Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vettem egy kenyersutögepet de katasztrofa lett benne a kenyer! Akinek van kenyersutöje annak milyen kenyeret sut? fórum

Vettem egy kenyersutögepet de katasztrofa lett benne a kenyer! Akinek van kenyersutöje annak milyen kenyeret sut? (beszélgetős fórum)


1 2
46. Lisy50
2011. febr. 17. 13:50
Néha szoktam burgonyapelyhet beletenni 2-3 e.kanállal, vagy víz helyett a krumpli főzővizét használom, akkor a kenyér nem szárad meg olyan hamar!
45. Lisy50 (válaszként erre: 30. - Csutkamano)
2011. febr. 17. 13:47
Én egyszer sütöttem tejjel, de nekem olyan kalácsszerű lett az íze!:(
44. gne2 (válaszként erre: 30. - Csutkamano)
2011. febr. 17. 08:20
Réteslisztet használsz kenyérhez? Ezt még nem próbáltam, pedig elég sokfajta kenyérrel kísérleteztem már. Nem lesz tőle morzsás, grízes? Milyen állagú?
43. Lisy50 (válaszként erre: 42. - D104370848)
2011. febr. 16. 17:39

Igen, az utolsó sípolás után még kever egy kicsit, aztán vedd ki a lapátot!

Nálunk a fiamnak kellett glutén mentes diéta, de szerencsére kiderült hogy csak tejcukor érzékeny, a neten találtam olyan receptet, amibe kellett burgonyapehely, még az volt a legjobb, de sütőben sütöttem. Aztán áttért a kukoricás abonettre.

42. d104370848 (válaszként erre: 40. - Lisy50)
2011. febr. 16. 17:30

Tehat mikor meg nem kezdte el sütni a tesztat, akkor vegyem ki a 2 lapatot?

Jajj, tenyleg rettenetes ez a glutenmentes kenyersütes. A liszt valami boorzalom, ami kenyer lesz belöle, meg annal is boorzalmasabb.:)

41. Lisy50 (válaszként erre: 39. - Sapienta)
2011. febr. 16. 16:42

Én próbáltam, de csak a barna zacskós Tönkölybúza lisztből lett jó,a többi sűrű és keserű lett. A M@tro-ban kapsz!

Még egy finom van a Li@l-be, barna magos sütőliszt,csak vizet és olajat kell tenni hozzá! Nagyon finom!!

40. Lisy50 (válaszként erre: 38. - D104370848)
2011. febr. 16. 16:37

Gluténmentes lisztből én is próbáltam sokszor, nagyon rossz lett, a Herbáriába mondta az eladó, ne is próbáljam ,más az állaga, soha nem lesz olyan mint a rendes kenyér!

Sütés előtt óvatosan belenyúlsz, és kiveszed a lapátokat, nem lesz ott a helye!

39. Sapienta (válaszként erre: 36. - Lisy50)
2011. febr. 16. 09:47

nekem a sok víztől esik be a közepe. csak a víz mennyiségét csökkentettem, és jó lett a kenyerem.

csak egy fajtával van még gondom: tejmentes teljes kiőrlésű kenyeret még nem sikerült gépben tökéleteset sütnöm. erre van valakinek valami bevált receptje? (olyan, amibe csak liszt, víz, cukor, só és élesztő kell)

2011. febr. 16. 09:41
Glutenmentes kenyerek sütesehez vettem kenyersütöt, de engem nem gyözött meg. Lehet en is rosszul csinalok valamit, nem tudom, de a masik ami miatt inkabb sütöben sütöm a kenyeret, az a 2 db keverölapat. Na azok csunyan beleragadnak a kesz kenyerbe, es alig lehet kivarazsolni onnan öket.:)
37. Sapienta (válaszként erre: 1. - 3f54929e3a)
2011. febr. 16. 09:37
próbálkozni kell ;) sokszor kicsivel kevesebb vizet kell beletenni, mint amit a recept ír.
36. Lisy50 (válaszként erre: 13. - 3f54929e3a)
2011. febr. 5. 19:22

Ha beesik sülésnél a közepe, akkor sok az élesztő!

Fehér kenyérhez a friss élesztő 1 harmadát teszem bele, ha nem sül meg rendesen, állítsd a sütést Dark-ra.

Több éve sütök rendszeresen,nekem nagyon bevált!


Tejet nem teszek bele,attól kalácsszerű lesz!

2011. febr. 5. 18:41

Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. Sok jó tanács kezdőknek és jó kis receptek is vannak itt.

[link]

2011. febr. 5. 15:47

ja és ezeket beleteszem a gépbe és mehet a menet

ha késleltetsz akkor a vizet tedd alulra rá a lisztet majd az élesztőt, ha nem késleltelsze akkor csak bele kell dobálni mindent

nem kell futtatni az élesztőt

2011. febr. 5. 15:46

kenyér:

55dkg liszt(lehet fele rétesliszt)

4 dkg margarin vagy vaj

3 dl víz

kis mérőkanál cukor

nagy mérőkanál só

negyed élesztő

1 kk ecet

lehet bele tenni egy kis korpát, hogy még finibb legyen

ez eddig nekünk a legjobb kenyérrecink

6 éve ezt használjuk

2011. febr. 4. 22:47

[link]


Itt van képileg is:)

2011. febr. 4. 22:31

Nekem van egy klassz receptem:)

Igaz gépbe még nem próbáltam.

3 bögre liszt,másfél csapott teáskanál só(én kicsit többel szeretem)a mokkás kanál szárított élesztő,másfél bögre víz.

Ezt össze kell kutyulni(nem kell gyúrni,amúgy is kicsit lágyabb a massza,olyan mint a nokedli tészta,csak annál azért sűrűbb),és állni hagyni 12 órát.

Este összedobja az ember,és reggel bedobja a sütőbe,és 3/4 óra alatt ropogós ,friss kenyér van.

Én hagyományos vájlingba sütöttem ki,mert nem volt megfelelőbb alkalmatosságom.(vajazni ,lisztezni kell9

30. csutkamano (válaszként erre: 1. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 22:30

Tavaly novemberben én is hasonló helyzetben voltam.

Kaptam a gyerekektől egy Harmony kenyérsütőgépet. Jelentkeztem itt a HOXA-n tagnak a Főzőcske-klubba, ahol Vaczilától (ezúton is köszönöm Neki)kaptam egy jó kis receptet, azóta nincs gondom a kenyér sütésével.

Ha érdekel, próbáld ki Te is, nekem bevált.


Tejes kenyér

Hozzávalók: 200 ml langyos tej, 100 ml langyos víz, 450 g búzaliszt, 1, 5 tk. só, 2 tk. cukor, 25 g puha vaj, 1 tk. porélesztő

Elkészítés:

1. A tejet a vízzel és a sóval elkeverjük, majd az üstbe töltjük.

2. A lisztet a folyadékon egyenletesen elosztjuk. Közepébe mélyedést fúrunk, ebbe beletöltjük a porélesztőt. Az élesztő köré szórjuk kanállal cukrot, a sarkokba pedig kerül a puha vaj.

3. A gépet a normál programon, közepes barnaságra állítva elindítjuk.

4. A megsült kenyeret a formából egy rácsra kiborítjuk, s hagyjuk kihűlni.


3 óra 30 perces a program. Ha már hűlt egy picit,akkor az üst oldalát meg kell ütögetni, és néhányszor megrázogatni,így könnyebben kijön belőle a kenyér.

Nekem az elején még benne maradt hol az egyik, hol meg mindkét lapát a kenyérben, amit a "püspökbotra" emlékeztető tartozékkal húztam ki, ma már csak ritkán fordul elő.

Egyébként én Tescós réteslisztet és élesztőport használok. Sok sikert.

2011. febr. 4. 22:11

Szinte mindenkinek igaza van itt.

A kenyérsütő gép sohasem rossz! Tényleg.

Én 6 éve csak abban sütök.

A használati utasítás hülyén van lefordítva. Ez mindig igaz. (mármint az összetevők.)

28. ferkó50 (válaszként erre: 25. - JudyTim)
2011. febr. 4. 21:37
Így van.Hagyományos élesztőt használok.1kilos kenyérhez 1deka.
27. gne2 (válaszként erre: 24. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:34
Úgy szoktam! ;)
2011. febr. 4. 21:21
Na lepnem kell de holnap megnezem mit irtatok:)
25. JudyTim (válaszként erre: 1. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:21

Szia én már két sütőgépet is elkoptattam, napi 2 kenyérsütéssel. a sütőhöz kaptunk mérőket, a kétoldalas kanál nagyobbik fele a cukoré a kicsi a sóé. A mérőpohár pedig a folyadéknak.

Kb. 1 kg-os kenyeret szoktam sütni ha gyorsan kell a gyors programmal, ilyenkor egy kicsit tömörebb a kenyér mert több idő kéne neki kellni, de a hosszú programon szépen megkell. Ha hagyományos kocka élesztőt használtam általában annyira megdagadt, hogy felragadt a gép tetejére. Amikor beállítod a gépet figyelned kell a súly kiválasztására és ahhoz, hogy jobban átsüljön a legsötétebb sütési lehetőséget kell választani. Nekem így nagyon finom kenyerem lett mindig akármilyen lisztből.


HA fehér kenyeret sütök így adagolok pontosan ebben a sorrendben:

4 dl víz, egy mérő cukor, egy mérő só, egy csomag szárított ékesztő, 60 dkg fehérliszt (BL55-ös). Ha egy picit eltér a liszt mennyisége nem baj, de a vízé legyen pontos de semmiképpen sem több.


Szoktam előre kevert lisztből is sütni magvas, barna vagy rozsos kenyeret, de minden esetben fele fele arányban keverem fehér liszttel. Ha tisztán használtam nagyon tömör volt és a család nem kedvelte.


Kevert félbarna kenyér:

4 dl víz, egy mérce só, egy mérce cukor, egy FÉL csomag élesztő, mert a keverékek tartalmaznak már élesztőt, 30 dkg fehér liszt, 30dkg lisztkeverék.


Arra figyelj dagasztáskor, hogy milyen állagú a tészta, ha szépen kavaródik és kissé nyúlósan levállik az edény oldaláról akkor biztosan jó kell lennie a kenyérnek. Ha kicsit folyékonyabb legközelebb 25-50 ml vízzel kevesebbet tegyél hozzá. Ha darabosan , negezen keveri a gép még az elején tehetsz még hozzá pici vizet, de minig nézd meg a mércét, hogy legközelebb tudd.

Tényleg ki kell tapasztalni, de ha ráérzel nagyon megéri sütni, mert nagyon finom a házi kenyér.

Sok sikert. :)

24. 3f54929e3a (válaszként erre: 22. - Gne2)
2011. febr. 4. 21:17
Akkor vedd ki es formazd meg:D
23. ferkó50 (válaszként erre: 16. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:17
A kenyér 600gramos?1kilos kenyérhez 600gramm liszt és 380ml víz kell.
22. gne2 (válaszként erre: 11. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:16
Nekem most tecsós van, semmi gond vele. Csak a férjem nem hajlandó megenni a szögletes kenyeret, szerinte az nem az igazi. :D De amúgy kipróbáltam, és szépen süt.
2011. febr. 4. 21:16
De folyadeknak van benne meg egy kis olaj is.
20. 3f54929e3a (válaszként erre: 19. - 9f98008a3b)
2011. febr. 4. 21:15
igen
19. 9f98008a3b (válaszként erre: 16. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:13

Hmmm.

Nekem a víz kevésnek tűnik.

Az egyes programmal sütteted közepes tömeggel?

18. 3f54929e3a (válaszként erre: 17. - Ferkó50)
2011. febr. 4. 21:13
Beleszoktam kukkantani :)
17. ferkó50 (válaszként erre: 13. - 3f54929e3a)
2011. febr. 4. 21:12
Válassz hosszabb sütési programot,ha helyes,akkor sok benne a folyadék.mikor elkezd az elején dagasztani,nyugodtan bele kukkanthatsz.A tészta állagából lehet a helyes arányra következtetni,igaz az élesztőre nem.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook