Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetős fórum)
Jujjuj, a húsleves egyik változatát sem eszem!!! :D
Ez még a régi vega-koromból ered....
Brokkolit még nem tudtam szerezni, de fogok. :)
Egyébként...amíg nem "főztem tele" itt mindent, miról beszélgettetek? :D
Szoktam olyat csinálni, hogy olcsó leveskockából csinálok húslevest, 25dkg darált húsból gombócokat, meg főzök bele fagyasztott kelbimbót. Imádom! De brokkolival is finom :)
Én is úgy szeretem, de most kicsit spórolok a belevalókkal. :D
Én sem régóta csinálom. Nagyon megszerette a család. Egyész kicsi diónyiakat szoktam, bármilyen zöldséglevesbe finom. Mondjuk a sima borsó levest nem szereti nálunk senki, mi úgy készítjük, mint a zöldséglevest, répa, gyökér stb, csak teszünk bele jó sok borsót is :))
Alig észrevehető benne, nem dagad meg, csak puha lesz. :))) Íze meg külön nincs.
Én húsgombócot nem szoktam csinálni. :D
Levesbe még sosem raktam, nem is tudom elképzelni :D Esetleg húsgombózba belerakni és úgy a levesbe...:))))
Még nem tudom, de lehet, hogy azt is a pirított pehellyel kezdem.
A zöldborsó levesbe milyen módon rakod bele a zabpelyhet?
Remek, köszönöm!
Most tapasztalgatom, de azt látom, hogy remek alapanyag, és jól fűszerezhető, hiszen ízre semleges...:D Mindig tartok itthon fehér borsot, szeretem!
Valamelyik nap a vegyes zöldséglevest úgy főztem, hogy hagymás zsíron kicsit megforgattam a zabpelyhet, felömtöttem, kicsit főztem, és úgy tettem bele a fagyasztott zöldséget. Nagyon jó volt! (Kis tejföl is volt benne, mert elfelejtkeztem a sajtról, pedig van itthon az is.)
Nekem van tuti jó zabpelyhes süti receptem. Az tényleg nagyon finom. Kajába én úgy szoktam rakni, hogy a karfiolt rózsáira szedve megfőzöm, belerakom tepsibe és leöntöm tejföllel, amibe zabpelyhet és fűszeeket rakok. Tetejére sajt, ha van otthon és a tejfölbe keverek 1 tojást is, úgy jobb az állaga. Pici szerecsendiót is érdemes bele rakni, meg fehér bors, de ha ninmcs, jó a fekete is. Póbáld ki, mennyi!
Köszi:) A virág alakúak úgy születtek, hogy a tojásfehérjét hasznosítottam, volt dióm, amit el kellett már használnom. A férjemnek nagyon ízlik :) Hálás köszönet a receptért :)
Van a hűtőban egy kis adag brassói.
Mivel próbálok rost-dúsan étkezni, főzök egy kis zöldborsólevest is, zabpehellyel. De lehet, hogy a mai zabpehely-adagot csak simán tejben fogom megenni...:D
Köszönöm.
Hasonló napot, napokat kívánok mindenkinek! :D
Az jóóó:) Akkor ilyen legyen a másik fele is a napnak :)
Szép napot Neked is! :DDD
A levegőben a jókedvem szálldos, és energiát visz magával. Érzed ugye? :D
Ez történt velem is... (Valami volna a levegőben?)
Szép jó reggelt!
Ma nem hajnaloztam, mert bár felébredtem hajnalban, igyekeztem visszaaludni és valahogy sikerült is, mert egyszerre csak 8 óra lett....
Én nem csorgattam, nem kentem...
Finom lett, és olyan aranyos volt, ahogy a fiam a sütésre ébredt. :D Az illatra tért teljesen magához.
Nem baj az, ha nem szép, a lényeg, hogy finom legyen :) Szépíthetsz rajta, ha egymás mellé rakod és megcsorgatod csokival.
Kókusszal is nagyon finom lehet :)
Nekem nem lett ilyen szép...azaz nem mind, mert a pici sütőmben több adgaban sült ki, és némelyik kicsit sötétebb lett.
Én kókuszreszeléket is tettem a tésztába, el is vitte a fiam útravalónak.
Drága Márti! Megcsináltam a sütidet, nézz be a naplómba :)
További szép napot, és ha nem jönnék: kellemes estét, jó éjt!
Ne szalaggy má' annyira! Ott a süti a naplómban, amit emlegettél!!! :-DDD
További ajánlott fórumok: