Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkemellszeletek szalonnával, tejszínnel, és sajttal recept

Csirkemellszeletek szalonnával, tejszínnel, és sajttal recept

A Csirkemellszeletek szalonnával, tejszínnel, és sajttal hozzávalói:
1 egész csirkemellfilé szeletelve,
2-3 dl főzőtejszín,
20 dkg trappista sajt,
2 szelet húsos szalonna,
1 kanál kacsazsír,
1 kanál fokhagyma granulátum,
só,
bors.


A Csirkemellszeletek szalonnával, tejszínnel, és sajttal elkészítési módja:
Olyan edényt válasszunk, amit a sütőbe is be tudunk tenn, tehát fémtepsit, vagy serpenyőt, aminek fém a nyele. Egy serpenyőbe vagy tepsibe tegyünk egy kanál kacsazsírt. A szalonnát kockázzuk össze, majd a zsíron süssük ropogósra. Ha kész, szedjük ki egy tányérra a szalonnapörcöt. A kisült zsírba süssük elő a fűszerezett csirkemellet, zárjuk le a gázt, és rendezzük el egyenletesen a tepsiben a húst. Ezután a szalonnapörcöket szórjuk a húsra egyenletesen, majd szórjuk be a durvára lereszelt sajttal. Öntsünk rá 2-3 dl főző tejszínt. Alufóliával fedjük be, és toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc után vegyük le a fóliát, majd süssük tovább, pirosodásig. (Ez kb. 10 perc)

Köretnek párolt petrezselymes rizst szoktam tálalni hozzá.
Gyors, finom étel...


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkemellszeletek szalonnával, tejszínnel, és sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook