Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? fórum

Egyszerű süti, ami másnap még finomabb? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
40. Basset
2010. ápr. 30. 20:40
elkezdtem sütni a sütit (a nagyipitét)... egyelőre még csak begyúrtam... elég lágy a tészta, mintha kevés lenne benne a liszt és sok a zsír meg a tejföl. De majd meglátjuk a fagyasztás után, milyen lesz, lehet-e nyújtani vagy sem... :O
2010. ápr. 30. 15:44
Ha valakit érdekel esetleg, indítottam egy klubot. Főzőcskézős, így aki kedvet érez hozzá, hogy csatlakozzon, az jelentkezzen, szívesen várom. :-)
38. Pné Veronika (válaszként erre: 26. - Nkriszti)
2010. ápr. 30. 15:40
:-) Nosza, rajta. Nekem mindig sikerült, még amikor először csináltam, akkor is. :-)
37. Pné Veronika (válaszként erre: 15. - Basset)
2010. ápr. 30. 15:38
:-) Szívesen.
2010. ápr. 30. 15:37

Sziasztok, megjöttem. Szóval. A pitére attól függően szoktam zsemlemorzsát szórni, hogy milyen a tölteléke.


A meggybefőtt levét leszűröm, a tésztára egy kevés morzsát szórok, rászórom a meggyet, meghintem egy kis cukorral, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és mehet rá a tésztalap.

Az almásnál az almát lereszelem, becukrozom, fahéjat, szegfűszeget teszek rá, kikeverem, és mehet a morzsás tésztára.

A túrósnál a túróba (1/2kg) teszek 2 tojás sárgáját, cukrot, citromhéjat, mazsolát és a felvert habot és morzsa nélkül teszem a tésztára.

A kapros túrós lepény-hez ugyanezt a tésztát használom a túró töltelékkel, de citromhéj és mazsola helyett az apróra vágott friss kaprot teszem bele.


Asszem holnap csinálok is :-))

35. bared
2010. ápr. 30. 14:02

kókuszgolyó? gyorsan megvan, és holnap is fonom lesz....

vagy dióbomba?...

34. Basset
2010. ápr. 30. 13:51

Egyébként ballagásra viszem a sütit, ami fél 10-kor kezdődik, szóval jó lenne nem hajnali 4-kor nekiállni sütni. Ezért kérdeztem, van-e olyan, mait ma max. 9-kor, 10-kor összeütök és holnap 9-kor csak dobozba rakom és viszem.

Amúgy pedig ez nem teljesen igaz, mert vagyok olyan stréber, hogy 2 sütit viszek, a másikat holnap reggel 7-8 óra tájban tervezem elkészíteni, mert az (aránylag) frissen jó.

Ez a receptje, leírom ide, megköszönve a tiéteket:


Hát, a neve az, hogy KÓKUSZOS MALACFÜLE. :)


Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajas tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, liszt a munkalap szórásához, 1 tojás.


A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, kb. 2 óra kell hozzá.

A vajat kikeverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kókuszreszeléket.

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és megkenjük a kókuszos vajjal. Két oldalról feltekerjük, közepénél, a találkozási ponton megkenjük a felvert tojással. Lisztezett késsel félcentis szeletekre vágjuk.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ha Tescos, akkor nem, mert ráragad), a szeleteket tepsire tesszük, és a sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, a tésztát pár percig pihentetjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk...


Szóval ezt tervezem még elvinni, de lehet, hogy mire odaérek, elfogy, mert ez iszonyúúúúfinom! :)

33. Basset
2010. ápr. 30. 13:46

Kösz az ötleteket... :)


A barátnőm szokott jépatojtát sütni, ő Amerikából hoz(at) magának valami iszonyú finom (fehér, de nem vanília ízű) krémet hozzá... Szóval anélkül nekem nem jépatojta a jépatojta... :) - de nekem meg nincs olyan krémem... :(

32. Basset (válaszként erre: 20. - Fortuna79)
2010. ápr. 30. 13:43
Ennek muszáj lesz! Majd elrejetem... :)
31. Basset (válaszként erre: 18. - Anikko)
2010. ápr. 30. 13:42
Sajnos még sosem próbáltam pogácsát sütni, és nem holnapra kéne elrontani... :)
30. Basset (válaszként erre: 10. - Pné Veronika)
2010. ápr. 30. 13:41
Kérdésem: ha befőtt meggyel csinálom, nem kell alá semmi (zsemlemorzsa, keksz pl), hogy ne ázzon át a tészta (reggelre)?
29. Nkriszti (válaszként erre: 28. - Pancs82)
2010. ápr. 30. 12:58
Azért ne törd össze magad! :-)
28. Pancs82 (válaszként erre: 27. - Nkriszti)
2010. ápr. 30. 12:50
Koszi!!! :))) Rohanok is sutni, semmi nem allhat utamba!
27. Nkriszti (válaszként erre: 24. - Pancs82)
2010. ápr. 30. 12:48
Igen, az a nagy gáztepsi!
26. Nkriszti (válaszként erre: 12. - Pné Veronika)
2010. ápr. 30. 12:47
Megnéztem ezt a receptet, szerintem anyu is ezt szokott sütni, és isteni finom! Én még nem sütöttem ezt, de most megkívántam! Lehet hétvégén megcsinálom!
25. Pancs82 (válaszként erre: 23. - EMENDEMSZ)
2010. ápr. 30. 12:42
Mondjuk 150 fok? Hmmm... csorog a nyalam es az alapanyagok is mind megvannak, mar csak a valaszokra varok :). Amugy lehet bele meg egy picit tobb cukrot tenni a nagyon edesszaju terhes kismamaknak? :P
24. Pancs82 (válaszként erre: 22. - EMENDEMSZ)
2010. ápr. 30. 12:38
Hmmm... tudnal irni meretet? Bocs, de total kezdo vagyok... nalam a nagy tepsi az, ami kitolti az egesz sutot... : /
23. EMENDEMSZ (válaszként erre: 22. - EMENDEMSZ)
2010. ápr. 30. 12:34
És lassan kell sütni.
22. EMENDEMSZ (válaszként erre: 21. - Anikko)
2010. ápr. 30. 12:34
Igen,azért írtam hogy laposra kell sütni.Ha nagy tepsibe teszed,a legnagyobba,akkor pont frankó lesz.:)
21. anikko (válaszként erre: 16. - EMENDEMSZ)
2010. ápr. 30. 12:32
Én a répatortával úgy jártam sajnos, hogy a kivűlje szinte szenes lett a közepe meg nyers:(
2010. ápr. 30. 12:28
Hehe, van ahol meg szokott maradni másnapra a süti ? :)
2010. ápr. 30. 12:28
Eláll egy hétig a hűtőben és nem szárad ki.170 fokon sütni tűpróbáig.
18. anikko (válaszként erre: 4. - Basset)
2010. ápr. 30. 12:28
Pont holnap viszek én is vendégségbe pogit. medvehagymásat.
2010. ápr. 30. 12:27
A pasim utálja a répát,de ez a süti mégis a kedvence.
2010. ápr. 30. 12:26

Répasüti.

2 csésze (a csésze 2,5 dl-es) liszt

1 csésze cukor

1 csésze étolaj

1 csomag sütőpor

késhegynyi só

50 dkg reszelt sárgarépa

3 egész tojás

vágott dió

mazsola

1 közepes narancs reszelt héja

2 kávéskanál fahéj

Mindent összekevesz,a tojásfehérjét a legvégén habbá verve.Nagy tepsiben érdemes sütni hogy lapos legyen,különben nyers marad a közepe.Ha kihűlt,elszeletelve zacsiba tenni a hűtőbe.Másnapra még omlósabb és lágyabb a süti.Isteni finom.

15. Basset
2010. ápr. 30. 12:24
Veronika, kösz szépen! :)
14. Basset
2010. ápr. 30. 12:24

Ezek az úgynevezett "bögrés" sütik milyenek másnapra?

Hogy lehet megakadályozni, hogy egy ilyen liszt-tojás-vaj-cukor alaptészta ne legyen másnapra betony?

2010. ápr. 30. 12:24
Mentem a gyerekeimért. Szia.
12. Pné Veronika (válaszként erre: 11. - Basset)
2010. ápr. 30. 12:23
Én este 6-kor megsütöttem, kivettem a tepsit a sütőből és reggelig a tepsiben hagytam. Ennyi. Még le se takartam, hogy ne gőzöljön be. :-) Ha korábban csinálod és van ideje kihűlni, folpackkal letakarhatod, de nem fontos. Nem lesz semmi baja, nem szárad ki.
11. Basset
2010. ápr. 30. 12:21

Oké, megvan! :)


És elég letakarni egy konyharuhával estére, nem szárad meg? Vagy inkább alufólia?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook