Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (39. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


88195. globus2017-12-18 18:57
Én ma már elkezdtem a sütést, egynek a tésztájával. Illetve tegnap egy krémessel, amit ma vittek el a címzettnek. Sajnos minden nap munkanap, izgalmak kedvéért pénteken délutános műszak :D
De így, minden napra 1-2 dologgal lazán meglesz. Ami nem, az nem is fontos.
(válasz Anyagi 88189. hozzászólására)

88194. Anyagi2017-12-18 18:25
Én is szabin vagyok már mától, de az nem jelenti azt, hogy nem kell bemenni ha határidős munka érkezik.... :(
(válasz demediná 88191. hozzászólására)


88193. Anyagi2017-12-18 18:23
:))))
(válasz lúdanyó 88186. hozzászólására)

88192. Anyagi2017-12-18 18:22
Miért csodálkozok? Ma már mindenből csinálnak mindent!!!
A Ráma margarin és sok más hidrogénezett napraforgó olajból van, de jónéhány repceolajból készül.
Ettél már nápolyit? Benne a krém a legegészségtelenebb transz-zsírsavból van!
Meg ezer dologba belerejtik, amiről nem is gondolná az ember!
Az olcsó sajt azért olcsó, mert nyomokban tejszármazékot is tartalmaz, de egyébként növényi eredetű zsiradék. Érdemes megnézni a csomagoláson az összetevőket!!! És ez nem a Pizzafeltét, ami borzasztóan rossz, ehetetlen és csak és kizárólag növényi eredetű!!!!!

Nem is tudom hogy lehet, hogy még nem pusztultunk ki!!!!!
(válasz globus 88183. hozzászólására)

88191. demediná2017-12-18 18:13
Én már a mai naptól itthon szabin, csak 2-án megyek:)

88190. Anyagi2017-12-18 18:12
Igen-igen!!!
És látnád a cicust hogy élvezi az abajgatást!
Meg persze én is!!!!
(válasz LadyBird 2015 88176. hozzászólására)

88189. Anyagi2017-12-18 18:10
Remélem holnap megyek utoljára ebben az évben dolgozni! Remélem nem jön be új munka, mert nem szívesen kezdenék már bele!!!
Drukkoljatok!

88188. Anyagi2017-12-18 18:08
De jóóóóó! Egy csomó restanciámat letudtam!
Voltam vérvételen (már csak pár nap volt a beutaló 3 hónapos érvényességéből), voltam bankban, postán, elhoztam a tüdőszűrő eredményemet a munkaegészségügyi vizsgálathoz, és szereztem Csemetének allergiavizsgálati időpontot. :)))
És még a hentest is meglátogattam: Vettem roppanós bécsi virslit 890 Ft/kg-ért, másfél kilót. Szépen szétosztom és lefagyasztom!
Volt 1400-ért jó kinéző parasztkolbász, 1700.ért füstölt-főtt comb (de gyönyörű) és vettem egy kis darab füstölt oldalast a leendő töltött káposztámhoz is!
Ügyes votam!!! - Vagyok! :))))

88187. fehérke1112017-12-18 17:21
:-)))
(válasz lúdanyó 88186. hozzászólására)

88186. lúdanyó2017-12-18 13:25
szerencsére minden álszerénység nélkül állíthatom, h 1000 mester vagyok ilyen dolgokat mind én csinálom..:)
(válasz forrest2010 88178. hozzászólására)

88185. LadyBird 20152017-12-18 12:08
Kókuszzsírt még nem használtam, de a vaj akkor is favorit.:))
(válasz globus 88183. hozzászólására)

88184. LadyBird 20152017-12-18 12:07
Lehet, hogy kipróbálom majd, bár az idei mennyiséget már megvettem.:)
(válasz lovelyly 88180. hozzászólására)

88183. globus2017-12-18 09:00
Vajkrém nagyon izgalmas tud lenni... az oké, hogy ki kell venni a hűtőből, mert hidegen csak vágni lehet. De ha kicsit többet áll kint hagyva, annyira ellágyul, szinte folyós.
Nem kis csodálkozással konstatálom, hogyan képesek kókuszzsírból krémet csinálni, hiszen abból olaj lesz az asztalon :)
(válasz LadyBird 2015 88177. hozzászólására)

88182. fehérke1112017-12-18 08:08
Macskásoknak:
[link]
(válasz fehérke111 88181. hozzászólására)


