Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (35. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78765. LadyBird 20152017-04-07 10:42
régen én is a szörpöknek, ivóleveknek csinos kis üvegeket vettem, aztán egy idő után tönkrement a kupak, pótolni meg nem lehetett. Kidobtam...
Most már mindent 720-as befőttesüvegekbe teszek, ahhoz bárhoz vehető kupak. A szörpöket felhasználás előtt átöntöm a szörpös üvegbe, mert a befőttesüvegből nem jó öntögetni.

Biztosan mondhatom, hogy tartósítószer nélkül is eláll minden, ha dunsztolom!! Elkallódott 8-10 éves lekvár is ugyanolyan, nem romlott meg.
(válasz tumbo 78758. hozzászólására)

78764. fehérke1112017-04-07 10:41
Sziasztok! Ismét egy kis ünneplés nekemnek :-)))

Gyümölcslevest főztem (meggy+egykisszilva+egykisszeder), de sűrítésként nem használtam sem vaníliás pudingport, sem lisztet! Volt bent 3 szem kicsit hibásabb alma, ezeket felkockáztam és puhára főztem, a fűszereket teatojásba tettem. Botmixerrel pürésítettem, beletettem a gyümölcsöt, a vaníliás cukrot és amikor felforrt, akkor csak egy kis sima tejjel öntöttem fel. (Házi tejet használok, így nem szoktam tejszínt venni a főzéshez.)
Elfogyott mind, csak egy egész kis adagocska maradt az uramnak a hűtőbe, mert ő szeret rájárni.
Senkinek sem hiányzott a lisztes/tejfölös v. tejszínes habarás, illetve a vaníliás pudingpor - fel sem tűnt, hogy alma a sűrítő anyag!!! :-)))


78763. tumbo2017-04-07 10:40
ha hiszed,ha nem,,mikor bejöttem a kapálásból,meg ittam egy liter paradicsomlevet,húzóra.
(válasz forrest2010 78760. hozzászólására)

78762. tumbo2017-04-07 10:24
aztán amelyik besűrűsödik,egy kis víz kell bele.
(válasz forrest2010 78760. hozzászólására)

78761. tumbo2017-04-07 10:22
hát két napig nem kell.a paradicsomot addig főzőm,míg lejön a héja,bele egy kis fokhagyma,hagyma,zeller,bors,só,a passzírozást én is utálom.a többit úgy csinálom,főzöm egy darabig,utána turmixolom,fölforralom,bele egy kis tartósító a biztonság kedvéért,aztán forrón a kipárnázott fotelbe teszem.amikor iszom,egy kis édesítőt teszek bele.
(válasz forrest2010 78760. hozzászólására)

78760. forrest20102017-04-07 09:47
:) finomak is az ivólevek :) én nem győzném , hajdanán paradicsomból én is főztem , de 2 napig bacakodtam vele , de nem tartott 1 hétig se ! a férjemnek mindegy milyen lé , jöhet :) csináltam sárgarépából is naranccsal + de az se tartott semeddig :) igyanak vizet :) óccsóbb !!!!
(válasz tumbo 78758. hozzászólására)

78759. forrest20102017-04-07 09:43
....régen a lekvárokat a szekrény tetején is tárolták a másik nagyanyáméknál :) nálunk volt 1 kis spájz leválasztva a konyhából :) + a sparhelt mellett függönnyel leválasztva 1 fürdősaroknak kinevezett ficak :) közel volt a sparhelt , csak odáig kellett felhordani a vizet a kútból :) + aztán kihordani a kádból :(
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78758. tumbo2017-04-07 09:06
én is az sógornőmtől kaptam olyan italos üvegeket,rá volt írva,50.-ft.még a volt férjéé lehetett.mert mindenből ivólevet csináltam,sütőtök,szilva,birsalma.
(válasz forrest2010 78755. hozzászólására)

78757. tumbo2017-04-07 09:03
nekem sincs,de ott a nyárikonyha. minden ott van,néha talán megfagyott,de akkor sem volt semmi baja.megromlani meg így is szokott egys-más.
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78756. forrest20102017-04-07 07:35
ezért szeretem a láda helyett a szekrényt , a fiókokat kikapkodom sorba és seperc alatt áttúrom :) igaz , h láda el se férne :(
(válasz smudlaagi54 78744. hozzászólására)

78755. forrest20102017-04-07 07:33
mikor gyerek voltam , Mamikám a padláson tárolta az üres befőttes üvegeket , mikor a férjemnek mondtam , fel volt háborodva , ő kidobálja ! az Auch.n parkolójába a gyűjtőládába , pedig én is összerakom , kimosva , lefordítva.....
(válasz LadyBird 2015 78743. hozzászólására)

78754. forrest20102017-04-07 07:29
...némileg ??????! az akkor megdöglött :(
(válasz LadyBird 2015 78737. hozzászólására)

78753. forrest20102017-04-07 07:27
megboldogult fiatalkoromban egyik kolléganőm kért gyakran üveget , mert mindent telirakosgatott , és naggggyon fincsi dolgokat tudott :)
(válasz smudlaagi54 78746. hozzászólására)

78752. Guruljka2017-04-07 00:18
:D Remélem, sikerül is az a gombóc.
(válasz loch ness 78751. hozzászólására)


78751. loch ness2017-04-06 23:29
Köszi szépen!
Bocs, csak most jutottam újra gép elé.
(válasz Guruljka 78727. hozzászólására)

78750. ... én2017-04-06 20:32
Amikor megvettem a befőzőautomatámat pár éve, én is kipróbáltam mindent. A szokásos befőzéseken túl húslevest, paradicsomos húsgombócot,pörkölteket, kutyakaját stb. Minden jó lett, de olyan konzervízűvé vált . Talán a paradicsomos gombóc lett a legjobb. Aztán szép lassan minden visszaállt a régi rendbe, maradt a klasszikus dolgok befőzése, a lecsó, savanyúságok,befőttek,lekvárok, egy két különlegességgel megspékelve. Illetve, néha sous vide gép helyett használom pl.csülök, rostélyos főzésre.
(válasz LadyBird 2015 78749. hozzászólására)

78749. LadyBird 20152017-04-06 18:46
Képzeljétek, kipróbáltam a sertéspörkölt és a bolognai szósz "befőttet". Ugyanúgy dunsztoltam, mint bármi mást, csak hosszabb ideig, és tökéletes.:))

78748. LadyBird 20152017-04-06 18:44
5 literesem csak egy van, amiben kovászolni szoktam az uborkát. Nem praktikus a tárolása, nem szeretem. Ráadásul lusta is vagyok, szeretem, ha azonnal tudok valamit elhasználni, ne kelljen a maradékkal bíbelődni. Miért nem romlik meg?? Valamilyen tartósítószer van benne? Én semmilyen tartósítószert nem használok.
(válasz smudlaagi54 78747. hozzászólására)

78747. smudlaagi542017-04-06 18:40
Azt rakhatod akár 5 literesbe is,nem romlik meg.
(válasz LadyBird 2015 78745. hozzászólására)

78746. smudlaagi542017-04-06 18:39
Én is mindig gyűjtöm az üvegeket,de sosincs elég,Bár nagyon sok mindent szoktam elrakni.
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78745. LadyBird 20152017-04-06 18:38
Nyersen nem szeretem az almát üvegben, mert nem hatékony a helykihasználás. Szerintem.:) Így a fagyóba teszek, amikor még van hely...:))
(válasz smudlaagi54 78740. hozzászólására)

78744. smudlaagi542017-04-06 18:37
Nekem hál isten van kamrám három is,meg ott a 300 literes mélyhűtő amit nagyon utálok.Semmit nem találok meg benne,akárhányszor keresek benne valamit,tudom hogy van,de vagy nem keresem meg végül,vagy ötször átpakolom.
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78743. LadyBird 20152017-04-06 18:36
Ismerősök, akik tudják a mániámat, nem dobják ki az üvegeket, összegyűjtik nekem. Kizárólag 720 ml-es szabvány üvegeket használok, könnyű őket kezelni. Az egyféléket egy-egy kartonba teszem, ráírom hogy mi van benne, így a por sem lepi, tárolni is könnyebb. Kamrám nincs, de a garázs szerencsére elég nagy:)

78742. globus2017-04-06 18:33
Kamra, spájz nagyon hiányzik. Szigetelt garázsban jól eláll a "szajré", de az meg két utcával odébb van. Embernek jó kifogás kimenni érte.

78741. Guruljka2017-04-06 18:30
Bezony, üvegek kellenek, aztán meg hely az üvegeknek. Kamrám nekem sincs.

78740. smudlaagi542017-04-06 18:20
Ja de nekem nem volt üvegem!Üvegbe egyébként nyersen is rakhatsz el almát.Nagyon sok volt az apró,meg férges,ütödött alma,ívólét,lekvárt,és párolt almát is csináltam belőle.
(válasz LadyBird 2015 78733. hozzászólására)


78739. csikil4ny2017-04-06 17:10
Sziasztok!

Soha többet nem készítek fagyasztott karfiolból rakott karfiolt. Készítettem frissből! :)

78738. Guruljka2017-04-06 16:04
Romlott... :D

Akkor nem volt kitől megkérdezni.
(válasz LadyBird 2015 78737. hozzászólására)

78737. LadyBird 20152017-04-06 16:02
Lehet, hogy így némileg romlott az élesztő hatásfoka.:)))
(válasz Guruljka 78736. hozzászólására)

78736. Guruljka2017-04-06 15:59
Na én meg felforraltam a szerencsétlen élesztőt a tejben. :D
(válasz LadyBird 2015 78734. hozzászólására)