Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » A chef álma torta recept

A chef álma torta recept

A chef álma torta hozzávalói:
8 adaghoz:

A külső burkolathoz
6 db tojás
6 ek édesítőszer (csapott )
6 evőkanál liszt
A belső kis tortához
5 db tojás
5 ek édesítőszer (csapott t)
4 evőkanál liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
A lefedéshez
3 db tojás
3 ek édesítőszer (csapott )
3 evőkanál liszt
A narancsos krémhez
2.5 dl habtejszín
2 ek édesítőszer
2 ek cointreau
5 csepp vanília aroma
2 ek narancslekvár
10 g zselatin
1 fél narancsból nyert narancslé
A málnás krémhez
4 dl gyümölcsjoghurt (cukor nélküli málnás)
10 g zselatin
A fehér krémhez
5 dl habtejszín
370 g ananász (lehet őszibarack vagy körte is)
5 csepp vanília aroma
20 g zselatin
2 ek édesítőszer (csapott )


A chef álma torta elkészítési módja:
A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában. A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem. A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről, és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni. A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint, és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint, és az ananászdarabokat. A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet, és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam, és másnapig a hűtőben pihent. Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam, és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral, és szeletelt mandulával beborítottam, amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot, és reszelt keserű csokoládét tettem.

cukroskata receptje


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A chef álma torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook