Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Csõben sült rókagomba

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Csõben sült rókagomba
Kategória:Egytálételek
Hozzávalók:60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
só, bors
4 dkg olaj
3 dl tejföl
1,5 dl tejszín
3 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
3 tojás
1 tojássárgája
néhány darabka vaj meghinteni
zsemlemorzsa és vaj a tûzálló tálhoz
Elkészítés:-A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk
-A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk
-A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk
-Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük
-Addig pirítjuk míg levet nem enged, ezután leszûrjük, de a levét megõrizzük
-A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával. ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük
-Egy tûzálló tálat kivajazunk és körbeszórjuk zsemlemorzsával
-Beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással
-Meghintjük reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben, 220 ºC-on fél órán át sütjük.
Tanácsok:Mi friss salátával szoktuk tálalni.
Felvitte:tigirl17, 2007-09-16, 12:15