A kocsonya hízlaló? (tudásbázis kérdés)
Fúj,a fenének kóstoltál bele...Bleh...
Így ki kell hagyd életed legnagyobb röfi élményét,a:
PORCOKAT!!!
Jajj,hogy lehet azok nélkül élni,én szinte csak azokat preferálom!!!
"(a pia csak később jött nyilván "
Jó-jó ezt én is tudom: reggelire,ebédre,vacsire ment a pacal-papi is,nem csak a csülök,elalváshoz meg a pálinkás tej a dudliból.Értem én na!
"tudom miből van ez épp elég visszatartó erő :)))
disznósajt ugyanez :))) "
Bakker,csak nem a disznótorból???:O
:DDD
"(vicc ám )"
Na akkor: HA-HA-HA-HAAAAAaaaaa:'(
Mos' nem mintha irigykednék,csak a vicc kedvéért!!!:P
:DDD
Nem tudom mit vagytok úgy kiakadva,nem zabálásról volt szó.Mennyivel különb a sz@ros csirke,vagy a kacsa.,vagy az üzletben vásárolt,mindenféle állományjavítóval ellátott disznóság?!
Aki ezen nő fel immúnis lesz és nem hízik :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Képzeld el ,ezen nőttünk fel és a 176 centimhez 57 kiló vagyok,immár jó pár éve,és nincs koleszterin,problémám... Senki sem mondta,hogy ezekből a kajákból falni kell.
Mifelénk mindenféle disznóalkatrészből csinálták/csinálják..(fej, farok, fül, köröm stb...) nakösziii.. ami megfőtt azt kiszedik és megy a disznósajtba vagy pl a fejről a hús a kocsonyába..
Nem tom.. valahogy nem guszti.. néha még a szeme is benne volt.. :S
meghagyom annak aki szereti.. :)
aki már szagolt bele a frissen fővő abáló lébe az tudja miról beszélek.. :D
nálunk nem olyan úriasan készül :)))
Miért? Szerinted miből van? Én ma főztem, és sertéscsülök van benne.
Egyébként a bevezető kérdésre a válaszom, hogy a kocsonya annyira hízlal, mint a húsleves, mert tulajdonképpen az, csak megdermesztve. Sőt, még annyira sem hízlal, mert én pl. lehűtöm elöbb, és az összes zsírt leszedem róla.
hihi :) nem kaptam.. ezen nőttem fel (a pia csak később jött nyilván :D
Nagyszüleim mindig vágtak. Aztán a disznótorok úgy elmaradtak de a kajákat megtartottuk :D
KOCSONYA is vóóót mindig.. DE én most bevallom nőiesen SOHA nem kóstoltam meg... tudom miből van ez épp elég visszatartó erő :)))
disznósajt ugyanez :)))
Az utóbbi két évben az egyik barátnőmnél voltam besegíteni disznyót trancsírozni :))) de idén az se lesz..
Nálunk igazi hagyomány. enélkül nem lennék már meg.. (kolbi hurka szalonna stb :) )
Aki ezen nő fel immúnis lesz és nem hízik :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
(vicc ám )
Nekem fura ez a szakadásod a citromos kocsonyán. Én még nem hallottam olyanról, aki nem hallott a citromos kocsonyáról :)
Én a tárkonyos csirke levest szoktam citrommal enni meg néha a húslevest is. Amúgy nem olyan extra a levesbe savanyút. Bablevesbe ecet?
Itt meg egy igazi disznóölős nap leírása :)
Disznóölés szavakban:
Félnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok.
Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító,
mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.
Pa-lack, perzselő, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra, kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe,
majdénkaparom, elégfehérJózsikám, ittafüle.
Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd, holafűrész, holamalac, belit kimossátok,
nincsazapénz, kutyáké.
Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség.
Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér.
Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk, ilyetseláttammég, karajmarad,
többikolbász, majdéndarálok, tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg,
egészség.
Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfőzzük, micsoda, netörőggyvele,
lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg.
Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra, netanítsálbazmeg, jóvanna,
nemkellbeletej, tepertőtsüssél, nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis,
majdéngyúromakolbászt, egészség.
Miez, hurkatöltő, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom, keményrehagymenjen, miez,
lóbélteddle.
Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erőspaprika, zsemlyeminek, tüdőshurkába,
ilyetseláttammég, namostlátol, egészség.
Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelűkés, jaez, borsotebbese, nabazmeg.
Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad, kolozsváritebbe, sonkátmajdén,
szedjétekkiazabálót.
Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó, majdmeglátjuk, egészség.
Májashurka, véreshurka, tüdőshurka, svábhurkába pirítottzsemlét, nabazmeg, vastagbélbe,
hogynézmánezki, netörőggyvele.
Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelőttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát,
mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek, eriggyémá.
Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat, kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre,
ezmegysózóba, miezalé, sonkapác, nemsózódelőtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre.
Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelőttekicsit, orjaleves, toroskáposzta, pecsenye,
kishurkakiskolbász, almásrétes, kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort.
Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer. Igyunk eggyet!
Aztán laza tizenkétórás epegörcs.
Hm...Az lesz a bót neve,hogy: diétásított disznózsír
Ja.:)És még menne is...:O
HOGY A JÓ CSUDÁBA NEM KAPTÁL TE HASNYÁLMIRIGY-GYULLADÁST,HE?HÁT EGYESEKNEK MINDENT SZABAD???
Nem semmike vagy te...:)Azé' tessen vigyázni magácskára.Amúgy: már nem szoksz így vadulni?Miért nem?
Szia!:)
A savanyú a zsíroshoz okés NAGYON!Sőt: kell is,ha már "vadulunk".De littledevil...citromot levessel???
Na persze így,hogy kiírtam...tényleg!Tudtátok,hogy van olyan,hogy citromos húsleves?Görög étel.De az csirkével van,az meg nem szakad meg a zsírtól épp...:O
Én ezt évről évre régebben végigettem..:) no persze csakis disznótorkor. alig láttam ki a fejemből DE belet tölteni zsíros desznyóalkatrészekkel és májat mosni darálni valamint egyéb finomságokhoz kell is a pia.. nem csoda hogy annyit isznak ilyenkor.. XD
a kaja meg.. én mindig végig eszek mindent.. nem kínzom magam.. ha nem figyelek oda úgy is lemegy magától ami feljön mint mindig XD
Hmmmmm. Pedig már Dr. Légrády Péter is savanyút ajánlott a zsíroshoz.
"A kompótok csupán rosttartalmuknál fogva elônyösek, hiszen többnyire túlságosan édesek, de hozzácsavarva bôséggel citromlevet „savanyúságként” is használhatók, miközben pikánssá is válnak."
Na nem azért, mert így nem hízlal, de jobban működnek tőle az emésztő szervek.
Ok.Tuti kipróbálom...Legalább ennyi érvédelme legyen az embernek,ha már zsírral kínozza azokat...:DDD
Komolyan mondom,ha ez finom,az tényleg felér egy "dúsítással"!:)
Bocs...biztos fini,hisz eszitek és ha nem felejtem el beszámolok róla.De ha készátverés és meghalok,akkor ki fog szólni nektek,ha???
:DDDDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Mennyi kalória van a kocsonyában?
- Bevált kocsonyarecept! Van valakinek? Színtiszta, átlátszó, ízletes. Hogyan?
- Lányok, asszonyok segítsetek! Mikor kell zselatint beletenni a kocsonyába?
- Lábszár nélkül is jó lesz a kocsonyám?
- Nem sikerült a kocsonyám!
- Esett egy kevés hó, így a hangulat adott..., kocsonyát főzök. 😁