Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Haltekercs citrommártással recept

Haltekercs citrommártással recept

A Haltekercs citrommártással hozzávalói:
60 dkg tengeri halfilé,
2 citrom,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
4 dl csontleves (kockából),
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,



A Haltekercs citrommártással elkészítési módja:
A halfiléket hosszában kettévágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. Feltekerjük, és 1-1 fogvájóval átszúrva rögzítjük. Kiolajozott edénybe rakjuk, és a leves felét aláöntjük. Lefedjük, és puhára pároljuk. A mártáshoz a citromokat megmossuk, szárazra töröljük. Az egyik héjából egy keveset lereszelünk és a levét kicsavarjuk. A másiknak a felét vékonyan felkarikázzuk és kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk és világosra piritjuk benne a lisztet, felengedjük a megmaradt leveslével és felforraljuk. Citromlével, citromhéjjal és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt is, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a félbevágott citromokat és a petrezselyemzöldjét. A meleg haltekercsek köré öntve tálajuk, és pertezselymes burgonyával körítjük


Kategória: Halas ételek receptjei


A haltekercs citrommártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook