Diótallér recept

Kalória 68/db

A Diótallér hozzávalói:
25 dkg liszt (fele lehet teljes kiörlésű)
3 dkg kukoricaliszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
10 dkg őrölt dió
csipet só
fél tk szódabikarbóna
1 cent pálinka
1 tojás fehérje
30 db fél dióbél
1 tojás sárgája


A Diótallér elkészítési módja:
A fél diók és a tojás sárgája kivételével minden hozzávalót összegyűrok. Kb. 5 cm henger formára gyúrom, és alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 órára. Késsel fél cm vastag korongokra vágom és minden tallér tetejét lekenem a tojás sárgájával, majd egy-egy fél diót nyomok bele. 190 fokon 10 perc alatt sül készre. Dobozban hetekig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diótallér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook