Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos aszaltgyümölcs-leves recept

Citromos aszaltgyümölcs-leves recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 320 kcal

A Citromos aszaltgyümölcs-leves hozzávalói:
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
6 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 dl fehérbor
8 dkg méz
2 citrom reszelt héja és leve
2 dl tejföl
2 dkg liszt


A Citromos aszaltgyümölcs-leves elkészítési módja:
Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Elkészítés: Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és kíméletesen, 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük, és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citromos aszaltgyümölcs-leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook