Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (39. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79422. Guruljka2017-04-24 18:13
Neked is és mindenkinek köszönöm a kedves szavakat. :D Drukkolok nagyon.
(válasz Klingy 15 79417. hozzászólására)

79421. geranna72017-04-24 17:59
[link]

Zöldségesen finomabb. :)
(válasz Anyagi 79398. hozzászólására)


79420. cika582017-04-24 17:42
Szegeden nem igazán ismerik. Legalábbis a szűkebb környezetemben.
(válasz Datolya 79414. hozzászólására)

79419. Klingy 152017-04-24 17:36
Ma amerikai palacsintát sütöttem. A receptet egyik főzős fórumban találtam,sajnos nem tudom,ki hozta.Szeretném megköszönni,mert eddig még soha ilyen jó tésztával nem találkoztam,eddig mind folyékony,nehezen formázható volt,most meg formás,nagyon szép,és finom is lett.

79418. Klingy 152017-04-24 17:29
TV-ben láttam ezt a változatot az Ízőrzőkben.
(válasz smudlaagi54 79410. hozzászólására)

79417. Klingy 152017-04-24 17:26
Nagyon szorítok Neked,megérdemled,hogy sikerüljön.
(válasz Guruljka 79416. hozzászólására)

79416. Guruljka2017-04-24 16:29
Köszi. Még nem küldött visszajelzést. Addig még csinálom, ami kimaradt az éjszaka. Irodalomjegyzék, összefoglaló. Már nem nagy dolgok, és remélem, ebbe nem köt bele.
(válasz Datolya 79415. hozzászólására)

79415. Datolya2017-04-24 16:07
Szurkolok én is hogy a tanárnak jó napja legyen.
(válasz Guruljka 79405. hozzászólására)

79414. Datolya2017-04-24 16:04
Ismerik.Mi alföldiek vagyunk, anyu is főzte és nagymamám is.
(válasz cika58 79409. hozzászólására)

79413. Guruljka2017-04-24 16:00
De eredetileg sűrűbbre főzik, hogy vágni kell.

Lehet enni ezerféleképpen. Polenta vagy puliszka néven keresd.
(válasz Guruljka 79412. hozzászólására)

79412. Guruljka2017-04-24 15:58
Nem, amit kérdezel, az a puliszka.
Én ötszörös folyadékba szoktam főzni, akkor lesz tejbegríz állAGA.
(válasz lúdanyó 79411. hozzászólására)

79411. lúdanyó2017-04-24 15:48
Sziasztok!
Van valami olyan kaja, h vízbe v. tejbe meg kel főzni a kukorica lisztet (azt hiszem ez a málé)és lehet a tetejére kakaós cukrot vagy tejfölt tenni vagy bele? De az arányokat nem tudom..

79410. smudlaagi542017-04-24 15:44
Zsíron megpárolt hagyma,megszórva pirospaprikával a "tölteléke"!Keskeny hosszú csíkokra vágják a tésztát,azt megkenik a hagymás zsírral,darabokra vágják,és csomót kötnek rá,úgy főzik bele a levesbe.
(válasz tumbo 79406. hozzászólására)

79409. cika582017-04-24 15:34
Szabolcsi étel, én tavaly ettem ott. Az alföldön nem ismerik. Én is csináltam, de nem igazán sikerült a tészta:(
(válasz tumbo 79406. hozzászólására)


79408. lúdanyó2017-04-24 15:33
nahát:O többre gondoltam..:)
(válasz Anyagi 79392. hozzászólására)

79407. lúdanyó2017-04-24 15:28
:)
(válasz Anyagi 79384. hozzászólására)

79406. tumbo2017-04-24 09:24
az ilyen kötött tésztáról,hol is olvastam volna,mint a magyar konyhában.azt hiszem kinyújtották a tésztát,zsírral,meg talán pirított hagymával megkenték,aztán a tésztára csomót kötöttek,úgy főzték a levesbe.biztos alföldi étel,addig hírét nem hallottam.
(válasz Datolya 79400. hozzászólására)

79405. Guruljka2017-04-24 07:48
Tegnap csak csirkecombot dobtam a sütőbe, tepsiben, só, gyömbér, papírral letakarva, majd megpirítottam némi héjában főtt krumplival, amit meghámoztam és daraboltam. Nem lett rossz, a csirkének elég zsírja volt.

Mivel a gépem egész nap ájuldozott (tényleg olyan, mint egy rossz bejárónő, nagyobb munkák előtt cirkuszol), csak este 21 óra után tudtam munkához látni, de gyakorlatilag készen van a szakdolgozatom, pár formai igazítás kell még. Remélem, a konzulens tanárnak van istene és nem dobja vissza.
Persze tegnap óta folyamatosan ébren vagyok, most iszom egy forró teát és alszom... A fiam hajnalig virrasztott. Lehet, ma is spórolunk, mert nem megyünk boltba?

79404. Anyagi2017-04-23 22:49
Én is, de az árára nem emlékszem. De rég volt...
(válasz LadyBird 2015 79401. hozzászólására)

79403. Anyagi2017-04-23 22:48
Zöldségleves és be van rántva. Tehát az ilyen jellegű, rántott levesek ízvilága lehet.

Mivel én szoktam ilyesmi "mindent bele" leveseket főzni, nálunk biztos szívesen fogadná a család. De ha nem zsemlegombóccal, akkor krumpligombóccal is működhet...
(válasz Datolya 79402. hozzászólására)

79402. Datolya2017-04-23 21:42
Mihez hasonlít az íze?
(válasz Anyagi 79390. hozzászólására)

79401. LadyBird 20152017-04-23 21:40
Én még a múlt évezredben vizsgáztam, 5000 Ft. volt.
(válasz globus 79394. hozzászólására)

79400. Datolya2017-04-23 21:40
Mi szoktunk csinálni, kötött galuskának hívjuk.
Van aki csak dugott végűnek, ők nem kötik csak bedugják a tészta végét.
Nálunk van benne gyökér, répa és még krumpli is.
(válasz Anyagi 79398. hozzászólására)

79399. globus2017-04-23 21:37
Na tessék...
[link]

79398. Anyagi2017-04-23 21:33
Létezik a görcs leves is.
[link]

Még zöldség sincs az eredeti receptben, csak egy kis paprikás rántás és petrezselyem. Meg talán pici fokhagyma.
És bár finom, de százszor elgondolkoznék, hogy nekiálljak e....
(válasz tumbo 79391. hozzászólására)

79397. Klingy 152017-04-23 21:30
Különleges lehet ez a leves, ki kellene próbálni. Egyik ismerősöm valami hasonló gombócokat főz a paradicsom,meg azt hiszem,a tojás levesébe is.
(válasz Anyagi 79390. hozzászólására)


79396. Anyagi2017-04-23 21:30
A knédli, végső soron egy gőzben elkészített, héj nélküli kenyér. A szlovákoknál minden szószos húshoz ezt adják.
Én kedvelem.

Viszont a zsemlegombócot jobb szeretem úgy, hogy nem pirítom meg a zsemlekockákat, hanem beáztatom, kifacsatom, összekeverem zsiradékban megfuttatott petrezselyemmel (esetleg hagymával) és tojást adok hozzá. Lisztet meg annyit, amennyit felvesz. Aztán fagyiskanállal gombócolom és kifőzöm.

Aztán persze lehet variálni, mert akár apróra vágott sonkát, húsos szalonnát vagy ötlettől függően bármi mást is lehet még hozzákeverni!!!
(válasz tumbo 79388. hozzászólására)

79395. globus2017-04-23 21:25
Nem tudom hol olvastam pár napja, olajjal vékonyan kikent alufóliába töltik az anyagot, így főzik meg, majd szeletelik.
(válasz tumbo 79388. hozzászólására)

79394. globus2017-04-23 21:24
Engem nem az ára riasztott el soha, hanem maga a folyamat...:) Meg az, hogy vizsgázni kell. Mindenféle vizsgát utálok.
(válasz Anyagi 79392. hozzászólására)

79393. Anyagi2017-04-23 21:23
:)))))

Érdekes lehetett!!!

Mondjuk én, a fórum egyik kedves tagjától tanultam meg igazi grízgaluskát csinálni! :))

Addig is készítettem, de nem olyan igazit! Vékonyan berántott, "mindent bele" zöldséglevesekbe még mindég olyat teszek, de azt gríznokedlinak hívom és nem grízgaluskának.
(válasz tumbo 79389. hozzászólására)