalt szilva,
10 dkg jó minőségű étcsokoládé,
1 ek. mogyoróolaj


Az Étcsokis aszalt szilva elkészítési módja:
Az étcsokoládét mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton megolvasztottam. (De vízgőz felett is megolvasztható.) A csokoládéban elkevertem a mogyoróolajat. Az aszalt szilvaszemeket egyenként fogpiszkálóra szúrtam és megforgattam az olvasztott csokiban. Miután kicsit lecsöpögött egy hungarocell darabkára felszurkáltam és a hűtőszekrénybe tettem kb. 1 órára pihentetni, amíg a csokoládé megdermedt. Utána célszerű mielőbb elfogyasztani, mert nem marad, ha a többi családtagunk is észreveszi a "zsákmányt". :) Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Étcsokis aszalt szilva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook