Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


3853. Martin Tomi2017-06-20 09:05
Nálunk is volt a fiatalember mi Komáromban lakunk eljött pestről hozzánk,pontos volt a megadott idővallumban jött tökéletes preciz munkát végzett nálunk, semmi panaszom rá,egyszer volt igaz hogy nem volt nagy a fertözöttségünk,ugy tünik elsőre eltüntek a vérszivóink,nem lehet hogy rossz cimet adtál meg neki? Én hivtam sokszor irtás után is infók miatt mindig elértem,a mobil meg valóban le tud merülni csatlakozván az elöttem szólóhoz, vezetés közben sem szabad telefonálni ugyebár megbüntetnek érte ha jól tudom,szóval nekem sem volt problémám vele.
(válasz Papp Viki 3851. hozzászólására)

3852. popey772017-06-20 08:38
Nálunk volt pontosan jött időre,elvégezte a munkáját,azóta nincs hála istennek poloskánk,a telefon nekem is leszokott időnként merülni,késöbb is probáltad hivni? Én ha jól emlékszem vasárnap hivtam és készséges volt nekem nem volt gondom vele.
(válasz Papp Viki 3851. hozzászólására)


3851. Papp Viki2017-06-19 16:37
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy a popey77 által megadott telefonszámon sikerült-e valakinek elérnie az irtást a fiatalembernel?Azért kérdezem mert én felhívtam megbeszéltünk egy időpontot és nem jött,sőt a telefonját is kikapcsolta.Nem tudom mit gondoljak ezek után!

3850. mobitrend22017-06-19 15:23
Szia, attól tartok mi is ezzel küzdünk.Kisfiam esett áldozatul. Az ő ágyában találtunk példányokat. Petéket eddig nem láttunk.

A kérdésem az, hogy egy fújás elég volt? Vagy meg kellett ismételni? Köszönöm a válaszod!
(válasz Violet5909 3845. hozzászólására)

3849. Manocska832017-06-13 18:59
Sziasztok!A Decis 5×3 ml ampullát,hogyan használjam a lakásban?
Ha megszárad már nem mérgező pl a gyerekekre?
Április 21-től 2 irtáson vagyunk túl mondhatni eredménytelenül.A második írtás 2 hete volt azóta sem mostam fel.Tegnap éjjel 17!élő dögöt szedtem össze a fürdőből előszobából wc-ből.Szobában nem láttam de a gyerekeken van új csípés és rajtam is.
Segítsetek kérlek.Teafa olajozok is.

3848. popey772017-05-24 15:12
Irtatok privit páran de nem túl sürün vagyok itt a hoxán ugyhogy itt a száma a fiatalembernek aki a hőkezelést csinálta nálunk a részleteket tőle kérdezzétek 06203869865

3847. popey772017-05-10 08:12
Sziasztok! A vegyszeres irtás nálunk is hatástalannak bizonyult,mondták is az irtók hogy a mai vegyszerekkel nagyon nehéz az irtás,nekünk ami végleges megoldást hozott amiben magam sem hittem egy amcsi eljárás hőkezelés M.O.-on nem nagyon foglalkozik még cég ezzel egy illetőt találtunk aki ezzel irt ő eltüntette nekünk véglegesen ezeket a jószágokat,ha esetleg valakinek szüksége lenne az elérhetőséget megadom privátban.

3846. Violet59092017-05-03 04:29
De persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a félszobából az ágyat el kellett vitetni, mert abba milliónyi pete befészkelte magát, muszáj volt tőle megszabadulni.
A nagyszobában meg pont elromlott, tönkrement a franciaágy, azt is elvitettem még korábban.

Mert a fő búvóhelyük mégiscsak az ágy!!! Azoktól bizony meg kell szabadulni és ha csak végleg kiirtották az ágyipoloskákat, azután szabad újat venni.

Én is a félszobába vettem új fotelágyat. A ZASITA Bt. azt is szétkapta darabokra, egyenként minden darabját átfújták.

A franciaágy helyére még nem vettem másik ágyat, egyelőre a decemberi, talán véglegesnek tűnő irtás után még várok. Egyelőre földön alvás van....
(válasz horakulum 3842. hozzászólására)

3845. Violet59092017-05-03 04:25
Jaj Istenem, az ABATOX céget messzire kerüld el!!! Én Kőbánya-Óhegyen lakom, panel házban, fertőzött terület.
3 évig kínlódtam, több, mint 150 ezer forintomba került. Az Abatoxot többször is kihívtam, mégis maradt mindig poloska. Még arra sem voltak képesek, hogy a falitükröt lekapják.

Viszont tavaly decemberben rátaláltam egy olyan cégre, hogy le a kalappal. Megmondták, egész Zuglót az Abatox után ők irtották végig, mert az a szemét cég higított szert használ, azért maradnak poloskák.

Elképesztő volt, amit a ZASITA Bt. művelt itt, maga az ügyvezető is itt volt: olyan ködképzést csináltak, hogy vágni lehetett a füstöt a szobában. Minden szétszedtek, minden képet, stb. leszedtek a falról és azokat is egyenként befújták. Az összes szekrényt be kellett előtte a szoba közepére húzni, mert ugye mögé is befújtak. A parketta szegélyeket is végig fújták.
Megmondta az ügyvezető, hogy ők olyan szerrel dolgoznak és nem higítják fel, amelyből fél kg 27 ezer forint.
1,5 szobás a lakásom, mindkét szobát átirtották.
15 ezer forintot kértek.

HÁROM ÉV UTÁN a mai napig nincs már ágyi poloska azóta!!!!
(válasz regimotoros 3841. hozzászólására)

3844. Laci43Bp2017-04-22 18:32
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy lakásban milyen koncentrátumban és milyen szellőztetés mellett használható a Decis 5*3ml rovarölő szer. Ágyi poloskával küzdünk sajnos :(

3843. regimotoros2017-03-30 13:09
Szia!Az lesz szerintem a mosoda.Engem már nem érdekel mi mennyibe kerül csak szabaduljak meg már tőlük.Novemberben volt az Abatox ,aztán decemberben és januárban is.Most megint vannak.Szombaton volt egy másik cég,ahol ugye panaszt tettem hogy még mindig van élő.Vasárnap jön megint,addig is szétszedjük az ágyat és gőztisztítóval végigmegyek az ágyon,hogy a peték megdögöljenek.Teljesen kivagyok már az egésztől,se éjjelem,se nappalom.Panel,méghozzá szigetelt.Az egész házsor tele van,de mindenki tagadja hogy nála lenne.A közös képviselet semmit nem tesz.
(válasz horakulum 3842. hozzászólására)

3842. horakulum2017-03-29 20:25
Gyapjú takaró? Hát mosoda. Oda beférnek. És szárítás is. De persze, ez is pénzbe kerül.

Kenao-val kellene felvenned a kapcsolatot. MI az, hogy 3. írtás és még nincs garancia??? Hát, hány után lesz végre???? Basszus, szegények...Nagyon sajnállak Benneteket. Panel?
(válasz regimotoros 3841. hozzászólására)

3841. regimotoros2017-03-29 12:54
Sziasztok!Tavaly november óta küzdök a dögökkel.A fiamat csípkedik.4-szer voltak írtani,ebből 3 Abatox.A negyedik írtás most történt szombaton.Tegnap a gyerkőcöm jön hogy anya mászik a poloska az ágyamban.Felfordítottuk az ágyat és szépen összeporszívóztuk őket.Kb 20-25 darabot.Természetesen ma reklamáltam,hogy miért is van élő poloskánk a mai napig az ágyat miért nem forgatták fel hogy oda is permetezzenek.Teljesen ki vagyok akadva már 36 ezret költöttem a dögökre,és semmi.Gyapjú takarónk van azt sem tudom hogyan tisztíttassam ki hogyha van benne akkor eltakaródjanak.Tudna nekem valaki tippeket adni tisztítással kapcsolatban?

3840. Keano2017-03-06 17:24
Egy minimális szaga van permetezés közben, de nincsen pluszban "illatosítva", hogy később is megtartaná azt. Talán 24 órán át még érezhető nagyon enyhén, de egy, maximum két szellőztetéssel teljesen el lehet tüntetni a lakásból. Semmilyen károsodást nem okoz a bútorok kárpitján sem.
(válasz horakulum 3839. hozzászólására)


3839. horakulum2017-02-22 23:10
Istennek hála - lekopogom ezerszer is (bárcsak ez jelentene is valamit a babonán kívül, de legalább is jó lenne, ha örökre távol tartaná ezeket a dögöket - szóval Istennek hála nem aktuális, de ugye a fővárosban és társasházban élvén, ez bármikor változhat. Sajnos. :(

A kérdésem. Van-e szaga a permetnek? Minket anno úgy elárasztott a házzal szerződésben lévő cég, hogy létezni nem tudtunk utána...Amihez értünk, még 1,5 évvel később is, a vegyszer szagtól bűzlött. Oda volt a komfort érzetünk...

Szóval, van szaga?
(válasz Keano 3837. hozzászólására)

3838. Succubus 012017-02-03 18:37
Üdvözlöm az ágyi poloska irtásban jártas fórumozókat!Szeretnék kérdezni pár dolgot ti biztosan tudtok valamiféle választ adni nekem.Elsőnek a Rovatoxx nevű porzószerről szeretném megtudni,hogy szobában ágy menti résekbe- alá,ágytartóba,vagy akár a kárpitra,lambériarésekbe,és szőnyegre is szórhatom?Nem lesz tőle semmi bajom,ha bent vagyok pár órát a szobába és 1-2 cigit elszívok?És ezt milyen időközönként ismételjem,gondolom letisztítani nem kell,vagy hogyan működik ez az egész folyamat?A következő amit tudni szeretnék az a különböző magyar illetve Kínai weboldalakról is rendelhető ragadós felületű papír csapda szerűség,amit vagy leterítve vagy összehajtogatva kell elhelyezni,fal mellé vagy ágy alá-elé stb.ezek érnek valamit? Köszönöm előre is....

3837. Keano2017-01-27 22:23
Természetesen nem kell senkinek saját magának használnia, ha nem akarja...

Én csak elmeséltem, hogy több mint egy évvel ezelőtt milyen módszerrel sikerült kiirtanom otthon az ágyi poloskát.
Ha nem tetszik mert félsz tőle, hogy milyen mellékhatásai lehetnek, el kell hogy keserítselek a rovarirtós cégek is ezzel és ehhez hasonló szerekkel fognak nálad permetezni, de azokra sincsen sokkal kellemesebb dolog írva. A VAPE, vagy RADE, vagy hasonló bolti csodaszerek is ilyesmi tüneteket okoznak, ha súlyosan mérgeződsz tőle, mert mondjuk megiszod. De ha kinyitod a gyógyszeres szekrényt, akkor még egy egyszerű Algopyrinre is olyanok vannak írva, hogy mik fordulhatnak elő rossz esetben, hogy az ember haja az égnek áll tőle. És ahogy említetted a fejünk felett elszálló repülőkből is ezt permetezik a szúnyogokra, úgyhogy csak nem fog három fejed nőni tőle.

Tény, hogy érdemes elővigyázatosnak lenni. Ne idd meg például! És ne felejts el kezet mosni utána!

Természetesen minden szakirodalmat elolvastam hozzá, hogy nehogy megmérgezzem magunkat. De megnyugtatlak, hogy nem lett semmi bajom, ellenben az összes rovar meghalt.

Ja és ami a lényeg, hogy tényleg nem kell neked kifújnod ha nem akarod, de azt jobb ha tudod, hogy mivel legális bármilyen kertészeti boltban megkapható szer így jó eséllyel ezzel irtanak a rovarirtók is, csak úgy többet fizetsz érte. Vagy hasonlókat beszerezhetsz tízezrekért a sokszorosára hígítva. De mondom, az ebayről is tudsz rendelni. Beírod, hogy deltamtrin és rengeteg csodaszert kidob, csak az 10.000 Ft körül lesz az ára.

Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hogy egy rovarirtó cég valóban milyen anyaggal irtja őket, ha nem ezzel, és annak milyen hatásai vannak mérgezés esetén!
Mert ahogy azt említettem az előző hozzászólásomban egy pár éve egy angol fórumon olvastam, hogy a britek arrafelé ezzel irtják őket.

Én sem ezzel kezdtem volna az irtást, ha enyhébbnek tűnő módszerek beváltak volna. De szerintem már mindent megpróbáltam akkoriban és már egy éve harcoltam a poloskákkal, de hasztalanul.

Valahol olvastam, hogy akinek sikerült kiirtania az úgysem írja le, mert neki már nem jár az esze rajta. Ekkor jutott eszembe, hogy megosztom a világgal, hogy nekem hogyan sikerült megnyernem a küzdelmet.

Ha tetszik használd, ha nem tetszik ne használd.
(válasz horakulum 3836. hozzászólására)

3836. horakulum2017-01-27 16:16
Háááááát...

'A deltamethrin 1-es kategóriájú endokrin diszruptor anyagként szerepel az EU besorolásában (COM(1999)706), így ha az új uniós felülvizsgálat is megállapítja ezen egészségügyi kockázatát, akkor az új uniós növényvédelmi rendelet szerint ki kell vonni a mezőgazdasági használatból.'

Azért olvassátok el ezt róla:

[link]

Első sorban szúnyogirtásra használják...

Én félek azért a vegyszerektől, főleg, amiket ki akarnak majdan vonni, legalább is, erősen vizsgálgatnak ilyen témában. Ezt tényleg meg lehet venni akárhol, erre szakosodott boltban? Mondjuk, el tudom képzelni, hisz max. magának árt vele az ember, és mert meg lehet venni egyéb permetező szereket is.

És még egy:

"* (A kizárólag deltametrin tartalmú, házikertben is használható rovarölő szer, a Decis biztonsági adatlapjából idézek:
„– Használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad,
– A permetet nem szabad belélegezni.
– Kerülni kell a bőrrel való érintkezést, lenyelést, szembe jutást
– Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.
– Bőrrel való érintkezés esetén bő vízzel azonnal le kell mosni 15 percen keresztül!!!
– Lehetséges tünetek: Kellemetlen érzés a mellkasban, tachikardia, hipotónia, émelygés, hasi féjdalom, hamenés, hányás, homályos látás, anorexia, kóma, görcs, remegés, tüdőödéma, izomrángás, apátia.")"

Forrás:
[link]

Hááát, nem tudom...
(válasz Keano 3834. hozzászólására)

3835. horakulum2017-01-27 16:01
Szuper, hogy visszatértél. Viszont szabad kérdezni, hogy hol és hogyan jutottál hozzá a kis fendonádhoz? :)

Nekem privátban is megfelel a válasz...

Bár ne legyen rá szükség, azért érdekel. Viszont tudod, ha egy évig nem csípnek, én akkor vagyok nyugodt. Rohadt kis túlélőőőőők...
(válasz poli21 3833. hozzászólására)

3834. Keano2017-01-25 12:19
Sikerült az ágyi poloskát házilag kiirtani!

Több hónapig küzdöttem mindenféle házi praktikával az ágyi poloskák ellen. Ritkítani sikerült őket, de pár hét után újra rengetegen voltak. Próbálkoztam mindenféle megoldással. Több flakon boltban kapható poloskairtót fújkáltam ki minden alkalommal, az ágyakat elhúztam, felfordítottam és körbeporszívóztam őket. Az ágyak lábát kétoldalú ragasztóval ragasztottam körbe. Mindent magas hőfokon mostam, zacskóztam állandóan. Minden alkalommal sikerült visszaszorítanom a számukat, de megszüntetnem nem sikerült soha. (Olvastam, hogy a kilélegzett széndioxidra jönnek, ezért csináltam szódabikarbónás csapdákat is nekik, de ez semennyire nem működött.)

Hívtam több szakembert is és mind azt mondta, hogy több kezelés kell és kezelésenként 30-40 ezer forint lesz... Nem szerettem volna kifizetni ennyi pénzt, úgy voltam vele, hogy utánajárok mivel szoktak ők permetezni.

Sok külföldi blogot átolvastam, mert mondták hogy például Angliában nagy a poloska invázió. Gondoltam, hogy akkor ott biztosan vannak rá házi praktikák jobban.

Találtam is egy anyagot. Egy angol nyelvű fórumon említette egy mezei felhasználó, hogy ezt a szert használják kisebb-nagyobb dózisban a rovarirtó cégek is. De például ebayről is lehet belőle rendelni 10 ezer forint körüli áron. Nem nyugodtam meg, mert ez sem tűnt túl olcsónak és megnéztem az összetevőit. Ekkor jött a felismerés, hogy minden ilyen irtószerben egy közös hatóanyag van a Deltametrin.

Bementem a legközelebbi agrár és kertészeti cuccokat áruló áruházba és vettem egy ilyen deltamtrin tartalmú szert. Én pl. a Bayer által gyártott Decis nevű rovarölő szerből vásároltam ampullás kiszerelést. Kültéri rovarölő szer direkt különböző poloska fajok ellen. Koncentrátum és a 10 ezrekért árult szerek többszöröse a koncentrációja és csak vagy 600 forintba kerül.

Fogtam egy kerti permetezőt, bekevertem és egy pár napig munkába indulás előtt gyorsan végigpermeteztem az ágyak háta mögött is. Hazaérve szellőztettem egyet, de kevesebb, mint egy hét alatt minden rovar eltűnt a lakásból. Mondjuk pókot sem láttam vagy egy fél évig.

Teljesen sikerült eltüntetnem a poloskát a lakásból.

3833. poli212017-01-12 03:31
Végül úgy voltam vele, hogy várok egy keveset még a hőlégfújó vásárláa előtt egyrészt mert ahogy írtad, egy jobb mínőség meg elég drága másrészt meg nőként elég hülye vagyok hozzá..macerásnak tűnt.
Eltelt két hónap 11-én, hogy írtottam...ahogy leírtam.
Sikeres volt, 2 hétig meg nem volt bátorságom teafaolajas testápoló használata nélkül lefeküdni az ágyamba... és még esténként párologtattam is. Azóta nincs hírük.
El is feledkeztem megosztani veletek a sikerem. Bizony ki lehet írtani, csak aki már ki irtotta ritkábban foglalkozik a témával.
Egyrészt ezért is tértem ide be, hogy elmondjam az előző hozzászólásomban leírtam az én házi módszerem. Amit 5ooo forintból úsztam meg egy teafaolajból. És a lényeg ilyenkor nem is a pénz mert aki küzd vele egy idő után bármit megadna csak biztos legyen a siker.

Sok sikeres írtást kívánok !
(válasz horakulum 3825. hozzászólására)

3832. Hajnalka602016-12-18 14:01
Azt szeretném kérdeni ki tud ajánlani poloskairtó szakembert aki nem ver át és tényleg ki irtja a dögöket.
Hajnalka60

3831. elefes2016-12-17 12:12
Köszönöm. Akkor ismét nekilátok és remélem a legjobbakat. Egy gőzölőt is be fogok szerezni.
(válasz Évajuli 3830. hozzászólására)

3830. Évajuli2016-12-14 06:36
Még annyit, hogy a legfontosabb, ha társasházban laksz, és máshol is van poloska, akkor ott is írtani kell, mert enélkül nem ér semmit az egész.
(válasz elefes 3828. hozzászólására)

3829. Évajuli2016-12-13 15:06
Kell a két írtás egymás után, mert a petékre nem hat a szer, sőt, sok esetben egy harmadik írtás is szükséges. Ott szúrtad el, hogy nem hívtad ki 30 napon belül őket második írtásra és így már nagyon elszaporodtak.
Nálunk a harmadik írtás után teljesen eltűntek, de 30 napon belül volt mindkét ismétlő írtás.
Emellett sok egyéb más is szükséges, mindent kimosni 60 fokon, átvasalni forró vasalóval és én pl légmentesen záródó zsákokba tettem ezeket, onnan öltöztünk jó ideig. Rengeteg holmit kiszórtam, és mindent átnéztem, dobozokat, könyveket laponként, a 3 írtás után még jó ideig gőzöltem minden lehető búvóhelyet, most ennyi jutott eszembe, és miután már nem hatott a szer, hetente mindent lefújtam, egy rémálom volt, de sikeres.

3828. elefes2016-12-10 01:25
Sziasztok, a tapasztalt poloskatúlélők segítségét szeretném kérni. Most már nagyjából másfél éve kínlódom a poloskákkal, az az egy szerencsém, hogy annyira nem lehetek finom, mert csak módjával csípnek. Elég sok volt, bár már mintha kevés lenne (vagy csak jól elbújtak). Próbáltam már sokmindent, rovartirtót is hívtam. Először jó hülye voltam, mert irtás után jó ideig nem láttam dögöket, ezért nem hívtam ki másodjára, vissza is jöttek megint a bogarak. Aztán sokáig nem volt pénzem az irtásra, és amikor megint kihívtam, szerintem átvertek, mert nagyon gyorsan végzett, miután visszamentem a lakásba, alig kellett szellőztetnem és utána is vidáman mászkáltak a poloskák, mintha semmi sem történt volna.
Nem merek kísérletezgetni, mert nem akarok potyára 10-20-30 ezreket kidobni. Az Abatox-szal fürödtem be. Tudnátok ajánlani egy tényleg megbízható céget, amelyik tutira elpusztítja az összes dögöt? Gondolkodtam a gőzölőn is, csak az a baj, hogy egy egyszobás, pici lakásban vagyok és rengeteg könyvem van.
Ha valaki tudna tanácsot adni, nagyon megköszönném. Másfél után lassan úgy érzem magam, mintha leprás lennék és már senkit sem merek felhívni. Előre is köszönöm, ha valaki tanácsolni tud valamit.


3827. lola222016-12-06 13:41
Sziasztok!
Jesuruntól szeretném megkérdezni, hogy végül kiderült, hogy hazahoztad-e? A szálláson észrevetted? Utána még hány napig jöttek ki rajtad csípések? Sajnos én is találtam a szálláson, jól meg is csipkedtek (de csak napokkal később látszott), és most nagyon aggódom, hogy hazahoztam-e, annak ellenére, hogy mindent kimostam 60 fokon, amit nem lehetett, az ment a mélyhűtőbe.
(válasz Jesurun 3820. hozzászólására)

3826. horakulum2016-12-03 21:08
Engem is kínzott, és tényleg csak pszichés. Alapvetően ugye nem téged akarnak bántani, csak szaporodni és a kicsinyeiket felnevelni. Mint egy anyuka... :o

Légy erős, kitartó!
(válasz hella94 3810. hozzászólására)

3825. horakulum2016-12-03 20:59
Majd írd meg, milyet vettél, mert csak az igazán jók hatékonyak, gondolok itt arra, hogy annak a kifújt levegőnek még akkor is 100 fok körül kellene lennie, amikor odaér az adott célponthoz, felülethez.

Jól tetted, hogy a fészket nem bolygattad, és szeirntem szerencsés, hogy egyáltalán találtál, vagy megtaláltad a fészket. Nálunk egyik alkalommal sem volt fészek és még csak nyomok sem, semmilyen....sem kaka, sem levedlett állat, semmi...Ettől csak sokkal rosszabb volt, mert nem lehetett kinyomozni, hol vannak, mióta vannak, honnan jönnek...

Majd jelentkezz!
(válasz poli21 3811. hozzászólására)

3824. Évajuli2016-12-02 14:49
Nekem folyamatosan jöttek ki a viszkető foltok, van ami napközben és van ami csak estefelé.
(válasz Jesurun 3820. hozzászólására)