Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update csodaliszt fórum

Norbi Update csodaliszt (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
80. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 78. - Hopihe1974)
2008. szept. 3. 09:23
Köszönöm a recepteket! egy istennő vagy! :-)) Most már csak a férjemet kell rávenni egy maratoni mákdarálásra...
79. hopihe1974 (válaszként erre: 53. - Momó18)
2008. szept. 3. 00:02

Szia!


Valószínűleg a magas rosttartalomra reagált a gyomrod rosszul.

Próbáld meg, hogy először csak kis adagot eszel valamiből, amiben ilyen liszt van.

Ha egyszerre sokat eszel előszörre, megülheti a gyomrod (jártam így én is, de már hozzászokott a gyomrom).

Fontos szerintem, hogy folyadékot is igyál mellé.

78. hopihe1974 (válaszként erre: 76. - 2bc7365ec9)
2008. szept. 2. 23:59

Szia!


A kenyérlisztből csináltam.


Hozzávalók:

update 1 kenyérliszt

víz

pici olaj (szűz oliva)

szárított élesztő

fűszerek: fokhagyma (lehet granulált is), oregano, bazsalikom, só (tengeri)


Így nem lesz olyan semmi ízű a tészta.

10 dkg liszthez elég egy teáskanál olíva olaj (szűz), és annyi víz, hogy gyúrható legyen, de ne ragadjon (langyos víz), a szárított élesztőből ehhez a mennyiséghez megfelelő.

Célszerű a pizzaformát is kicsit megolajozni.

Vékonyra érdemes nyújtani, mert megdagad.

Félkészre süsd meg, mert akkor nem ázik el a tészta.

Ha jól emlékszem 180 C-on sütöttem, amikor elkezd kicsit barnulni kiveheted, ráteheted a feltétet és mehet vissza.

77. hopihe1974 (válaszként erre: 72. - 2bc7365ec9)
2008. szept. 2. 23:53

Sziasztok!


Mákos pite recept egy kisebb szilikon tepsihez.


18 dkg update 1-es lisztkeverék süteményekhez vagy 1-es csodaliszt (ez utóbbiban még kevesebb a felszívódó szénhidrát)

2 dkg búzakorpa (ha nem szereted, akkor 20 dkg legyen az update liszt)

6 dkg 32% os Linco margarin (light)

2 púpozott evőkanál sovány tejföl

tej szükség szerint 1,5%-os

pici só

édesítőszer ízlés szerint

sütőpor (fél zacskó), vagy késhegynyi szódabikarbóna


A száraz hozzávalókat célszerű összekeverni.

A margarint, édesítőt és tejfölt összedolgozni a száraz hozzávalókkal, annyi tejet hozzátenni, hogy gyúrható legyen.

Legalább 1/2 órára hűtőbe tenni.


Töltelék:

30-40 dkg apróra reszelt alma (sajtreszelőn), 10 dkg darált mák, édesítő - ezeket összekeverni, kenhető masszát kell kapni.


A tésztát ketté osztod, kinyújtod a tepsi nagyságúra, beleteszed az egyiket. Megkened a töltelékkel, ráteszed a tészta másik felét (kinyújtva, vagy rácsnak).

Megszurkálni a tetejét. MEgkenheted tojásfehérjével, de nem muszáj.

Előmelegített (220C) sütőben legalább 22 percig sütöd (alsó-felső sütéssel villanysütőben ennyi).

Ha a teteje nagyon barnul, egy sütőpapírt rátehetsz.


Nekem nagyon bejött, bejgli helyett is jó :)


Ebbe a tésztába bármilyen pite töltelék bele mehet.


Az eredeti receptben 10 dkg sütőmargarin van, tej nincs, de így kicsit kevésbé zsíros, és mégis puha a tészta.

2008. aug. 20. 11:54
Csinált már valaki pizzát norbi-lisztből? Hálás lennék egy jó receptért.
75. ujlany (válaszként erre: 67. - 943ca15687)
2008. aug. 18. 02:20

Igen, lehet, de nem ajanlott. (probaltam)

Ezek miatt a rostok miatt amik a lisztben vannak, sokkal nehezebben forog a kenyersuto gep lapatja.

Rendesen hallani lehet, hogy " szenved " a gep, nagyon nehezen tudja dagasztani a kenyeret.

En ugy szoktam csinalni, hogy veszek 100%-os teljeskiorlesu es a kenyerhez szukseges liszt kb 60%-at azt teszi ki, a maradek 40%-ot a Norbi liszt.

74. ujlany (válaszként erre: 53. - Momó18)
2008. aug. 18. 02:17

Szia! Igen, en mindegyiktol tapasztaltam, csak a csodaliszttol nem.

En arra jottem ra, hogy sokkal hosszabb ideig kell allni hagyni a bekevert tesztakat. Igy a benne levo rostok (ugy tudom tobbsege emeszthetetlen) jobban meg tudja szivni magat nedvesseggel, es igy sokkal kevesbe okoz puffadast.

Ha ezt nem csinalom, akkor miutan megettem, utana kell onteni legalabb 3-4 liter tiszta vizet, es azt szivjak fel a rostok.

