Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Puchbergi mákfagylalt recept

Puchbergi mákfagylalt recept

A Puchbergi mákfagylalt hozzávalói:
3 dl tej
2 dl tejszín
2 evõkanál nagyon finomra õrölt mák
8 dkg, elõzõleg kevés tejben megáztatott mazsola
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 evõkanál nagyon finomra vágott cukrozott narancshéj
0,5 dl méz (ízlés szerint több vagy kevesebb)


A Puchbergi mákfagylalt elkészítési módja:
A mazsola valamint a cukrozott narancshéj kivételével az összes hozzávalót beleöntjük a turmixgép poharába, és addig keverjük, amíg habos, egynemû massza nem lesz belõle. A fagylaltgépbe beletöltjük és megfagyasztjuk. Néhány perccel azelõtt, hogy elkészülne, a fagylaltgép nyitott ablakán keresztül a mazsolát és a narancshéjat egyenletesen elosztva, szemenként beleszórjuk a forgó masszába.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A puchbergi mákfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook