Esküvős sütiket keresek! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Nekünk ezek voltak: isler, csokoládé karika, őszibarack, albert keksz, üdítő szelet, lujza szelet, lúdláb, lajcsi szelet, mákos lepény vanília krémmmel... :)
Állítólag nagyon finomak voltak, bár nekünk nem nagyon volt időnk megkóstolni őket... :)
1 évvel ezelőtt volt a lányom esküvője, és a sütik nagy részét én készítettem. Néhány krémes sütit készen vettem előző napi elhozatallal, mert nem tudtam volna hol tárolni, ha én sütöm, de a legtöbbet előre el lehet készíteni, és könnyű a tárolása.
Nagyon mutatós a Sakksüti, akár 1-2 héttel előbb is elkészíthető, nem krémes, mégsem száraz, mint a legtöbb aprósüti. Ennek nagy sikere volt. A másik kedvenc a Kekszes őzgerinc volt. Ebből több adagot készítettem már hetekkel előbb és kihülés után, fóliába csomagolva lefagyasztottam. Csak előző nap vettem elő, rúdban szállítottam és ott szeleteltük fel a Sakksütivel együtt, amikor szétosztottuk a tányérokon. Ez a rúdban hűtés és szállítás a legjobb helykímélő módszer.
A többi sütinek is nagy sikere volt, mind elkészíthető már egy héttel előbb is.
Diós csokoládészelet - az egyik legfinomabb
Gyümölcskenyér - az egyik legpraktikusabb (kis őzgerincben sütve)
Hókristály - mutatós szinfolt volt
Linzer - az örök darab, ami jó előre elkészíthető, lefagyasztható, aztán pár nappal előtte tölthető és variálható a bevonattal.
Töltött kókuszos kocka - a nagy melegre való tekintettel töltelék nélkül készült, de ez is elállós.
Ezek a receptek megtalálhatók a honlapomon, mindegyik elkészítését fázisképekben is bemutatom.
Ezen kívül rendeltem egy "sütőnéninél" Lajcsi szeletet, Zserbót, Krémes mézest, és egy vaníliakrémes többlapos sütit.
Az esküvői szertartás után a egy parkban fényképezkedtünk, ott az üdítők mellett, amit hűrőtáskákban vittünk a helyszínre pogácsát, illetve sajtosrúd formában elkészített pogácsát kínáltunk a vendégeknek kosarakból. Nagyon nagy sikere volt. Az egyik barátnőm készítette, de ez az a fajta, ami másnap is puha, ellentétben a legtöbb pogácsával.
Ezen az oldalon a Sajtos pogácsa (rúd) név alatt szerepel, de itt is találsz pár sós sütit, amit az édesek mellett nem árt kínálni a vendégeknek.
Nálunk a Sajtkrémmel töltött pogácsának volt még nagy sikere, ezt is napokkal előbb el lehet készíteni, hiszen a sajtkrémtől puhul és a hűtőben, jól záródó dobozban jó pár napig friss marad. Hetekkel előbb elkészíthető ropogtatnivaló az Ági féle sajtos ropogós.
Nagyjából ezek voltak. 100 főre sütöttem úgy, hogy csomagoltam is a vendégeknek, és már most figyelmeztetlek arra, hogy amikor összeírod, hogy mit készíts, vagy készíttess, mindjárt vedd az 50 %-át.:) Annyi maradt meg. Ugyanezt elmondtam a barátnőmnek, akiknél 1 hónap múlva volt a lagzi, és az esküvő után azt mondta, hogy kár, hogy nem hallgatott rám, mert tényleg a fele megmaradt.
Remélem tudtam segíteni.:)
Te,manduli!Most nézem,hogy cukrászmester vagy,és még te kérsz segitséget?:)Mit tudnánk mi laikusok segiteni egy profinak?
Kati-szelet,Mézes-zserbó,Lajcsi-szelet,Erdélyi Raffaello,Kávés-kókuszos,Török-mézes,Kókuszkocka,...Most hirtelen ennyi jutott eszembe.Ezek nem magasak,és 1-2 nappal előbb elkészithetők.