Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Almás rózsalekvár recept

Almás rózsalekvár recept

Az Almás rózsalekvár hozzávalói:
1 kg alma
50 dkg rózsaszirom
20 dkg cukor
1 citrom leve
fél csomag lekvárzselésítő


Az Almás rózsalekvár elkészítési módja:
A hámozott és kimagozott almát 1 dl vízzel pépesre főzzük,lehúzzuk a tűzről,és a masszában elkeverjük a rózsaszirom felét.1-2 órán keresztül áztatjuk.Újra feltesszük a tűzre,hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és a maradék rózsaszirmot.Néhány percig kevergetés mellett forraljuk.Majd belekeverjük a zselésítőt,csavaros tetejű üvegekbe töltjü (A tető alá celofánt szoktam tenni.) Fejjel lefelé fordítva dunsztba hagyjuk kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az almás rózsalekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook