Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Milyen főtt ételeket lehet fagyasztani?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

31. gevi19312012-03-27 15:42
Ha átalában körül nézel a nagy árúházak mélyhütött részükbe, már kérdezned nem is kell
mert minden féle ételeket meg találsz ott.

Ha leleményes vagy már feltalálod magad is és meg teheted .

30. Ncilány2011-03-28 20:34
Csirke comb csontja, nagyon jó. Én utóbb húsos csontot közel 1 kg, csirkemell csontot 2 , és szép tiszta volt a csirkeláb, 4 db ot vettem. Ebből készült zöldségekkel a leves. Szétporcióztam, és persze hagytam magamnak másnapra is. Kocsonyás lett a leves.. Fehércsontot ketté vágatom, a hentessel. Abból is kocsonyás lett a lé.
(válasz dellfin 22. hozzászólására)


29. Oroszlánkirály2011-03-28 19:09
A trappista sajtot panírozás után tálcára helyezni, úgy betenni a fagyasztóba, és miután megfagyott, lehet zacskózni. Szoktam sült húsokat fagyasztani, fasírtot, ezek kiolvadás után forró olajban jól átmelegítve olyanok, mintha akkor frissen készültek volna. Továbbá a készre sütött pizza, pizzás kifli fagyasztva szuper, sütőben átmelegítve remek vacsora.
A krumplis ételek nem alkalmasak fagyasztásra. Egy kivétel van: a rakott krumpli. Semmiféle minőségi változást nem szenved átmelegítés után. Viszont pl. egy krumplifőzelék ehetetlen lesz.
Bármilyen pörkölt, a babgulyás jól tűrik a fagyasztást.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.

28. zebracsikó2011-03-28 18:39
a húsleves tök jó fagyasztás után is, de csak a leve!

ha sok husit panírozok, akkor azt is elrakom.

töltött paprika betöltve a húsmasszával, de nem megfőzve- szintén ha sok lett :)

töltött káposzta készre főzve

27. Gine2011-03-28 18:28
Sziasztok!

Én nem fagyasztok főtt ételt,mert sztem rossz lesz utána,és az állaga sem olyan...
Helyette vákumozok,pl egy húsleves is olyan 2 hét múlva,mint ha akkor főztem volna

26. Szilvamama2011-03-28 18:24
Lehet, hogy igazad van, nekem a kedvencem a zöldborsó, és a tökfőzelék, azokkal próbálkoztam, de gusztustalan lett, mikor kiolvadt. Paradicsommártást viszont szoktam fagyasztani, lehet, hogy abban nem olyan feltűnő :)
(válasz Ncilány 20. hozzászólására)

25. geranna72011-03-28 16:29
Jó ötlet!!Köszi..felénk árulnak is. 90 Ft 1 kg...
(válasz dellfin 22. hozzászólására)

24. Peggy Ruth Carpenter2011-03-28 16:18
ez jó ötlet!! :) akkor nem kell a műanyag leveskocka! Kipróbálom, köszi!!! :)
(válasz dellfin 22. hozzászólására)

23. Noranna762011-03-28 16:12
Szia!
Én általában pörköltből,és milanói,vagy bolognai szószból szoktam direkt sokat főzni,hogy pluszban még két két adagot le tudjak fagyasztani..
mindkettőhöz hamar elkészül egy gyors köret..:)
(válasz esallay 1. hozzászólására)

22. dellfin2011-03-28 16:00
Én általában a felső combokat kicsontozom, s a csontokból főzök csontlevet. Ezt adagokban lefagyasztom, s ha borsó/kelbimbó/gomba/karfiol...levest főzök, egy ilyen adagot beleteszek, s jó ízt ad a levesnek.
(válasz Ncilány 20. hozzászólására)

21. ében112011-03-28 15:56
lencsefőzelék-babfőzelék.Húsleves-a szűrt leve.székelykáposzta.paradicsomszósz.meggyszósz.
Amit nem szeretek fagyasztva az a burgonya, tészták-a burgonya megkeményedik a tészták szétmennek a fagyasztás-felengedés után.És néha érezni az ízén, hogy fagyasztva volt.

20. Ncilány2011-03-28 15:50
Általában amit rántással sűrítettünk, azt nem szerencsés.
Paradicsomos gombócot fagyasztottam le, azzal jártam így. Ízre nem lett baja..
Én úgy neveztem el, az esztétikai szépsége sínylette meg.
Húslevest is fagyasztottam már zöldségek nélkül. Voltrá példa a cukorborsó levest ezzel a levessel pótoltam.
(válasz Szilvamama 3. hozzászólására)

19. geranna72011-03-28 15:34
Ezt direkt nagy adagban készítem és zacskózom..:)
(válasz Zsuzsimuzsi 15. hozzászólására)

18. dellfin2011-03-28 15:32
Tk. minden maradék ételt lefagyasztok, felengedés után felforralom. De az is igaz, hogy nem mindenhez lesz aztán gusztusom:(
Azt mondják, a krumplis dolgok nem szeretik a fagyasztást, de a gulyásleves pl. nem rossz.


17. Tücke2011-03-28 15:29
a legtöbb levest le lehet fagyasztani, pöriket, túró gombóc, szilvásgombóc, azokat a főzelékeket amik nem tejjel vagy tejföllel készültek

16. terek2011-03-28 15:29
pörköltek, nokedli, gulyásleves, húsleves, sült húsok, tésztás ételek (péksütemények), rántott ételek
(válasz esallay 1. hozzászólására)

15. Zsuzsimuzsi2011-03-28 15:26
Én a bolognai szószt is leszoktam fagyasztani. Persze amit én készítek.

14. anikko2011-03-28 15:18
fasírt

13. Kriszti07112011-03-28 15:16
rizses hús, pörköltek, székelykáposzta, töltött paprika, töltött káposzta, szerintem még a sült húsokat is le lehet fagyasztani.

12. *Adrienn*2011-03-28 15:16
Rakott zöldbab,Rakottkrumpli stb stb..:)

11. *Adrienn*2011-03-28 15:16
Rizseshús

10. anikko2011-03-28 15:16
Lasagne

9. mkriszti812011-03-28 15:15
Szerintem mindent (készételt) le lehet fagyasztani!
Van itt a hoxán egy hasonló fórum: [link]

34. és 35.választ olvasd el, jól összefoglalták!

8. szofi352011-03-28 15:15
Brassoi apropecsenye

7. ndy252011-03-28 15:14
nudli
rakott karfiol, káposzta stb.

6. pinkyke2011-03-28 15:13
húsleves, pörkölt


5. ndy252011-03-28 15:12
töltött káposzta
mindenféle sült hús rizzsel
szilvás gombóc

4. Bebe832011-03-28 15:12
Toltott kaposzta!

3. Szilvamama2011-03-28 15:12
Inkább olyat írok, amit nem: a tejfölös főzelékeket. Gusztustalan lesz, miután kiolvad, összekapja a tejfölt. Az egytálételeket, pörkölteket, leveseket simán le szoktam fagyasztani.

2. esallay2011-03-28 15:11
Köszönöm:)

1 2