Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Ketchup befőzés

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Ketchup befőzés
Diétás jellemző:Zsírszegény
Kategória:Saláták, öntetek
Hozzávalók:12 kg paradicsom
1 kg paprika (jobb a piros, szebb lesz a színe)
1 kg alma
1 kg hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 szál zeller
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg cukor
1 dcl ecet
1,5 evőkanál só
2 kiskanál mustármag
2 kiskanál szekfűbors
2 kiskanál szekfűszeg
2 kiskanál őrölt feketebors
5-6 babérlevél
Elkészítés:A paradicsomot, paprikát, almát (héjastól), hagymát (félbevágva), fokhagymát, zellert, petrezselyemzöldet felteszem főni, ha megpuhult, átpaszírozom. Merülő mixerrel simára keverem. Újra felteszem főni, hozzáadom az ízesítőszereket, a darabos fűszereket kis zsákban belelógatom, az ecetet a végén öntöm bele. Főzöm még 2-3 órát, hogy sűrűsödjön, ha jónak látom, üvegekbe merem, szárazdunsztba teszem 24 órára.
Tanácsok:3 év alatt kísérleteztem ki ezt több receptből, a családnak ez ízlik legjobban, kb. 1 évre elég ez az adag (6-an esszük). Lehet még hozzátenni egyéb fűszereket is ízlés szerint, vagy több cukrot, ecetet. 10 éve így teszem el.
Tegnap csináltam, elfelejtettem ecetet hozzáönteni, így is jó lett, legalább egészséges.
Felvitte:Leoborta, 2008-08-13, 14:37