88181. fehérke1112017-12-18 07:31
:-)))
(válasz Anyagi 88170. hozzászólására)

88180. lovelyly2017-12-18 06:18
A Vénusz vaníliás és fahéjas sütőmargarint tavaly karácsony előtt próbáltam ki először, hasonló a minősége szerintem, mint a Ramaé, és még finomabbak lettek a sütik. Merem ajánlani. 😊
(válasz LadyBird 2015 88177. hozzászólására)

88179. forrest20102017-12-18 06:14
......nekem kinyílik a zsebembe tőle a nemlétező bicska is ! még a végén nemzeti hőst csinálnak belőle :(((((( remélem behajtják rajta az elrabolt pénzeket ! / és a tetű pol.tikusbandától is !!!!
(válasz Anyagi 88171. hozzászólására)

88178. forrest20102017-12-18 06:10
Bundy is fél , pedig valamikor hajdanán ...... mikor festettek valahol panelt , még képes volt kívülről lengedezve lemaszatolni az ablakot :) mára már se lejjebb , se feljebb :( de azért még az égőket kicseréli , nem úgy , mint a testvére hajdanán , már azt se merték rábízni :( pedig nem is volt öreg :( amikor elment örökre :( még akkor is csak 61 volt :(
(válasz lúdanyó 88163. hozzászólására)

88177. LadyBird 20152017-12-17 22:38
Persze. Van még vajízű is belőle. Hogy milyen azt nem tudom, mert nég nem vettem...

Ha margarint használok véletlenül valamihez, akkor csakis Ramát használok, mert ennek nincs semmi kellemetlen mellékíze. De a legtöbb sütihez vajat, vagy zsírt használok.
(válasz Dodi44 88172. hozzászólására)

88176. LadyBird 20152017-12-17 22:33
Gondoltam, hogy ilyen galádságokra is képes vagy!:)))
(válasz Anyagi 88170. hozzászólására)

88175. Anyagi2017-12-17 22:08
Szép álmokat mindenkinek!

88174. Anyagi2017-12-17 22:07
Persze. Most is kapható.
De sok más, sajátmárkás és esetenként olcsóbb margarin is létezik.
Meg " light margarin " ami attól light, hogy egy csomó víz van benne.
(válasz Dodi44 88172. hozzászólására)

88173. Anyagi2017-12-17 22:02
Nem, mert a zsírszegény főzés keretében száműztem a vajas jellegű krémeket.
De lehet, hogy érdemes lenne figyelni a zsírtartalmat, mert ha nagyon vizes a margarin, lehet, hogy nem habosodik...
(válasz globus 88166. hozzászólására)

88172. Dodi442017-12-17 22:00
Talalni meg a boltokban a polcokon Rama margarint?

88171. Anyagi2017-12-17 22:00
Jó volt!
Sokat beszélgettünk, nevetgéltünk és hál'istennek alig költöttünk pénzt!
Viszont megnéztük a Viszkis című filmet. Jó volt.
Próbáltam levonni tanulságot belőle, de az nem volt, viszont Ambrus Attila szimpatikus maradt mindennek az ellenére.
(válasz lúdanyó 88164. hozzászólására)

88170. Anyagi2017-12-17 21:55
Igen, zaklatni szoktam a cicust!
Könyékig turkálok a hasában és ő közben kéjesen dorombol!!! :))
(válasz LadyBird 2015 88156. hozzászólására)


88169. globus2017-12-17 20:58
Köszi.
Természetesen tudom, hogy jobb a vaj, és szeretem is a vajat, de ilyen mennyiségben, ami az elkövetkező időben fogy, megfizethetetlen.
Én most a Sarina márkájút használtam, vagyis ezt nem tudom jó szívvel ajánlani :)
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de úgy vettem észre, hogy a kocka alakúak jobbak, mint a téglák...
(válasz Guruljka 88167. hozzászólására)

88168. Guruljka2017-12-17 20:40
Szóval megfelelő volt, de nem az a tuti habos.

88167. Guruljka2017-12-17 20:38
Én éppen ma habosítottam cukorral. Lehet, hogy türelmetlen is voltam...

88166. globus2017-12-17 16:52
Tapasztalt valaki mostanában olyant, hogy a margarint nem lehet cukorral rendesen kihabosítani? Úgy, mint rég?