Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés tallérok recept

Csokoládés tallérok recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csokoládés tallérok hozzávalói:
Hozzávaló: 1 adaghoz (kb. 12 db)

 15 dkg liszt
 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 fél teáskanál szódabikarbóna
 fél teáskanál őrölt fahéj
 10 dkg étcsokoládé (Tibi csokit szoktam 60%-ost)
 10 dkg puha teavaj
 15 dkg cukor
 1 tojás


A Csokoládés tallérok elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítek. A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverem. Aztán egy nagy késsel darabokra vágom az étcsokit, és hozzászórom a kakaós liszthez. Utána előveszek egy másik tálat, és robotgéppel habosra keverem benne a puha vajat a cukorral meg a tojással. A sűrű tészta összeállításához előveszek egy fakanalat, és a tojásos-cukros vajat összedolgozom a csokimorzsás lisztkeverékkel. A csokis masszából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat formálok, ezeket 4 cm átmérőjű és fél cm vastag korongokká lapogatom, majd egymástól kb.2 cm távolságra elhelyezem a tepsibe. MAX!!!11 percig sütöm, vigyázz ne tovább! Utána kiveszem, és hűlni hagyom, ha sütés közben a tallérok összenőnek, akkor melegen könnyen szét lehet őket választani. (Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni. )

a sütési idő max 11 perc legyen!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés tallérok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook