El tud küldeni 2 gyerekkel vagy sem? (beszélgetős fórum)
Kidobhat,mert az Ő tulajdona!
Az hogy oda vagy bejelentve semmit nem jelent,mert bemegy az önkormányzathoz és csinálhat egy kényszerkijelentést.
Nem tudom mennyit tudok ezzel segíteni:
Házasság és életközösség között az is különbség, hogy a házastársak között házassági vagyonközösségi rendszer keletkezik házassági életközösségük idejére, és kerül osztatlan közös tulajdonukba a közös vagyon (szerzésre tekintet nélkül) amely, ha megosztják, automatikusan fele-fele arányban illeti meg őket. Viszont az élettársak a közreműködésük arányában szereznek – nem osztatlan – közös tulajdont. A vagyoni viszonyokat tekintve a gyakorlat általában úgy tekinti, hogy az élettársak nem együtt szerződnek, hanem csak egyikük, és adott esetben csak az ő nevére kerül a tulajdonjog az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre. Ilyenkor a kötelmi jog általános rendelkezési és polgári jogi társaságra vonatkozó szabályok alapján meg kell különböztetni az élettársak külső és belső vagyoni viszonyait. Külső viszonyban megállapítható az, hogy csak egyikük rendelkezik tulajdonjoggal, ám belső viszonyukban az egyikük által megkötött szerződés tartalmától és az ingatlan-nyilvántartási bejegyzéstől függetlenül közös tulajdonosai annak, amit együttélésük alatt közös gazdálkodásuk eredményeként szereztek. Ezekre a vagyontárgyakra nézve őket kapcsolatuk felbontásával dologi jogi igény illeti meg.
NOs én úgy értelmezem, hogy elméletben neked sajnos közöd nincs a lakáshoz, maximum amit te oda vittél/vettél. Mellesleg a haszonélvezet többet ér mint a tulajdonjog, így elméletben após jelőltednek több bele szólása van mint párodnak.
Sziasztok!
Volt egy nagyobb összezördülésem párommal.Szeretném megtudni,hogy megteheti e,hogy kidob a házból az egy és a 4évesemmel?Ő tulajdona a ház,haszonélvező az após.Élettársak vagyunk,ide vagyok állandó lakcímre bejelentve és a gyerekek is.Szerintem nem tehet ilyet,de tudom hogy vannak kapcsolatai,ügyvéd baráta is.Így se teheti meg?Jogom van itt lenni?Csak ha esetleg jobban elfajul a dolog,jó lenne tudnom..Vagy csak engem kidobhat innen?Ahhoz joga van?
A vita okáról nem szeretnék beszélni.Köszönöm előre is a választ.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekkel vagy gyerek nélkül dísziteni a karácsonyfát? Hány éves kortól érdemes bevonni a gyereket?
- Melyik könnyebb? Egy vagy két gyerekkel?
- Egy szintes vagy két szintes ház lenne a jobb pici gyerekkel/gyerekekkel?
- Mennyi idős gyerekkel lehet menni előszőr nyaralni? Pl. Balatonra néhány napra? Vagy akár strandra?
- Egyedül a gyerekkel vagy boldogtalan házasságban tovább?
- 39 fokos láz fogzásnál normális? A családom orvoshoz akar küldeni a gyerekkel