Sajnos en nem vagyok tul jo vizivo, igy inkab marad az a megoldas, hogy tobb idot szanok a teszta elkeszitesere.

73. ujlany (válaszként erre: 72. - 2bc7365ec9)
2008. aug. 18. 02:13

Szia! En siman veszem a bevalt recepteket es a feher lisztet kicserelem a csodalisztre.

Nekem mondjuk kedvencem az igy keszult piskotateszta. Kihul, kettevagom,megkenem valami cukormentes lekvarral, es mar eszem is. :-)

2008. aug. 12. 21:15
Csinált már valaki a csodalisztből valami mákos kevert vagy töltött sütit? Van egy rakás mákom...
71. NOA
2008. aug. 11. 18:31
Liszt sütőpor,olaj, joghurt és tettem hozzá egy csomó magot, korpát stb.Bele a muffin sütőbe.Sthal receptje szerint készítettem, de lehet, hogy Nektek egyáltalában nem izlik.Viszont elronthatatlan.
70. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 69. - 0dd8b6ffba)
2008. aug. 10. 18:32
Csatlakozom. Ugyanez az én problémám is. Zsemlét szeretnék összehozni belőle. Aki tud egy ehető receptet, segítsen!
2008. jún. 3. 17:19

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni?Vettem Norbi update 1 kenyérlisztet, kenyér receptet viszont nem találok sehol :(

Ha valakinek van, le tudná írni nekem? Nagyon megköszönném....

68. helenhadsell (válaszként erre: 67. - 943ca15687)
2008. máj. 9. 00:51
Nem, sajnos
2008. máj. 8. 14:46
Mondja már nekem valaki légyszi, hogy a Norbis kenyér liszttel lehet kenyérsütőben sütni?
66. Triszo
2008. ápr. 15. 19:14

Sziasztok!

Végül is csak elkeseredésemben írok Nektek! Nagy lelkesen megvettem a nagy norbi könyvet na meg a sütiset és most látom, hogy mennyibe kerül a csodaliszt! Sajna le kell mondanom róla pedig már annyira szerettem volna kipróbálni. Végül is még a lottón nyerhetek.

65. helenhadsell (válaszként erre: 62. - Ukmargit)
2008. márc. 28. 00:53
Ha mar, akkor ne az izesitett pudingport hanem a keményitot hasznald. :-) én fozok vele és 1-2 kanallal ha suritek egyesnek veszem.
64. 831ad879a7 (válaszként erre: 62. - Ukmargit)
2008. márc. 27. 15:48

Sziasztok!

Szerintem nem igazán, az étkezési keményitő alapú.

Én meg kenyérsütésben szeretném a tanácsotokat kérni, lisztem már megvan hozzá, csak receptem nincs. Piros zacskós. Sütött már valaki?

63. helenhadsell (válaszként erre: 62. - Ukmargit)
2008. márc. 27. 02:24
??? :-)
2008. márc. 22. 13:57
Sziasztok! még nem tudtam beszerezni Norbi lisztet. szerintetek lehet pótolni puding porral?
61. frollo
2008. márc. 21. 23:53
mondjuk úgy meg kemény, de még így sem lehet diókat formálni...
60. frollo
2008. márc. 21. 23:42
csinálta már valaki a profiterolt?? szerintem sokkal több liszt kell bele, teljesen folyós lett a tészta :(
59. psy
2008. febr. 21. 22:11
ok! köszi a segítséget!
58. helenhadsell (válaszként erre: 57. - Psy)
2008. febr. 21. 12:04
Nèzd meg a torokbalinti cora honlapjat , ott van egy gyogynovénybolt
57. psy
2008. febr. 21. 10:11

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni ,hogy hol tudnám beszerezni Norbi csodalisztjét! paksz vagyok, de erre egyszerűen sehol nem találtam!

Elmegyek én Pestre is de tuti legyen ott mert üresjárat nem hiányzik!

De egy internetes bolt ill cím is jó lenne!

Kérelek benneteket aki tud segítsen! Előre is köszönöm!

56. momó18 (válaszként erre: 54. - Shally)
2008. febr. 2. 23:18

Szerintem a piros zacsisat nem lehet keverni, csak a sárgazacsis csodalisztet 30 %-ban teljes kiőrlésűvel. Számolj a "hígításkor" azzal, hogy nyújtáshoz, dagasztásgoz is használsz tk. lisztet!

Nagyon finik a sütik!

55. helenhadsell (válaszként erre: 53. - Momó18)
2008. febr. 1. 20:54
Puffaszt nagyon
54. Shally
2008. febr. 1. 16:19

Sziasztok!


A Norbis lisztet szerintetek milyen liszttel lehet pótolni?

2008. jan. 16. 17:25
Ti tapasztaltatok olyat, hogy a Norbi-tésztától vagy a -lisztből készült nokedlitől rossz volt a gyomrotok? Emésztési nehézséget okozhat? Mit tudtok erről?
52. helenhadsell (válaszként erre: 51. - 989994a317)
2008. jan. 16. 14:49
és az finom? Te hogy készited
51. 989994a317 (válaszként erre: 42. - A9752c112e)
2008. jan. 12. 18:13
Zabkorpából lehet piskótát sütni az 1-es.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook