"Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz? (beszélgetés)
"azért óriási differencia van a verés és a "rácsapok a fenekére néhányszor" között."
!!!!!!!!!!!!!!!
kicsit bekeveredtem, szóval ne vonjunk le ilyen következtetéseket és ne állítsunk ilyeneket :)
Én is kaptam kb kétszer. Mégsem verekedtem gyerekkoromban és most sem teszem. Ellentétben azzal a kisfiúval, aki tuti nem kapott egyet sem és nem is szólnak rá semmiért. Úgyhogy ne vonjuk le állítsunk ilyeneket, főleg, ha nem tudjuk bizonyítani az igazunkat.
NEM rendszeres verésről van szó, de nem fárasztom magam tovább, mert aki nem akarja érteni, az nem is fogja, aki akarta, az meg megértette.
Először csak a fenekére,aztán a kezére...Nem kell csodálkozni majd,ha az oviban,iskolában,életben Ő is így cselekszik.
azért óriási differencia van a verés és a "rácsapok a fenekére néhányszor" között.
hú, már a gyerekbántalmazásnál tartunk. durva, hogy emberek mennyire csak szélsőségekben képesek gondolkodni.
Honnét tudod,hogy nem kapott az elkövető pofont?Lehet,hogy azzal fenyegették otthon,hogy agyoncsapják,ha nem lesz engedelmes.
A bíróság előtt a legtöbb elkövető a sanyarú gyerekkorára hivatkozik.
Nyilvános helyen kevés szülő vetemedik arra,hogy bántsa a gyerekét.Ezek szerint még az otthon gyerekbántalmazó is érzi,hogy nem helyes a verés.
Mintha nálunk nem történt volna ilyen...
ha akarod ezzel az érvvel legalizálhatod a pofonokat...de nem elég jó érv szerintem
Ezekben az országokban megy be a középiskolás az iskolába és lövi le a fél osztályát. De akkor már késő, inkább egy jó időben elcsattant pofon...
Csak elviszi a vitát, ha nem egy nyelvet beszélünk.
Szerintem fölösleges ez a szőrszálhasogatás, nem ez a lényeg. Az volt a kérdés, hogy egyetért -e az ember azzal, ha valaki büntetésként rendszeresen alkalmazza a testi fenyítést, tök mindegy, milyen formában.
A verés egészen mást jelent, a verés nem egy ütést jelent és nem is egy legyintést, a verés több, erős ütés. Ez a szó magyarul ezt jelenti.
"ha a gyerek rosszalkodik, rácsapjunk e popsijára, vagy bármilyen testrészére..."
Ezt írta, nálam ez verés, akárhogy finomkodunk, hogy "meglegyintem" meg hasonlók. Ha rácsapok, akkor megverem.
Nekem a verés ennél több, de végülis igazából én úgy érzékelem, hogy valahol kettőnk közöttre gondolt a fórumindító.
Lehet, de én nem arról beszéltem. :)
Olvasd el az első hozzászólást, abból más derül ki. Ő rendszeres verésre gondolt. Nem agyba-főbe verés, de verés.
ha egyszer kétszer gyors nevelési eredményt érük el a fenékre veréssel...hajlamosak vagyunk bevált módszerként használni, már ha nekünk nem fáj jobban :)
Igen, épp ez a gondom. Nekem a fórumindító kérdés nem a rendszeres verést jelenti, hanem azt, amiről én beszélek, viszont mindig elmegy a téma a rendszeres ütlegelés felé.
Itt nem is arról a 2-3 legyintésről beszélt senki, hanem arról, mikor valaki rendszeresen és tudatosan használja a verést fegyelmezési eszközként.
Én azt gondolom, hogy aki szereti a gyerekét és odafigyel rá, az nem követhet el jóvátehetetlen hibát. Sajnos sokak szerint ez a szeretet és odafigyelés egyenlő az anyagi javak biztosításával, de ez már egy másik történet.
hát igen...nagyon nagy felelősség szülőnek, nevelőnek lenni...fel sem fogjuk mekkora! egy élet múlik azon, esetleg akár több is hogy mennyire tudunk tudatosan vagy ösztönösen segíteni abban hogy boldog, magabiztos, tudatos emberek legyenek a gyerekeink és azok a gyerekek akiket a szüleik ránk bíznak...mindenféle terror nélkül
Én most "csaltam" egy kis csokimikulással, úgyhogy csöndben maradok :))
hát most egy kis sportcsokiért lehet hogy én is :)
Persze, aki egy csokiért a lelkét is eladná... :)))
Hát én ezt nem tudtam feldolgozni, a szívem szakad meg ettől. De igen, ez a másik véglet. Soha nem fogom megérteni. Viszont ez látható, tehát időben érkezhet segítség. A lelki bántalmazás viszont sajnos nem, ezért tartom sokkal alattomosabb dolognak, bár egyik sem jobb a másiknál.
Szülőként egymillió hibát követünk el...pofon nélkül is...de a gyerekek egy bögre kakaóért megbocsájtják :)
Sajnos amikor olyan 4 éveskével találkozol akit ha megérintesz összerezzen, ha átöleld, felemeled néz rád, nem érti mit és miért tettél, nem ismeri a puszit a simogatást, és minden mozdulatán látod hogy otthon mindig útban van lökik és ütik ha csak meglátják...és ő is azt teszi a többiekkel, idő kell neki amíg megtanul szeretni és szeretve lenni...tudom ez a másik véglet, de olyan mély nyomot hagy az emberben, hogy minden porcikád tiltakozik az ellen hogy még csak meglegyints egy gyereket és próbálod másképpen terelgetni irányítgatni, segíteni neki...még ha hosszabb időbe telik és lassabb a fejlődés, és még ha iszonyú energiát, türelmet, hosszú időt igényel akkor is.
Igen, ez is igaz. Nyilván nem bántásból teszi az ember, én legalábbis, a többi szülő kb 99%-ával egyetemben soha nem bántanám. Sőt, agyoncsapkodnám, aki bántja, bármilyen értelemben :).
Csak azt mondom, hogy szerintem nem az a 2-3 legyintés a legelvetemültebb szülői hiba.
További ajánlott fórumok: