Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csõben sült rókagomba recept

Csõben sült rókagomba recept

A Csõben sült rókagomba hozzávalói:
60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
só, bors
4 dkg olaj
3 dl tejföl
1,5 dl tejszín
3 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
3 tojás
1 tojássárgája
néhány darabka vaj meghinteni
zsemlemorzsa és vaj a tûzálló tálhoz


A Csõben sült rókagomba elkészítési módja:
-A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk -A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk -A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és forró olajban világosra pirítjuk -Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük -Addig pirítjuk míg levet nem enged, ezután leszûrjük, de a levét megõrizzük -A gomba levét simára keverjük a tejszínnel, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel, a tojással és a tojássárgájával. ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük -Egy tûzálló tálat kivajazunk és körbeszórjuk zsemlemorzsával -Beletesszük a gombát és leöntjük a tejszínes tojással -Meghintjük reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben, 220 ºC-on fél órán át sütjük.

Mi friss salátával szoktuk tálalni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csõben sült rókagomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook