Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok, megjöttem. Szóval. A pitére attól függően szoktam zsemlemorzsát szórni, hogy milyen a tölteléke.
A meggybefőtt levét leszűröm, a tésztára egy kevés morzsát szórok, rászórom a meggyet, meghintem egy kis cukorral, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és mehet rá a tésztalap.
Az almásnál az almát lereszelem, becukrozom, fahéjat, szegfűszeget teszek rá, kikeverem, és mehet a morzsás tésztára.
A túrósnál a túróba (1/2kg) teszek 2 tojás sárgáját, cukrot, citromhéjat, mazsolát és a felvert habot és morzsa nélkül teszem a tésztára.
A kapros túrós lepény-hez ugyanezt a tésztát használom a túró töltelékkel, de citromhéj és mazsola helyett az apróra vágott friss kaprot teszem bele.
Asszem holnap csinálok is :-))
kókuszgolyó? gyorsan megvan, és holnap is fonom lesz....
vagy dióbomba?...
Egyébként ballagásra viszem a sütit, ami fél 10-kor kezdődik, szóval jó lenne nem hajnali 4-kor nekiállni sütni. Ezért kérdeztem, van-e olyan, mait ma max. 9-kor, 10-kor összeütök és holnap 9-kor csak dobozba rakom és viszem.
Amúgy pedig ez nem teljesen igaz, mert vagyok olyan stréber, hogy 2 sütit viszek, a másikat holnap reggel 7-8 óra tájban tervezem elkészíteni, mert az (aránylag) frissen jó.
Ez a receptje, leírom ide, megköszönve a tiéteket:
Hát, a neve az, hogy KÓKUSZOS MALACFÜLE. :)
Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajas tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, liszt a munkalap szórásához, 1 tojás.
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, kb. 2 óra kell hozzá.
A vajat kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kókuszreszeléket.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és megkenjük a kókuszos vajjal. Két oldalról feltekerjük, közepénél, a találkozási ponton megkenjük a felvert tojással. Lisztezett késsel félcentis szeletekre vágjuk.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ha Tescos, akkor nem, mert ráragad), a szeleteket tepsire tesszük, és a sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, a tésztát pár percig pihentetjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk...
Szóval ezt tervezem még elvinni, de lehet, hogy mire odaérek, elfogy, mert ez iszonyúúúúfinom! :)
Kösz az ötleteket... :)
A barátnőm szokott jépatojtát sütni, ő Amerikából hoz(at) magának valami iszonyú finom (fehér, de nem vanília ízű) krémet hozzá... Szóval anélkül nekem nem jépatojta a jépatojta... :) - de nekem meg nincs olyan krémem... :(
Répasüti.
2 csésze (a csésze 2,5 dl-es) liszt
1 csésze cukor
1 csésze étolaj
1 csomag sütőpor
késhegynyi só
50 dkg reszelt sárgarépa
3 egész tojás
vágott dió
mazsola
1 közepes narancs reszelt héja
2 kávéskanál fahéj
Mindent összekevesz,a tojásfehérjét a legvégén habbá verve.Nagy tepsiben érdemes sütni hogy lapos legyen,különben nyers marad a közepe.Ha kihűlt,elszeletelve zacsiba tenni a hűtőbe.Másnapra még omlósabb és lágyabb a süti.Isteni finom.
Ezek az úgynevezett "bögrés" sütik milyenek másnapra?
Hogy lehet megakadályozni, hogy egy ilyen liszt-tojás-vaj-cukor alaptészta ne legyen másnapra betony?
Oké, megvan! :)
És elég letakarni egy konyharuhával estére, nem szárad meg? Vagy inkább alufólia?
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!
- Egyszerű gyors sütirecepteket keresek!
- Egyszerű habos süti
- Kisfiammal szeretnék sütiket sütni (3éves). Egyszerűt, hogy ő is részt vehessen benne. Ötletek?
- Egyszerű almás süti receptek